Misterele îmbunătățirii aplicației Find My – Găsește-ți gadgeturile

Datorită noului sistem de operare, aplicația reînnoită Find My a devenit mult mai bună și mai complexă.

femeie care sta la o masa si priveste la iPhone

Găsirea dispozitivelor

Majoritatea utilizatorilor folosesc Find My doar când au un dispozitiv care lipsește, cel mai probabil telefonul lor. Așadar, primul și cel mai important lucru de făcut este să pornești Find My pe iPhone. Fără activarea acestei opțiuni, nu există nicio șansă de a descoperi unde s-a pierdut dispozitivul tău. Tot ce poți face în cazul unei pierderi a telefonului fără a avea această aplicație pornită, este să îți blochezi contul iCloud pentru a păstra datele private.

hartia cu gadgeturile apple pe Find My

Pentru a seta aplicația trebuie să urmezi acești pași:

  • Intră în Settings și apasă pe profilul tău.
  • Alege opțiunea Find My și activeaz-o.

Activând Enable Offline Finding, poți lăsa dispozitivele să fie găsite atunci când nu sunt conectate la o rețea mobilă. Activând Send Last Location, dispozitivul tău. își va trimite automat locația către Apple atunci când bateria este scăzută critic. Ambele opțiuni sunt extrem de utile, așa că de ce nu le-ai activa?

După ce ai terminat, poți localiza dispozitivul cu ușurință atunci când acesta a fost pierdut sau a căzut între pernele canapelei. Să vedem ce poți face dacă ai pierdut iPhone-ul.

Afișarea pe hartă

Tot ce trebuie să faci este să accesezi tab-ul Devices din Find My și să consulți lista dispozitivelor conectate. După ce ai ales dispozitivul dorit, harta de mai sus va afișa locația actuală (sau ultima cunoscută). Este într-adevăr o diferență să știi că telefonul tău trebuie să fie undeva în casă sau a fost uitat în vreun tren, spre nicăieri. Aplicația vă permite să determinați adresa exactă și să vă planificați instantaneu ruta folosind opțiunea Directions.

Sunete puternice

În gadget există o opțiune pentru redarea sunetului de la distanță. Poate fi extrem de util, deoarece funcționează chiar și atunci când dispozitivul este pe modul mut. Zgomotul puternic al telefonului te va înștiința imediat dacă ceva nu este în regulă.

mesaj Lost iPhone pe telefon

Marcat ca și pierdut

Dacă dispozitivul tău nu este disponibil pe hărți și redarea sunetului nu este o opțiune, nu ai nimic de pierdut dacă vei marca dispozitivul pierdut. Această opțiune te ajută să îți protejezi dispozitivul și în cazul în care cineva binevoitor îș găsește, te poate ajuta să îl recuperezi. Pentru a marca dispozitivul pierdut, urmează acești pași:

  • Loghează-te cu ID-ul tău Apple (asociat cu gadgetul pierdut) în iCloud Find sau folosește aplicația Find My pe un alt dispozitiv Apple (folosind acelasi ID Apple).
  • Alege dispozitivul tău din listă și bifează secțiunea: Activate at the Mark as Lost
  • Poți adăuga, de asemenea, un mesaj scurt și numărul tău de contact va fi afișat pe Lock Screen-ul dispozitivului

IPhone-ul pierdut se va bloca singur și va afișa mesajul menționat mai sus. Poate fi deblocat numai folosind parola. De asemenea, blochează tranzacțiile Apple Pay. Toate aceste acțiuni servesc securitatății datelor tale. Astfel, crește șansa de a recupera dispozitivul.

harta cu locatia telefonului prin aplicatia Find My

Dacă nu te contactează nimeni, dispozitivul tău încă lipsește și ești preocupat de datele stocate pe iPhone, poți șterge cu ușurință tot conținutul și setările. Pentru a alege acest lucru, selectează dispozitivul dorit, iar în partea de jos alege Erase This Device. După ce ți-ai șters telefonul, nu mai poți urmări locația acestuia și se încheie Activation Lock