Cum să activezi Low Heart Rate Notifications pe Apple Watch

Apple Watch te ajută să ai grijă de inima ta! Ceasul te poate alerta când frecvența inimii tale a depășit sau a scăzut sub limita specificată.

alerta low rate heart pe apple watch

Alertele privind ritmurile cardiace scăzute au apărut pentru prima dată în software-ul watchOS 5 care a fost lansat pe 17 septembrie 2018. Înainte de a putea profita de această capacitate interesantă, asigură-te că dispozitivul tău Apple funcționează cu software-ul WatchOS 5 sau mai nou. Pentru asta, trebuie să intri în aplicația Watch a iPhone-ului și să urmezi acești pași: My Watch > General > Software Update.

WatchOS 5 funcționează pe orice model Apple Watch Series 1 sau pe o versiune ulterioară. Cu toate acestea, notificările de frecvență cardiacă scăzută necesită Apple Watch Series 2 sau o versiune mai nouă.

afisaj heart rate pe apple watch rosu

Frecvența ritmului cardiac nu trebuie să fie ridicată dacă nu te-ai mișcat deloc timp de câteva minute. De asemenea, ritmul ritmului cardiac trebuie să rămână sub o anumită valoare BPM în momentele de repaus. În caz contrar, este indicat sa faci o vizită la medic.

Frecvența cardiacă scăzută în timpul odihnei și mai ales imediat după ce te trezești, este, în general, un semn bun, deoarece înseamnă că nu ești obosit și inima ta este în stare bună. Ritmul cardiac prea scăzut ar putea indica că inima nu pompează suficient sânge. 

Aceste alerte cu frecvență cardiacă scăzută trebuie să fie activate manual pe iPhone.

  1. Deschide aplicația Watch pe un iPhone cu iOS12 sau cu o versiune mai nouă.
  2. Selectează tab-ul My Watch.
  3. Alege Heart Rate din listă.
  4. Selectează Low Heart rate și alege pragul BPM dorit.

meniu aplicatie heart rate pe iPhone

Poți alege una dintre următoarele presetări:

  • Off
  • 40 BPM
  • 45 BPM
  • 50 BPM

Pragul implicit pentru majoritatea oamenilor este de aproximativ 40 BPM

Acum, ceasul îți va analiza intermitent ritmurile inimii în fundal și îți va trimite o notificare la încheietura mâinii dacă frecvența inimii scade sub pragul ales.

O va face numai atunci când se pare că ai fost inactiv timp de cel puțin 10 minute. În momentul în care deschizi aplicația Heart Rate, ceasul îți va recomanda să pornești aceste notificări salvatoare,