Unde îți petreci cea mai mare parte a timpului?

Probabil că cei mai mulți dintre noi petrecem cea mai mare parte a timpului acasă, la muncă sau la școală. Oare ești mai des la supermarket sau la sala de fitness? Hai să aruncăm o privire pe funcția Significant Locations din iOS. Aceasta îți arată cele mai frecventate locuri și îți permite să le ștergi. În plus, dorim să îți prezentăm și două aplicații care pot oferi astfel de informații într-o manieră concisă și intuitivă.

Ce am făcut în ultimul an? Ne întrebăm acest lucru de fiecare dată când ne sărbătorim ziua de naștere. Ei bine, răspunsul coincide într-o mare măsură cu locurile în care mergi. Dacă ții evidența locurilor și a timpului petrecut acolo vei obține informații foarte utile. Poți vedea tipare de comportament de care, altminteri, nu ai fi conștient. De exemplu, cât timp petreci în natură, relaxându-te, sau cât timp ai dedicat evenimentelor culturale? Aceste date sunt vitale dacă ești hotărât să-ți faci noi obiceiuri sănătoase sau pur și simplu să descoperi noi stiluri de viață. Hai să vedem cum poți obține acest tip de informație!

Cum afișezi locațiile semnificative pe iPhone

Din moment ce ai întotdeauna iPhone-ul cu tine, acesta îți poate oferi o privire de ansamblu. Întâi, trebuie să oferi telefonului o permisiune specială. Ascunsă bine prin meniul Settings, vei găsi această privire de ansamblu comprehensivă. Locația semnificativă e utilizată și pentru oferirea unui set de servicii personalizate. Printre acestea se numără Photo Memories (grupate în funcție de locație), widget-uri pentru Maps sau previziuni ale traficului rutier.

E simplu.

  1. Accesează Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations
  2. Autentifică-te prin codul de acces, Touch ID sau Face ID.
  3. Activează comutatorul Significant locations. Când e pe verde, înregistrează locațiile.
  4. În secțiunea History de sub comutator poți vedea o listă cu orașe.
  5. Dă click pe unul dintre orașe pentru a vedea o hartă cu toate sub-locațiile ordonate în funcție de frecvența vizitelor.

Ești surprins de numărul uriaș de locații pe care le-ai vizitat în oraș? Îți mai amintești ce anume ai căutat în acele locuri? Într-un fel, această listă e deopotrivă înspăimântătoare și revelatorie.

În caz că îți faci griji în privința securității și confidențialității, trebuie să știi că informațiile sunt criptate. Apple nu le poate accesa și sunt protejate de privirile iscoditoare prin Touch și Face ID. Însă dacă dorești să elimini datele, există o soluție și pentru asta. Hai să vedem cum se poate face.

Cum dezactivezi opțiunea Significant Locations pe iPhone

Exisă două modalități de a șterge locațiile semnificative: poți șterge toate informațiile într-un mod drastic, sau poți extirpa fiecare informație cu precizie chirurgicală. Dacă vrei să ștergi o singură informație indiferent de nivelul la care se află aceasta în ierarhie, apasă pe butonul Edit situat în dreapta sus și șterge acea ocurență. În acest fel poți șterge o anumită vizită într-un loc sau toate vizitele dintr-un oraș.

Poți de asemenea să dezactivezi opțiunea de monitorizare a locației pe iPhone. Tot ce trebuie să faci este să folosești comutatorul din partea de sus a ecranului Locations Settings. Însă, dacă alegi această variantă, iPhone-u tău va pierde anumite funcții.

Life Cycle: Viața ta reprezentată printr-un grafic

Această aplicație simplă și nepretențioasă este una dintre favoritele noastre pentru iPhone. Și asta pentru că ne ajută să vedem cum evoluează viața noastră. Avem la dispoziție o mulțime de date care ne sunt prezentate printr-o interfață intuitivă. Este ușor de configurat și folosit. Trebuie doar să o instalezi, să îi dai acces la locația ta (opțiunea: allow always) și apoi să introduci date zilnic sau săptămânal. În graficul circular din homepage, îți vei vedea locația, iar pentru locațiile necunoscute va trebui să alegi tu categoria și activitatea dintr-o listă predefinită. Alegând diferite activități, vei putea măsura cât timp petreci în natură sau la diferite evenimente culturale. Ai și o opțiune pentru adăugarea unor notițe referitoare la locație sau pentru a împărți o locație. Life Cycle învață care sunt obiceiurile și locurile tale preferate. După câteva săptămâni aplicația se mulează perfect pe stilul tău de viață, și nu va mai trebui să introduci multe informații.

Statisticile furnizate de această aplicație sunt irezistibile pentru pasionații de date. Poți compara graficele zilnice, săptămânale, anuale, și să descoperi care sunt activitățile care îți consumă cel mai mult timp. Poți de asemenea vedea locurile în care îți petreci timpul în ordine alfabetică. Aplicația funcționează în background și, conform dezvoltatorului, folosește mai puțin de 1% din baterie pe zi.

Versiunea cu plată a aplicației oferă și posibilitatea de a crea un backup al datelor online, plus o opțiune pentru analiza calității somnului. Prețul pentru pachetul cu opțiuni suplimentare începe de la 21,99 lei și beneficiezi de o perioadă de testare de 30 de zile.

Arc – Design dinamic și monitorizare rapidă

Dacă dorești o alternativă pentru LifeCycle, atunci nu ar trebui să ratezi Arc.

Aplicația Arc îți permite să-ți monitorizezi mișcarea și este considerată succesoarea unei alte aplicații extrem de populare: Moves, Poți chiar să îți încarci întreg istoricul din Moves. Și această aplicație îți va urmări toate mișcările, oferind și funcții precum: monitorizarea caloriilor și a pulsului, posibilitatea de a compara durata vizitelor cu o durată medie, monitorizarea altitudinii. Recenziile sunt grozave, singurul dezavantaj fiind faptul că aplicația consumă ceva mai multă baterie.

Tu cum urmărești locurile unde îți petreci timpul și activitățile?