iPhone XS Max – doza maximă de iPhone

iPhone XS Max. Smartphone-ul cu cel mai mare display din selecția Apple a fost lansat în urmă cu mai bine de o lună. Am testat în condiții normale, pe o perioadă mai îndelungată, cum e să utilizezi un astfel de dispozitiv.

În timp ce compuneam acest articol, ne gândeam ce părere am fi avut în urmă cu cinci ani despre un display de 6.5”. Și ce părere ar fi avut Steve Jobs, care credea atât de mult în iPhone-urile de 3.5”. La ultima întrebare, nu vom avea niciodată un răspuns. Însă știm destul de bine cât de mult ne displac smartphone-urile uriașe.

Asta pentru că degetele nu obișnuiesc să crească peste noapte, nici palmele și nici dimensiunea buzunarelor. Așadar, am fi spus cu siguranță că iPhone-urile uriașe – dacă le-am disprețui cu adevărat, le-am spune phablet-uri – au la bază o viziune complet greșită. Cu toate astea, dacă adăugăm funcțiile în plus pe care le aduce un ecran mai mare și tendințele pieței din 2018, obținem o imagine complet diferită.

Așa cum am precizat, în urmă cu 5 ani nu ne prea plăcea ideea de smartphone cu ecran mare. Dar acum, conceptul propus de iPhone XS Max are o semnificație complet diferită. Avem un display OLED de 6.5”. Dimensiunea îți oferă o oră în plus de utilizare comparativ cu fratele său mai mic. Practic, acest lucru înseamnă că folosit conform unor standarde medii de utilizare, ar putea funcționa două zile consecutiv fără încărcare. Și dacă folosești toate funcțiile la maximum (imagini, video, iMessage, Music etc.) va rezista până dimineața următoare, după o seară agitată în oraș.

Bateria noului iPhone XS Max pe măsura display-ului

Teoretic, bateria de 3 174 mAh nu aduce nimic în plus față de dispozitivele flagship ale altor producători. Cu toate acestea, cipul A12 Bionic poate economisi enorm de multă energie. Pe parcursul primelor zile de testare, bateria a rezistat o zi întreagă în condițiile în care dispozitivul era folosit 3-4 ore continuu pentru înregistrări video. Dacă folosești iPhone-uri de mai multă vreme, îți dai seama de ce acest lucru este important. iPhone XR are o performanță și mai bună. Astfel, dacă ești în căutarea unui dispozitiv high-end, nu ar trebui să-ți faci griji pentru calitatea baterie.

În orice caz, dispozitivul este extrem de rapid. Camera și suportul pentru soluțiile software sunt unele dintre cele mai bune de pe piața actuală. Display-ul OLED nu este ceva nou, dar, de data aceasta vei avea parte de o versiune superioară. Totuși, 3D Touch și Face ID încă nu funcționează în landscape mode. Acest lucru nu ne surprinde, iar iPhone XS Max rămâne un dispozitiv grozav, în ciuda acestui lucru.

Acum versus atunci

Toate acestea sună excelent, dar merită să sacrifici dimensiunea mai compactă? Această întrebarea nu ne dă pace de ani buni. Dacă am fi avut posibilitatea să cumpărăm un dispozitiv de dimensiunea unui XS Max pe vremuri, probabil că am fi preferat să încărcăm un dispozitiv mai mic de 3 ori pe zi, decât să achiziționăm unul atât de mare Cu toate acestea, pe vremuri, aveam un plan de date limitat. Nu ne uitam la video-uri YouTube în drum spre birou, nu foloseam telefonul la muncă și nu ascultam muzică online.

Dacă suntem sinceri, traficul de date a crescut de peste 20 de ori și, pe lângă trimiterea mesajelor, ne folosim telefonul în milioane de feluri. Comportamentul nostru s-a schimbat radical. Astfel, să ai un dispozitiv cu un display mai mare pare un lucru cât se poate de rezonabil. A devenit iPhone XS Max dificil de folosit? Cel mai bine este să îl testezi puțin și să îți formezi propria părere.

Avantajele iPhone XS Max

Un display de dimensiuni mai mari îți oferă anumite avantaje. Cum ar fi faptul că poți vedea conținutul mai bine și poți tasta cu mai multă ușurință. Dacă noi am avea de ales între cele două dispozitive flagship actuale, cu siguranță l-am alege pe cel cu dimensiuni mai mari. Da, este adevărat iPhone XS este destul de scump, iar XS Max are un preț chiar mai îndrăzneț. Dar, părerea mea este că diferența de preț este acceptabilă, dacă ții cont de posibilitățile suplimentare pe care ți le oferă dispozitivul. Cel puțin aceasta este părerea noastră…

Pe lângă faptul că dispui de o putere de calcul incredibilă, dispozitivul este ușor de manevrat și oferă o experiență de utilizare premium. Chiar dacă nu are tocmai dimensiunile standard, iPhone XS Max chiar se potrivește în mâna ta. Îți permite să ai o priză comfortabilă și sigură. Folosirea Face ID chiar are sens în acest context. Nu mai ești nevoit să ții dispozitivul într-un mod incomod pentru a putea apăsa, iar folosirea gesturilor simplifică orice comandă.

În loc de concluzie: merită?

Acest lucru înseamnă că dacă ții iPhone-ul mai sus de bază îl poți folosi într-un mod comfortabil și sigur. Chiar dacă la nivel de hardware nu sunt diferențe, cei 2 inchi suplimentari fac din iPhone XS Max un dispozitiv cu adevărat superior. Iar greutatea îl face chiar mai puțin alunecos. Suprafața din sticlă și cadrul din oțel inoxidabil adaugă un plus de eleganță dispozitivului.

Telefonul surprinde video-uri 4K minunate folosind un format compact. Culorile parcă sar de pe ecran și deși camera a devenit tot mai sofisticată, modul de folosire al acesteia a rămas la fel de simplu. Numărul de megapixeli este același ca în cazul iPhone X, însă dimensiunea pixelilor este acum mai mare. Deci, în cazul în care ai lumină ambientală scăzută ca intensitate, poți face fotografii la calitatea la care te-ai obișnuit.

iPhone XS Max este, din multe puncte de vedere, cel mai bun de telefon produs de Apple până acum. Scepticismul nostru inițial privind noua dimensiune și culorile a dispărut în primele secunde. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că acest iPhone nu este potrivit pentru toată lumea. Unul dintre principalele motive este, bineînțeles, prețul, mai ales că iPhone XR oferă aproape aceleași funcții și un display uriaș la un preț mult mai accesibil. În plus, este clar că Apple a creat acest dispozitiv pentru cei care au nevoie de Maximum de calitate de la tot: display, baterie, design. Dacă nu ești un businessman de top sau un fan Apple înrăit, poate ar fi mai bine să te mai gândești.