Merită să faci upgrade la iPhone 15?

Noul iPhone a sosit și include îmbunătățiri importante din multe puncte de vedere. Firesc, apare întrebarea “Cine ar trebui să ia în calcul actualizarea dispozitivului mai vechi?”.

În ultimul deceniu, s-a dovedit că iPhone-urile își păstrează valoarea mai bine decât orice alt smartphone – nu doar financiar, ci și din punct de vedere al capacității de utilizare. Versiunea iOS 17 poate fi instalată chiar și pe iPhone XR, care a fost lansat în 2018. Aceasta înseamnă că posibilitatea de a utiliza acel mai recent sistem de operare este garantată pentru cel puțin 5 ani de la lansarea unui dispozitiv, ceea ce este remarcabil. Prin urmare, atunci când este lansată o nouă gamă de dispozitive, mulți utilizatori se întreabă dacă merită să-și înlocuiască modelul actual. În cazul iPhone-ului 15 standard, răspunsul la această întrebare este destul de evident.

Cip performant

iPhone 15 este echipat cu cipul de sistem Apple A16 Bionic, care se găsește și în modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max. În funcție de utilizare, este cu 10-15 % mai rapid decât cipul Apple A15 Bionic aflat în echiparea modelelor iPhone 13 și iPhone 14. Cu toate acestea, lățimea de bandă a memoriei este cu aproximativ 50% mai mare, ceea ce face ca acest hardware să fie complet pregătit pentru viitor. În ceea ce privește performanța, A16 Bionic se numără în prezent printre cele mai rapide chipseturi mobile și, având în vedere evoluțiile anterioare, este greu de imaginat vreo problemă de performanță în următorii ani. În plus, capacitatea bateriei din iPhone 15 este puțin mai mare decât cea din iPhone 14, care oferea deja o autonomie excelentă a bateriei. Prin urmare, se poate spune că iPhone 15 va rezista bine chiar și în condiții de utilizare extremă. În plus, iPhone 15 depășește în anumite aspecte chiar și modelele iPhone 14 Pro: a fost dotat cu un cip Ultra Wideband de a doua generație, care triplează raza de acțiune pentru funcționalitatea Precision finding (Găsire precisă) și permite localizarea exactă a prietenilor în aplicația Find My (Găsire), ceea ce poate fi foarte util în locuri aglomerate, de exemplu, la un târg sau la un concert.

Apple A16 Bionic lapka

Camere avansate

În ceea ce privește fotografia, există o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare, deși poate că diferențele nu sunt mereu extrem de evidente. Sistemul de camere al familiei iPhone 14 face deja fotografii incredibile, dar este grozav să afli că rezoluția camerei principale de pe iPhone 15 este de 48 de megapixeli. Această caracteristică era disponibilă anterior doar pe modelele Pro și ne permite să folosim un zoom de 2x fără pierderi de calitate la rezoluții mai mici, oferindu-ne aceleași trei perspective (0,5x, 1x, 2x) ca și iPhone 14 Pro, de exemplu. Deși iPhone 15 nu este un model Pro, credem că dispozitivul este o alegere perfectă pentru cei care folosesc capacitățile de capturare a imaginilor oferite de smartphone-uri atât în scop profesional, cât și pentru divertisment.

Apple iPhone 15 kamera

Dynamic Island

Dynamic Island este o caracteristică preluată de la modelele din familia iPhone 14 Pro și poate fi găsită în partea de sus a ecranului. Este un “decupaj” care nu numai că arată uimitor, dar face în același timp utilizarea dispozitivului mai ușoară și mai rapidă. Cu Dynamic Island, comutarea între aplicațiile care rulează este mai rapidă decât oricând. Luminozitatea maximă a afișajului a crescut la 2000 de niți, dublu față de ceea ce oferea iPhone 14. Acest lucru este semnificativ mai ales pentru utilizarea în aer liber, unde diferența este vizibilă. Trebuie menționat că rata de reîmprospătare de 120 Hz este încă o dotare exclusivă a modelelor Pro și nu este disponibilă pe iPhone 15. Deci, în timp ce iPhone 15 standard are un afișaj de o calitate incredibil de înaltă, versiunile Pro sunt chiar și mai bune. Trebuie să existe o diferență, nu-i așa?

Apple iPhone 15 Dynamic Island, azaz dinamikus sziget

Asta nu e tot...

Caracteristicile menționate mai sus ar putea fi suficiente pentru a încuraja numeroși utilizatori să facă upgrade, dar trebuie remarcat, în plus, că iPhone 15 vine acum cu un port USB-C, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să purtăm un cablu Lightning separat și că ne putem încărca toate dispozitivele cu un singur cablu. Designul de ansamblu al dispozitivului a fost schimbat într-un mod subtil și apreciem foarte mult marginile conturate și suprafețele din sticlă mată, texturată. Aceste noutăți ușurează și mai mult oferirea unui răspuns atunci când cineva întreabă dacă merită să facă upgrade la iPhone 15: aproape întotdeauna, răspunsul este da. Modelul iPhone 15 standard este net superior gamelor iPhone 11 și iPhone 12, inclusiv modelelor Pro. În comparație cu iPhone 13, există o îmbunătățire semnificativă față de modelul de bază, însă trecerea de la un model Pro ar însemna renunțarea la afișajul ProRes de 120 Hz.

iPhone 15 128GB Negru
iPhone 15 128GB Negru
Preț promoțional 4 199,99 Lei
Preț de listă 4 299,98 Lei

Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 4 299,98 Lei

Disponibil

iPhone 15 Plus 128GB Negru
iPhone 15 Plus 128GB Negru
Preț promoțional 4 899,98 Lei
Preț de listă 4 949,98 Lei

Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 4 949,98 Lei

Disponibil

Pentru a ușura și mai mult tranziția, îți oferim posibilitatea de a tranzacționa vechiul dispozitiv prin programul Trade-In, de a achiziționa noul smartphone prin programul Easy Upgrade sau cu finanțare și de a-ți asigura dispozitivul prin pachetul iSTYLE dedicat. În plus, îți oferim diverse servicii Apple (Apple Music, Apple Arcade, iCloud+) gratuit timp de trei luni.