Cum să utilizezi și să gestionezi Sign in with Apple

Sign in with Apple este o nouă modalitate de a te loga sau de a te conecta la aplicații și site-uri web folosind Apple ID în loc de a crea un cont nou.

apple, iphone și ipad pe fundal roz

Intenția Apple este de a respecta confidențialitatea și de a menține sub control informațiile tale personale. Așadar, dacă ai văzut această opțiune într-o aplicație sau pe un site web, dar nu ai fost sigur cu privire la această metodă, suntem aici pentru a te ajuta. Iată cum poți utiliza Sign in with Apple.

lacat negru pe fundal gri

Iată elementele de bază despre această nouă caracteristică Apple:

  • Apple ID-ul tău trebuie să folosească autentificarea în doi pași
  • Trebuie să fii logat în iCloud cu același Apple ID
  • Trebuie să ai minim 13 ani împliniți
  • Software-urile necesare sunt: iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6, macOS Catalina 10.15 sau tvOS13 sau versiuni mai noi pentru oricare dintre acestea
  • Poți utiliza funcția pe alte platforme precum Android sau Windows și alt browser diferit de Safari

După cum menționează Apple, atunci când utilizezi opțiunea Sign in with Apple, aplicațiile și site-urile web îți pot cere doar numele și adresa de e-mail pentru a configura un cont.

După cum vei vedea, atunci când alegi opțiunea Sign in with Apple, vei decide dacă dorești să afișezi sau să ascunzi adresa ta de e-mail Apple ID.

sign in with apple pe iphone

Dacă decizi să o afișezi, aplicația sau dezvoltatorul site-ului te va putea identifica prin adresa de e-mail.

Dacă decizi să o ascunzi, o adresă de e-mail aleatorie va fi generată și furnizată aplicației sau site-ului web. E-mailurile pe care le primești de la ele vor accesa acea adresă și apoi vor fi transmise automat către adresa ta de e-mail Apple ID pentru confidențialitate sporită. Poți răspunde la e-mail și îți poți păstra adresa de e-mail privată.

Dacă ascunzi e-mailul și decizi să schimbi asta mai târziu, poți face acest lucru. Poți modifica adresa de e-mail folosită sau poți dezactiva redirecționarea ulterior.

Cum se utilizează Sign in with Apple

Când descarci o aplicație din App Store sau vizitezi un site web, este posibil să vezi opțiunea Sign in with Apple sau Continue with Apple.

Sign in with Apple în aplicații

opțiuni hide, share email pe iphone

Când descarci o aplicație pe iOS din App Store și opțiunea Sign in with Apple este disponibilă, vei vedea asta pe ecranul aplicației. După ce selectezi această opțiune, vei alege Share sau Hide pentru e-mailul tău, apoi să continui autentificarea cu Touch ID, cu Face ID sau cu parola Apple ID.

Aplicațiile pe care le descarci din Mac App Store funcționează similar. Dacă vezi opțiunea Sign in with Apple și dorești să o utilizezi, apasă click pe buton, alege între Share sau Hide pentru adresa de e-mail, introdu parola Apple ID și ai terminat.

Sign in with Apple pe site-urile web

sign in with apple pe mac

Funcția Sign in with Apple poate fi utilizată atunci când vizitezi un site web cu orice browser, iar opțiunile de conectare pot diferi.

În funcție de browser-ul ales, este posibil să vezi mesaje diferite în momentul autentificării cu Sign in with Apple.