O comandă rapidă care reduce sunetul în modul Do Not Disturb Mode

Modul Do Not Disturb încorporat în iOS este excelent de util. Acesta ascunde alertele primite și, în general, te împiedică să fii deranjat de factorii exteriori. Ce se întâmplă dacă apeși click accidental pe un link YouTube? Sunetul puternic îți va trezi soțul / soția.

iphone pe fundal albastru

Astăzi, vom învăța despre cum să facem o comandă rapidă care să reducă sunetul la zero, în mod automat, pe iPhone-ul tău, oricând acesta intră în modul Do Not Disturb.

Oprește sunetul iPhone-ului în modul Do Not Disturb

iphone pe fundal alb

Pentru acest truc, trebuie să utilizăm Shortcuts Automations iOS 13. Acestea îți permit să declanșezi o scurtătură automat, pe baza unei alarme, o locație și alți parametri. Acești parametri includ activarea modului Do Not Disturb.

Comanda rapidă arată în felul următor:

Comenzile rapide nu îți permit să partajezi automatizări, așa că va trebui să creezi de unul singur. Din fericire, acest lucru nu va dura mult. Comanda rapidă de bază constă doar din doi pași.

Tot ce trebuie să faci este să creezi un nou Automation (tab-ul central a ecranului Shortcuts), să alegi ca declanșator Do Not Disturb și Set Volume ca și acțiune. Apoi, utilizează glisorul pentru a muta volumul până la zero (sau doar la un nivel scăzut). În cele din urmă, decide în cazul în care comanda rapidă ar trebui să funcționeze instantaneu sau dacă ar trebui să te întrebe mai întâi.

iphone-uri pe fundal alb

Ask Before Running?

Dacă setezi Shortcut-ul pentru Ask Before Running, va apărea o alertă pentru a te întreba dacă dorești cu adevărat să reduci la tăcere volumul. Cu toate acestea, este posibil să fi detectat un defect în această configurare. Deoarece iPhone-ul tău este în modul Do Not Disturb, nu vei vedea notificarea. O ciudățenie de remarcat: această comandă rapidă se execută dacă introduci iPhone-ul în Do Not Disturb de la Apple Watch sau dacă folosești programul Do Not Disturb. Însă, nu funcționează dacă optez manual pentru  Do Not Disturb.

Pe de altă parte, dacă lași scurtarea să funcționeze automat, poți suferi consecințe neprevăzute. De exemplu, dacă asculți muzică sau un podcast, acesta va fi dezactivat imediat ce intri în modul Do Not Disturb.

Silence iPhone audio (dar lasă muzica să se audă)

Cu toate acestea, există o soluție. Vom seta comanda rapidă pentru a verifica dacă se aude muzica. Dacă da, comanda rapidă nu va face nimic. Dacă muzica nu este redată, comanda rapidă va reduce sunetul la zero. Privește:

Toolbox Pro

iphone pe fundal alb

Va trebui să instalezi Toolbox Pro pentru ca acest lucru să funcționeze. Toolbox Pro adaugă toate tipurile de funcții noi în aplicația Shortcuts, inclusiv o acțiune care verifică dacă sunetul este redat. Această versiune a scurtăturii mele de automatizare face exact asta. Dacă se redă audio, comanda rapidă nu face nimic. Dacă nu se redă niciun audio, acesta rulează restul pașilor și sunetul este redus la zero.