Cel mai bun 2020: aplicații pentru trackingul obiceiurilor

Ești gata pentru cel mai bun 2020? Am făcut o listă cu aplicații care te pot ajuta să te ții de obiceiurile bune.

statistici tracking pe fundal roz

În articolul nostru anterior am discutat despre importanța obiceiurilor și cum să le creăm. Dacă ești serios în ceea ce privește schimbarea obiceiurilor, trackingul lor este o necesitate, mai ales în primele săptămâni sau chiar luni înainte ca noul comportament să devină un obicei.

Nu rupe lanțul

Aproape fiecare aplicație pe care o enumerăm aici poate fi personalizată, astfel încât să poți crea spre exemplu un obicei pentru fiecare zi de luni, miercuri și sâmbătă. Dacă dorești să ai cu adevărat succes în adăugarea unei piese noi în puzzle-ul dezvoltării personale, vizează obiceiurile zilnice. Această abordare este cunoscută și sub numele de metoda lui Seinfeld. Este surprinzător de simplu: el a desenat un X mare roșu pe calendarul de perete pentru fiecare zi în care a lucrat la scrierea de materiale noi. Iar scopul său a fost să nu rupă niciodată lanțul

De asemenea, este posibil să te obișnuiești mai repede cu un obicei dacă îl vei practica în fiecare zi.


De ce să folosești o aplicație pentru obiceiuri?

Aplicațiile îți permit să urmărești mai multe obiceiuri, au memento-uri pentru a te aduce pe terenul de tenis sau la masa de desen, oferă un plus de responsabilitate cu opțiunile pentru rețelele sociale și ne inspiră cu obiceiurile prestabilite.

Este o modalitate foarte bună de a concura cu noi înșine și de a ne autodepăși. De asemenea, îți oferă o reprezentare vizuală a progresului și a motivației tale pentru a nu rupe lanțul.

Iată cele mai populare și cele mai utile aplicații pentru obiceiuri:


Chains.cc

screenshot aplicatia chains

Chains.cc îți oferă o versiune electronică a metodei Seinfeld: de fiecare dată când practici obiceiul ales, lanțul tău crește, ajutându-te să rămâi motivat.

Aplicația cu interfață intuitivă poate fi utilizată atât online cât și offline, permițându-ți să urmărești obiceiurile tale oriunde te-ai afla. 1,99 dolari.

Simple Habit Tracker

cercuri cu obiceiuri pe fundal negru

Este simplă și plină de caracteristici interesante. Ar fi o alegere excelentă pentru cineva care caută inspirație, deoarece aplicația are prestabilite peste 200 de obiceiuri și este gratuită.

Habit-bull

logo aplicaie habit-bull

Dacă ești pasionat de statistici, numere și detalii, această aplicație complexă de tracker bogat în funcții îți va îndeplini toate visele. Este gratuită și poți face achiziții în aplicație.

Caracteristici

     • Urmărește mai multe obiceiuri, fiecare în propriul calendar
     • Contorizare și procentaj de succes pentru fiecare obicei
     • Yes/No sau Number goals
     • Obiective foarte flexibile, cum ar fi: numărul de ori pe zi / săptămână / lună, numai în anumite zile ale săptămânii etc. De exemplu: 30 de flotări de luni până vineri și mers la sală de 2 ori pe săptămână sau chiar la 2 zile
     • Citate inspiraționale pentru fiecare categorie - inclusiv citate reale de la persoanele care practică: meditație, citit, opreșterea consumul de alcool, opreșterea fumatului, etc.
     • Grafice cu procentajul / seria de succesuri, valori introduse etc
     • Memento-uri puternice de mai multe ori pe zi, sunet și vibrație opțional
     • Multi-device syncing
     • Cloud backup

Momentum Habit Tracker

apple watch, iphone si macbook folosind aplicatia momentum habit tracker

Această aplicație are o serie de funcții excelente, ceea ce o face ideală pentru a ține evidența obiceiurilor și a rutinelor. Versiunea gratuită îți oferă trei obiceiuri gratuite, iar cele nelimitate sunt disponibile cu abonament premium (1,99 USD / lună sau 14,99 USD / an)

Caracteristici:

       • Reminders (indispensabil până când obiceiurile tale devin automate)
       • App badge (arată numărul de obiceiuri rămase pentru ziua respectivă)
       • Flexible scheduling (stabilește ținte săptămânale)
       • Importul de date într-un document Excel
       • Integrare ușoară în Cloud

Habitica

screenshot aplicatie habitica

Dacă dorești să trăiești într-un joc video, acum ai o șansă cu această aplicație: RPG cu funcții de urmărire a obiceiurilor încorporate. Când practici obiceiurile, îți construiești personajul, astfel încât să poată merge în misiuni și invers, atunci când eșuezi și nu te ții de treabă, personajul tău va scădea. Trebuie să înțelegi lumea RPG pentru a putea continua.

Dacă ai avut un animal de companie virtual sau ai avut ferma ta virtuală, ți-ar plăcea! Invită-ți prietenii astfel încât să puteți forma echipe pentru a putea completa misiunile împreună. Gratuit, cu achiziții în aplicație.

