Totul despre Quick Actions pentru Touch Bar-ul Mac-urilor

Opțiunea Quick Actions a fost introdusă în macOS Mojave și face posibilă rularea scripturilor și a fluxurilor de lucru Automator instantaneu din Touch Bar-ul tău.

tastatura macbook

Poate fi util atunci când creezi ceva sau există procese pe care le rulezi frecvent. De exemplu, dacă ești artist grafic și dorești să redimensionezi și să adaugi watermarks pentru mai multe imagini în același timp, rularea unui script cu o atingere a degetului este mult mai ușoară decât petrecerea orelor întregi repetând același proces.

screenshot cu folderul library de pe macbook

Rulează Quick Actions din Touch Bar

Nu vom vorbi prea mult despre crearea fluxurilor de lucru Automator, care permite Mac-ului tău să facă sarcini repetitive pentru tine, deoarece acesta este un subiect pentru un tutorial cu totul nou. Vom menționa totuși că poți crea propriile acțiuni rapide prin lansarea aplicației Automator, apoi poți apăsa click pe meniul File și poți alege opțiunea New pentru a crea un flux de lucru Quick Action de la zero.

Apoi, alege opțiunea Quick Action, personalizează-ți scriptul, selectează o pictogramă și o culoare, iar în final salvează acțiunea cu un titlu personalizat.

În mod implicit, macOS salvează Quick Actions în sub-folderul Library → Services din folderul principal al contului Mac. Mac-ul tău ascunde folderul Library din motive de securitate, dar poți ajunge la acesta ținând apăsată tasta Option în timp ce selectezi Library din meniul Finder Go.

screenshot cu folderul services de pe macbook

După ce ai salvat câteva acțiuni rapide, poți începe să le adaugi la Touch Bar pe cele utilizate mai des, urmând acești pași:

  1. Accesează System Preferences din meniul Apple
  2. Apasă click pe pictograma Extensions
  3. Apasă click pe entry-ul Touch Bar
  4. Vei vedea o listă de acțiuni rapide disponibile în coloana din dreapta. Bifează căsuța din dreptul workflow-ului salvat Automator pentru a activa acea acțiune
  5. Acum trebuie să personalizezi Control Strip, astfel încât să afișeze un buton special dedicat accesării acțiunilor tale Automator personalizate de la Touch Bar (Control Strip este o secțiune specială situată în partea dreaptă a Touch Bar-ului, care afișează setările familiare precum volumul)

Pentru a face acest lucru, accesează System Preference din meniul Apple, apasă click pe pictograma Keyboard, apoi apasă click tab-ul Keyboard și apasă click pe butonul Customize Control Strip.

screenshot configurare quick actions pe macbook

Acum selectează pictograma Quick Actions din partea de jos a ecranului și apasă click pe Done pentru a salva configurația personalizată Touch Bar.

        6.Acum poți ajunge la comenzile rapide preferate atingând pictograma Quick Actions din Control Strip, apoi alege fluxul de lucru Automator care să fie rulat