Sfinții de oțel - donația Apple pentru tinerii nevoiași

Apple a împărtășit o poveste interesantă despre voluntarii care ajută tinerii defavorizati să se recupereze folosind un scaun special de frizer și câteva cuvinte amabile.

barbat tuns de alt barbat

În principal din cauza crizei de pe piața imobiliarelor din California, statul de origine al Apple, creșterea costurilor pentru locuințe lasă tot mai mulți oameni fără acoperiș deasupra capului. Pe Apple Newsroom compania a publicat o poveste despre o organizație caritabila care se concentrează asupra tinerilor aflați în dificultate. Organizația este condusă de către voluntari, iar donațiile Apple au jucat un rol important în fondarea acesteia.

Ideea Sfinților de Oțel a luat naștere prin intermediul unei femei din San Francisco, pe nume Jaz Limos, care lucrează ca manager la Apple Park Visiting Center. Aceasta și-a văzut tatăl după foarte mult timp, când s-a întâmplat să rămână fără adăpost. Jaz avea o chemare să facă ceva pentru persoanele aflate în nevoie. Ea a avut în vedere mai multe opțiuni pe care le-a împărtășit cu stilist-ul său și a reușit să ajungă la un rezultat: toată lumea se deschide pe un scaun de coafor sau frizer, așa că un moment de acest gen este o ocazie perfectă pentru o conversație care să ajute măcar din punct de vedere moral.

femeie zambind

După această revelație nu a durat mult până la startul organizației, mai exact în anul 2016. Principalul scop al organizației este să ajungă în diferite locații și să ofere gratuit schimbări de stil, zâmbete și urechi care ascultă și nu judecă tinerii care caută șansa unui loc de muncă. Aventura non-profit s-a dovedit a fi de mare succes, având în vedere că în ultimii trei ani organizația s-a extins în peste 16 orașe.

Clienții lor iubesc această inițiativă. Povestea împărtășită pe Apple Newsroom a prezentat diferiți tineri care au fost mai mult decât mulțumiți de acest serviciu. Dominique Jackson, care se pregătea pentru un interviu, a lăudat răbdarea și atitudinea grijulie a voluntarului de la Saints of Steel, iar Rika Ilay Abbir a dezvăluit că tunsoarea a făcut-o să se deschidă un pic mai mult. Nu te-ai gândi cât de mult ar putea ajuta un astfel de serviciu și cât de mulți sunt cei care au nevoie.

colaj cu persoane zambitoare

Când s-a fondat această organizație, Apple a fost unul dintre cei mai mari susținători. 74% din totalul fondurilor sale au ajuns de la Apple prin Benevity. Chiar și în conducerea organizației există mai mulți angajați Apple, precum Harry Smith, senior manager la Apple Stanford Shopping Center, Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru Mediu, Politică și Inițiative Sociale care susține că angajații Apple ca Jaz Limos întruchipează întreaga cultură a Apple, considerând că este o prioritate acordarea ajutorului către comunitățile locale.

Newsroom a subliniat, de asemenea, că doar în anul 2019 aproximativ 21.000 de angajați Apple au fost voluntari și au donat 42 de milioane de dolari pentru acte de caritate.  Potrivit Jaz Limos, angajații care fac voluntariat dovedesc că este posibil să contribuie, să ajute sau să facă o schimbare chiar dacă au un loc de muncă cu normă întreagă.

Sursa: Apple Newsroom