Lucrează cu Siri de pe Mac

Chiar dacă Siri a fost disponibilă pe iOS de ceva vreme, asistentul digital și-a făcut în cele din urmă apariția și pe Mac, începând cu macOS Sierra. Iar dacă abia începi să te obișnuiești cu toate lucrurile grozave pe care le poți realiza cu noul tău Mac, atunci vei dori să afli și cum poți lucra cu Siri.

siri pe mac

Ajustează setările Siri pe Mac

siri pe mac

În mod implicit, butonul Siri este localizat în partea din stânga sus, pe bara de meniu. Astfel, poți accesa asistentul digital cu un simplu clic. Însă există și alte metode și opțiuni de a lucra cu Siri. Vom începe cu ajustarea preferințelor: Siri Preferences.

Deschide System Preferences utilizând butonul de pe Dock sau accesând iconița Apple > System Preferences din bara de meniu. Alege Siri din fereastra pop-up

Cea mai importantă setare din această fereastră e posibilitatea de a utiliza Siri. Așa că asigură-te că ai bifat căsuța Enable Ask Siri.

setari siri

În partea dreaptă, poți face anumite ajustări:

     Keyboard Shortcut: alege și personalizează o combinație de taste prin care să activezi Siri.

     Language: Alege limba în care lucrezi cu Siri.

     Siri Voice: Selectează modul în care dorești să sune Siri, alegând dintre opțiunile de gen și de accent.

     Voice Feedback: Alege dacă vrei să primești răspunsurile de la Siri cu voce tare.

     Show Siri in menu bar: Debifează căsuța dacă vrei să elimini butonul Siri din bara de meniu.

     Siri Suggestions & Privacy: De aici poți alege aplicațiile pe care Siri să le învețe și pentru care să ofere sugestii. Dă clic pe Done pentru a închide fereastra.

sugestiile siri

Mai există însă o setare ce te-ar putea interesa, iar aceasta e opțiunea de a scrie comenzile, în loc de a le adresa cu voce tare. Dacă dorești să utilizezi modul acesta de interacțiune, deschide System Preferences din nou, iar de data asta accesează meniu Accessibility.

Selectează Siri din partea stângă, iar în partea dreaptă bifează căsuța Enable Type to Siri.

După ce ai ajustat setările pentru Siri, e timpul să-ți pui asistentul personal la treabă! Activează o interacțiune cu Siri prin voce, combinația de taste aleasă sau butonul din bara de meniu, în funcție de preferințele și setările pe care le-ai făcut.

Ce-i poți cere lui Siri pe Mac

Dacă ești obișnuit cu Siri de pe iPhone, iPad, Apple TV sau alte dispozitive, atunci știi deja cum să interacționezi cu asistentul. Îi poți cere să-ți spună vremea, unde se află cea mai apropiată pizzeria sau la ce oră începe un anumit film. Însă pe Mac, Siri poate realiza câteva sarcini specifice și destul de utile. Iată câteva dintre ele. (Din motive pe care nu credem că e necesar să le mai repetăm, comenzile sunt în limba engleză.)

     Find emails from [contact name]. (Găsește e-mailurile primite de la [numele contactului].)

     Show the PDFs on my Mac. (Afișează documentele PDF de pe Mac.)

     Find photos from this week. (Găsește fotografiile din săptămâna curentă.)

     Send a message to [contact name]. (Trimite un mesaj către [numele contactului].)

     Show me files with [keyword] in the title. (Arată fișierele cu [cuvânt cheie] în titlu.)

     Compose an email to [contact name]. (Compune un e-mail către [numele contactului].)

Utilizând comenzi utile precum acestea, poți localiza rapid elemente și realiza tot felul de sarcini.

De asemenea, utilizând astfel de comenzi poți să restrângi rezultatele primite. De exemplu, dacă spui „ Find the documents I created this week” (Găsește documentele pe care le-am creat săptămâna trecută) poți adăuga „only with tutorial in the title” (doar cu tutorial în titlu), restrângând lista rezultatelor în funcție de preferințe. 

activeaza siri