Productive Habit Tracker

iphone pe fundal alb

Interfața simplă și concepută intuitiv face ca evidența obiceiurilor tale să fie mult mai simplă. Aplicația urmărește succesele tale, ceea ce înseamnă că vei putea măsura progresul continuu și vei rămâne motivat. Gratuit, cu achiziții în aplicație.

Caracteristici:

        • Managementul obiceiurilor. Creează, finalizează, oprește sau întrerupe obiceiurile ori de câte ori îți este convenabil
        • Personalizare. Aplicația este complet personalizabilă - îți poți denumi obiceiul, poți alege o pictogramă unică și culoarea
        • Statistici. Urmărește obiceiurile și analizează progresul - construiește lanțuri de obiceiuri finalizate și zile perfecte. Cu cât este mai lung lanțul tău de obiceiuri finalizate, cu atât mai multe șanse pentru ca seria ta de succesuri să continue
        • Notifications. Memento-urile inteligente oferă un rezumat al obiceiurilor pentru fiecare parte a zilei
        • Handy widget. Te va ajuta la gestionarea obiceiurilor
        • Scurtături Siri

StickK

aplicatia stickkk pe iphone pe fundal rosu

Aplicația este dezvoltată de economiștii de la prestigioasa Universitate Yale și se bazează pe principiile Thaler’s nudge theory. Pentru o motivație suplimentară poți ruga un prieten să îți verifice datele pentru a te asigura că ești pe calea cea bună.

Platforma este proiectată pentru a te motiva și a te ajuta să îți atingi obiectivele, folosind puterea stimulentelor, responsabilitatea financiară și responsabilitatea socială în avantajul tău. Responsabilitatea financiară înseamnă pur și simplu că poți paria bani pe tine. Poți adăuga mize la angajamentul tău și poți crește șansele de succes.

Dacă nu ai succes, StickK te va trage la răspundere și va trimite suma din joc unui prieten, unei organizații de caritate sau celei mai populare opțiuni: Anti Charity (o organizație sau o fundație pe care nu o placi).

Cum funcționează:

      • Stabilește-ți obiectivul - ORICE obiectiv (slăbit, îngrijire personală, meditație, finalizarea tezei ) și o cronologie pentru realizarea acestuia
      • Invită pe cineva - un prieten, un coleg de muncă sau un membru al familiei. Acesta trebuie să țină socoteala și să verifice progresul tău
      • Opțional, poți pune un preț pe inactivitate
      • Urmărește-ți progresul raportând succesele sau eșecurile zilnice, săptămânale sau la sfârșitul contractului de angajament
      • Urmărește-ți rutina de la început până la sfârșit în Commitment Journal
      • Trimite rapoarte zilnice, săptămânale sau periodice: indiferent dacă este o sarcină zilnică, un obicei nou sau un angajament pe termen lung, platforma StickK se potrivește oricărui obiectiv

Habitshare

habitshare pe doua iphoneuri pe fundal albastru

Habitshare combină un site de rețea socială cu un tracker de obiceiuri și oferă opțiuni de mesagerie pentru a comunica cu prietenii în timp real. Acest lucru îți permite să îți motivezi prietenii sau să fii motivat de aceștia, odată ce obiectivele tale devin eforturi de echipă. De asemenea, poți dezactiva aspectul social și poți păstra lucrurile private.

Caracteristici:

      • Memento-uri
      • Mesagerie
      • Grafice
      • Țeluri zilnice și săptămânale
      • Programe flexibile
      • Dispozitive multiple
      • Comentarii zilnice

Streaks

apple watch si iphone folosind aplicatia streaks

Această listă de activități te va ajuta să formezi obiceiuri bune, fiind premiată cu Apple Design Award.

Îți permite să urmărești până la doisprezece sarcini pe care dorești să le finalizezi în fiecare zi. Scopul tău este să creezi un șir de zile consecutive.

      • Streaks știe automat când finalizezi sarcinile legate de aplicația Health
      • Streaks îți amintește automat atunci când trebuie să finalizezi o sarcină
      • De asemenea, poți crea sarcini negative pentru a stopa obiceiurile proaste

Interfața este extrem de personalizabilă și poate fi integrată cu aplicația Health, ceea ce o face una dintre cele mai populare aplicații de pe IOS. Dacă le folosești împreună, vei dezvolta cu ușurință obiceiuri sănătoase. Dacă rămâi în urmă, aplicația îți va trimite un memento, astfel încât să continui.

Rabbit – Habit Reminders

Ridică-te și întinde-te! Bea un pahar cu apă! Uneori avem nevoie de cineva care să ne spună ce să facem. Rabbit este o aplicație simplă care îți amintește să ai grijă la postură, să îți iei zilnic doza de sănătate din a folosi scările în loc de lift, etc.

Aplicația îți va trimite pur și simplu notificări care spun orice dorești, oricând dorești, de mai multe ori pe zi. Îi lipsesc caracteristicile obișnuite de tracking a obiceiurilor, cum ar fi posibilitatea de a scrie notițe și de a păstra un registru al succeselor tale.

Dacă dorești ca un antrenor personal să te motiveze, acesta este calea ușoară de urmat.