În general, se poate spune că indiferent de ocupație ai, o aplicație de mind mapping (cartografiere a minții) poate fi utilă în foarte multe domenii de activitate. Aceasta poate ajuta destul de mult în procesul de notare a gândurilor. În plus, poți adăuga grafice, poți grupa gândurile și poți forma un plan pe baza acestora. Poate fi util pentru toate sarcinile profesionale, de educație sau personale.
Încercând mai multe aplicații de mind mapping de-a lungul anilor, a devenit limpede că XMind e una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună. Aceasta are o mulțime de funcții utile. Ba chiar se poate spune că e o aplicație universală.
De ce e XMind o aplicație de mind mapping atât de grozavă
Indiferent ce idei sau gânduri îți trec prin cap, le poți adăuga imediat, atașându-le grafice, desene și imagini. Poți oricând mixa, modela și adăuga și elimina elemente. Când utilizezi XMind, planificarea se dovedește un proces complex, mai degrabă decât o progresie liniară. Poți transforma gândurile în scopuri și poți organiza calea de a le atinge. Ei bine, mai toate aplicațiile de mind mapping pot face asta. Atunci, cu ce e diferită XMind?
După cum am menționat mai sus, aplicația poate fi utilizată într-o mulțime de moduri. De aceea e important ca aplicația să fie open source și gata să accepte module extra. Ambele aspecte sunt valabile și pentru XMind. De asemenea, ai mai multe versiuni dintre care poți alege. E ușor de utilizat, include o mulțime de șabloane și aranjamente integrate pentru a putea începe să lucrezi imediat. Iar open source înseamnă că există o opțiune gratuită pentru dezvoltare, pe baza instrumentelor disponibile în GitHub.
Deși aplicația e foarte capabilă în varianta gratuită, versiunea pro poate acoperi toate scopurile imaginabile. Desigur, asta implică o cheltuială nu tocmai mică. Dar trebuie să ții minte că vorbim despre un instrument profesional cu opțiuni de automatizare.
Încearcă gratuit XMind și dă frâu liber creativității!