iPad mini și iPad Air s-au întors

Recent, Apple a lansat două noi iPad-uri. În afară de mult așteptatul iPad mini, a apărut și un nou iPad Air de 10.5”. Hai să vedem care sunt primele detalii pe care le avem despre noile iPad mini și iPad Air.

Se pare că următorul eveniment Keynote de lunea viitoare va fi dedicat cu totul serviciilor. Și cu siguranță nu se va vorbi despre iPad-uri. Cu o săptămână înainte de evenimentul Keynote, în magazinul online App Store au apărut noi produse.

Iată ce au în comun iPad mini și iPad Air:

  • Ambele sunt dotate cu chip-ul A12 Bionic. Asta înseamnă că pot oferi performanțe de top (e vorba de procesorul cu care sunt dotate iPhone-urile 2018) Jocuri de top, Photoshop, chestii AR, ne-a scăpat ceva?
  • Display Retina cu tehnologie True Tone. Așadar, la capitolul display nu s-a făcut niciun compromis. Nu avem de-a face cu dispozitive entry-level cu prețuri scăzute.
  • Touch ID și conectorul Jack de 3.5mm au rămas pe poziții. Astfel, nu a fost implementat noul look al dispozitivelor iPhone și iPad Pro cu Face ID (în partea din stânga sus), ci a rămas la fel (cu poziționarea în partea din dreapta sus).
  • Suport pentru Apple Pencil Gen 1.
  • Grosime de 6.1mm. Sunt ceva mai groase dec0ât iPad Pro (5.9mm) și cu siguranță mai subțiri decât iPad Gen 6 (7.5mm.
  • Dispozitivele sunt disponibile în trei culori: Silver, Space Gray și Gold.
  • Sunt disponibile două opțiuni pentru capacitatea de stocare: 64 și 256GB.
  • Ambele sunt disponibile în versiunile WiFi și WiFi + Cellular.

iPad mini pere să fie o mică uzină de buzunar cu display de 7.9”. Performanțele pe care le etalează par să predispună dispozitivul la câțiva ani buni de utilizare.

Întoarcerea dispozitivului iPad Air e ceva mai surprinzătoare. Aproximativ exact cu doi ani în urmă, pe 21 martie 2017, Apple a anunțat că întrerupe seria iPad Air 2. Acum, dispozitivul s-a întors cu un display de 10.5”, o greutate de aproximativ 0.5 kg și toate avantajele listate mai sus. Avem de-a face cu un dispozitiv foarte promițător. Acesta are suport și pentru Smart Keyboard – așa cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Seamănă foarte mult cu generația precedentă de iPad Pro, dar la un preț mai convenabil.

Ce părere ai de noile iPad mini și iPad Air?