Fără niciun eveniment special, Apple a lansat cel mai nou membru al selecției Mac. Pe de o parte, nu este atât de surprinzător, deoarece nu s-a vorbit prea mult despre această apariție. Cu toate acestea, introducerea noului MacBook 16” nu a însemnat doar un ecran mai mare, ci Apple a reproiectat totul, făcând noul computer să arate ca cel vechi, dar să fie mult mai bun.
Modificări în dimensiuni
Primele zvonuri despre un dispozitiv de 16” au fost destul de surprinzătoare. În principal, deoarece adăugarea unei alte opțiuni la selecție este egală cu adăugarea unui preț mult mai îndrăzneț. Din fericire, temerile nu s-au adeverit.
Pentru că noul model de 16” este succesorul modelelor de 15”, care, de fapt aveau dimensiuni de 15,4”, putem spune că nu este o schimbare atât de radicală. Dar, rezoluția nativă a display-ului a crescut de la 2880 x 1800 px la 3072 x 1920 px, iar pixelul s-a schimbat și el la 226 ppi (de la 220 ppi). Luminozitatea este de 500 niți, deci putem spune că display-ul are aceleași calitate.
Cei care ar dori să aibă un ecran mai bun și mai luminos pentru MacBook Pro, își pot conecta noul MacBook Pros la XDR Pro Display. Noul ecran Apple va transfera 96W de energie, care este exact ceea ce are nevoie un nou MacBook Pro. Ar putea fi o coincidență sau ceva magic? Probabil că da.
Din fericire, noul afișaj de 16” nu a necesitat o carcasă mai mare. Apple putea să-l încadreze în aceeași dimensiune ca cele 15”. Dar când vine vorba de grosimea întregului dispozitiv, Apple a făcut un pas înapoi: grosimea noului MacBook Pro este exact aceeași cu modelele din 2015. Dispozitivele ulterioare, din 2016, au fost concepute pentru a fi mai subțiri, dar după cum știm, pierderea în greutate are întotdeauna un preț.
Tastatura magică
Putem spune că problemele recurente ale tastaturii Butterfly au fost chiar mai grave decât accelerația termică. În cele din urmă, Apple a renunțat să rezolve această tehnologie și a revenit la “rădăcini”.
La prima vedere, nu există nimic magic cu privire la noul Magic Keyboard. Este pur și simplu o tastatură excelentă, cu sunete mai silențioase, cu taste mai mici și proporții mai bune. Pe lângă rezolvarea problemelor legate de mecanism, au existat două caracteristici esențiale pentru care utilizatorii ar fi dat orice: un buton ESC separat fizic de Touch Bar și tastele Arrow mai mici. Acum, dorințele s-au îndeplinit!
Touch Bar a rămas la fel. Unele persoane vor fi încântate de acest lucru, altele nu. Pe noi nu ne-a deranjat acest aspect.
Sunetul la volum maxim
Aceste șase boxe noi sunt cu adevărat formidabile în noul MacBook Pro. Deși încă nu există suficient spațiu pentru un subwoofer decent, basul sună chiar mai bine decât la modelele anterioare.
Când vine vorba de microfonul încorporat, acesta a devenit mai bun. Cei care doresc să înregistreze, de exemplu, un podcast, microfonul încorporat al noului MacBook Pro ar putea fi o soluție excelentă. De asemenea, efectuarea unei conferințe cu mai mulți colegi care utilizează același dispozitiv nu este o provocare pentru noul microfon.
Nu este nevoie de upgrade
Singura problemă cu MacBook Pro-urile anterioare a fost că modelul de bază nu era suficient de puternic în comparație cu prețul. De exemplu, editarea video necesita o placă grafică mai performantă, pe care plăteai în plus.
De asemenea, poți alege orice configurație personalizată, dar numai dacă este foarte necesară. Noile AMD Radeon Pro 5300M și 5500M sunt suficient de puternice pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile pe care le efectuezi de obicei pe un MacBook Pro. Am avut șansa de a testa configurația mai puternică și am fost extrem de mulțumiți.
Spațiul de stocare a crescut de la 512 GB la 1 TB.
Am testat versiunea cu 8 nuclee a celei de-a noua generații de procesoare Intel Core și este uimitoare, dar mulți dintre noi s-au mulțumit și cu i7-ul cu 6 nuclee.
Chiar merită?
După toate anunțurile „Pro” din acest an, Apple nu a doborât toate așteptările încă, dar a fost foarte aproape. A ascultat toate dorințele utilizatorilor profesioniști și a personalizat noul model pe gustul acestora.
De asemenea, Apple a încălcat obiceiul din ultimii ani, acela de a face dispozitivele noi din ce în ce mai scumpe. Noul MacBook Pro de 16 ”are exact același preț ca predecesorul său, modelul de 15”.