Au fost prezentate noile modele: iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Apple tocmai a dezvăluit noua selecție de iPhone-uri pentru acest an. La fel ca anul trecut, au fost prezentate 3 noi dispozitive care vin cu o mulțime de funcții îmbunătățite.

 Să începem cu iPhone 11

Așa cum deja bănuiam, Apple a ales să creeze un succesor pentru iPhone XR. Acesta nu mai este însoțit de un R și este considerat modelul standard. E timpul să facem cunoștință cu iPhone 11! Acest model va fi disponibil în 6 culori: negru, alb, roșu, violet, verde și galben. Fața și spatele dispozitivului sunt confecționate din panouri sticlă chiar mai rezistente decât până acum.  

Dimensiunea display-ului nu s-a modificat deloc, ecranul Liquid Retina păstrând diagonala de 6.1”, în timp ce sistemul de difuzoare a fost îmbunătățit prin trecerea la Dolby Atmos. Și, cum iPhone XR este campion la capitolul baterie, cei de la Apple au decis să se autodepășească și să adauge încă o oră la durata de viață a bateriei. Și să nu uităm că și funcția Face ID este acum mai rapidă.  

Ne așteptam, bineînțeles, și la schimbări la nivelul camerei, și nu am fost dezamăgiți. iPhone 11 este dotat cu o lentilă pentru unghiuri largi ultra wide, care oferă posibilitatea de a capta mult mai mult dintr-un cadru cu 2 x zoom optic. Portrait Mode a primit la rândul său un upgrade, iar acum poate recunoaște animale de companie și, în plus, dispune de un nou mod numit Kimono. 



 Cea mai mare schimbare în cazul camerei este evidentă în cazul fotografiilor realizate noaptea. Pentru acestea a fost introdus un nou mod denumit Night Mode. Acum, aplicația oferă imagini mai luminoase și mai detaliate în ciuda întunericului. De asemenea, trebuie să menționăm că au fost incluse și funcțiile Smart HDR și QuickTake. 

În ceea ce privește camera amplasată pe spatele dispozitivului, rezoluția nu a fost modificată, rămânând la 4K 60fps, însă senzorii frontali au fost îmbunătățiți. Senzorul de 7MP a fost înlocuit cu unul de 12 MP, și va fi disponibilă și rezoluția 4K cu 30fps. În plus, funcția slowmo va fi disponibilă și pentru camera frontală începând cu acest dispozitiv. 

 

Noul cip A13 Bionic a fost inclus în iPhone 11, ajutând unitățile CPU și GPU să funcționeze cu 20% mai rapid. Acest lucru poate nu pare impresionant, însă noi ne bucurăm că Apple continuă să acorde atenție eficienței energetice. 

iPhone 11 Pro și Pro Max 

Marea întrebare din acest a fost: cum se vor numi produsele? În sfârșit, avem un răspuns: 11 Pro și 11 Pro Max. Când vine vorba de design, e clar că acestea continuă direcția dispozitivelor lansate anul trecut. Totuși, paleta de culori a fost extinsă pentru a include și Midnight Green. Avem același oțel inoxidabil și aceeași carcasă din sticlă însă aceasta din urmă este acum mai rezistentă. De asemenea, remarcăm faptul că spatele dispozitivelor este mai mat decât în cazul versiunilor de anul trecut. 

Ca și în cazul iPhone 11, și versiunile premium din acest an și-au păstrat dimensiunile. Totuși, există o schimbare importantă. Acestea dispun de display-urile Super Retina XDR, prezentate la conferința WWDC de anul trecut. Datorită acestei modificări dispozitivul are o eficiență energetică îmbunătățită cu 15%. Inima acestor dispozitive este același cip A13 Bionic despre care am discutat și în cazul iPhone 11.  

După cum era de așteptat, bateriile dispozitivelor premium au fost îmbunătățite semnificativ. Astfel dispozitivul Pro mai mic are o baterie cu o viață cu 4 ore mai lungă, în timp ce bateria Pro Max a oferă 5 ore suplimentare de energie. Și să nu uităm că, în cutie, consumatorii vor primi și un încărcător de 18W pentru încărcare rapidă. În sfârșit!

Modelele premium se disting de iPhone 11 prin faptul că includ o lentilă suplimentară. Până la urmă, zvonurile despre o cameră triplă s-au dovedit adevărate. Pe lângă lentila normală și lentila telephoto, a fost inclusă și o lentilă pentru unghiuri largi. Și toate camerele au 12MP. 

Când vine vorba de filmarea unor videouri, nu putem decât să remarcăm că versiunile Pro au devenit mai prietenoase cu utilizatorii. Același lucru poate fi spus și despre editarea fotografiilor, care poate fi realizatp într-un mod mai simplu cu ajutorul unei aplicații native.