Screen Time pe Mac: Întelegerea funcției Usage Reports

Dacă ai configurat Screen Time pe Mac, pentru tine sau pentru copilul tău, probabil că ai setat limite, opriri programate, conținut restricționat sau toate cele trei. O altă acțiune utilă pe care o poate face Screen Time este raportarea.

aplicatia screen time pe mac

Dacă dorești să vezi exact cât timp a petrecut copilul tău folosind o aplicație sau de câte ori ai folosit propriul dispozitiv, aceste rapoarte interactive pot fi foarte utile. Te pot ajuta să faci ajustări pe baza a ceea ce descoperi.

Să parcurgem aceste rapoarte de utilizare din Screen Time pe Mac, astfel încât să poți decide dacă trebuie să faci modificări sau dacă setările pe care le-ai introdus funcționează.

Rapoarte Screen Time disponibile

În prezent, există trei rapoarte utile în Screen Time: 

  • App Usage
  • Notifications
  • Pickups

pictograma in forma de clepsidra selectata din system preferences

Pentru a vizualiza fiecare raport, vei urma aceiași pași pentru a le accesa. Deschide System Preference cu butonul Dock sau apăsând click pe pictograma Apple icon > System Preference din meniu. Apoi, selectează Time Screen.

Dacă utilizezi Family Sharing și dorești să vezi date pentru o anumită persoană, alege un utilizator din caseta situată în partea stângă sus. Dacă dorești să verifici rapoartele copilului tău și nu utilizezi Family Sharing, va trebui să te conectezi la contul lui și să accesezi Screen Time.

App Usage report

App Usage report este probabil unul dintre cele mai importante din Screen Time. Acesta îți arată ce aplicații au fost utilizate, pentru cât timp, în ce zile și la ce ore. Așadar, raportul este destul de complex pentru colectarea datelor despre utilizarea aplicației. Apasă click pe App Usage din stânga și vei vedea toate datele.

grafic in screen time

Chart view

În partea de sus a ferestrei, găsești un grafic care arată activitatea aplicației. Poți vizualiza date pentru astăzi sau pentru o zi care a trecut. De asemenea, poți alege să vezi graficul pentru o anumită săptămână.

doua grafice screen time

Diagrama de sus arată activitatea unei săptămâni, iar cea de jos descompune săptămâna în ore din zi. Așadar, dacă apeși click pe M pentru Monday în graficul de sus, vei vedea graficul de jos deschis și va afișa orele acelei zile.

Privind exemplul nostru pentru o zi de luni, poți vedea că cea mai mare utilizare a mea a fost între orele 7:00 și 15:00. Sub acest grafic, poți vedea că aplicațiile pe care le-am folosit se încadrează în categoriile Social Networking, Productivity și Creativity. Mai mult, poți vedea numărul exact de ore și minute pe care le-am petrecut în aceste aplicații.

Chart data

În partea de jos a ferestrei poți vedea detaliile aplicației. Poți apăsa click pe Apps sau pe Categories pentru a vizualiza datele specifice aplicației. Pentru exemplul nostru de mai sus, am analizat All Apps și All Categories.

grafic screen time

Dacă faci click pe Apps, poți selecta o anumită aplicație din listă pentru a vedea utilizarea acesteia în grafice. Privind imaginile atașate, poți vedea că am început să folosesc aplicația Messages în jurul orei 8:00 și aplicația Music în jurul prânzului.

Acest lucru funcționează la fel dacă faci click pe Categories din partea de jos. Aici poți vedea că am folosit aplicații Productivity aproape toată ziua, iar dimineața am folosit doar aplicații Creativity.

App details

Alături de utilizarea aplicațiilor și categoriilor din partea de jos pentru a popula graficele din partea de sus, poți vedea detalii și poți efectua câteva acțiuni.

grafic screen time

În primul rând, vei observa coloanele Time și Limits, atât pentru Apps, cât și pentru Categories. Acesta este un mod minunat de a vedea exact cât timp petreci cu o anumită aplicație sau categorie specifică și dacă sunt stabilite limite de utilizare.

Pe măsură ce muți cursorul pe o aplicație sau o categorie, vei vedea o pictogramă verde cu clepsidră. Dacă apeși click pe acest buton, ecranul Limits se va deschide. Așadar, dacă tu crezi că petreci prea mult timp folosind o aplicație sau o categorie, apasă click pe clepsidră și setează o limită.

Alte informații pe care le poți obține pentru fiecare aplicație sunt: Category, Age Rating și Developer (nu toate aplicațiile vor avea toate aceste detalii). Apasă click pe Apps din partea de jos, pune cursorul peste o aplicație și când vei vedeai pictograma Informations, apasă click pe ea.

Notifications report

Următorul raport la care poți arunca o privire este Notifications. Acesta îți prezintă notificările pe care le-ai primit, când le-ai primit și de la ce aplicații. Graficele funcționează în același mod pentru Notifications ca și în cazul App Usage report. Astfel, alege o dată sau o săptămână și poți vedea activitatea notificărilor.

grafic screen time

În partea de jos, poți afla ce aplicații te-au notificat și de câte ori s-a întâmplat asta în intervalul de timp pe care îl vizionezi.

Pickups report

Ultimul raport disponibil este Pickups. Acesta afișează informații despre numărul dăților în care ai accesat telefonul și care aplicație a fost deschisă prima.