Nu funcționează Auto Unlock? Iată ce trebuie să faci!

Auto Unlock din Continuity e una dintre cele mai magice și interesante funcții. Cu toate astea, uneori se poate întâmpla ca Apple Watch-ul să nu fie dispus să deblocheze imediat Mac-ul. Iată cum poți rezolva această problemă.

apple watch și mac: funcția auto unlock

Cei care nu sunt familiarizați cu ecosistemul Apple sunt întotdeauna surprinși de trucul de logare Watch + Mac. Ba chiar poți speria de moarte pe cineva spunându-i să nu se atingă de Mac-ul tău fără să îl vezi că încearcă să facă asta. Asta e posibil, în mod evident, dacă persoana respectivă nu știe că ceasul te poate notifica atunci când o persoană neautorizată dorește să-ți deschidă computerul.

Cu toate astea, se poate întâmpla ca Watchul să decidă să nu coopereze în procesul de deblocare a Mac-ului. În afară de faptul că e o funcție Continuity, aceasta e și o funcție de „confortabilitate”, așa că, mai devreme sau mai târziu, ar fi bine să o rezolvi. Iată ce trebuie să faci.

auto unlock

Înainte de toate, ar trebui să verifici dacă funcția Auto Unlock e încă activă pe Mac. Când instalezi software în versiunea beta, când faci update-uri sau când faci downgrade, e posibil să ți se reconfigureze setările. Așadar, verifică System Preferences > Security and Privacy, iar aici opțiunea „Allow your Apple Watch to unlock your Mac” trebuie să fie activă. Dacă nu este, activeaz-o și verifică dacă problema s-a rezolvat. Nu uita că opțiunea funcționează doar dacă deblochezi Apple Watch-ul cu codul de acces.

Dacă problema persistă, trebuie să verificăm conexiunile wireless. Trebuie să fii atent la două setări: Bluetooth și Wi-Fi. Această funcție poate fi utilizată doar dacă Wi-Fi și Bluetooth sunt activate pe ambele dispozitive și sunt conectate la aceeași rețea.

Desigur, nu e ceva ce verifici în fiecare zi, însă e posibil ca eroarea de funcționare să aibă legătură cu aceste opțiuni de conectare wireless. Când activezi Modul Avion pe Apple Watch, întrerupi toate conexiunile și le resetezi atunci când funcția e dezactivată. Pentru asta, dă swipe din partea de jos a Watch-ului și alege iconița Airplane din parte de jos a listei. Trebuie să dezactivezi și să activezi din nou și pe Mac conexiunile Wi-Fi și Bluetooth. De asemenea, e indicat și un restart.

Dacă problema persistă, ar trebui să deconectezi și să reconectezi Apple Watch-ul de la iPhone, care e principalul hub pentru conexiune.

auto unlock pe Apple Watch

Iată ce pași trebuie să urmezi:

  • Ține apropiate cele două dispozitive (Apple Watch și iPhone) pe durata deconectării.
  • Deschide aplicația Apple Watch pe iPhone.
  • Accesează tab-ul My Watch și selectează ceasul în partea de sus a ecranului.
  • Selectează iconița info din dreptul ceasului pe care vrei să-l deconectezi.
  • Alege Unpair Apple Watch.
  • Mai atinge odată ecranul pentru a confirma. E posibil să ți se ceară să introduci parola de la Apple ID pentru a dezactiva opțiunea Activation Lock. Înainte de a șterge tot conținutul și toate setările de pe Apple Watch, iPhone-ul creează un nou Backup pentru Watch. După ce se deconectează Apple Watch-ul, vei vedea mesajul Start Pairing, prin care poți reconecta cele două dispozitive.