Headspace – Ghidul tău pentru Meditație și Mindfulness

Fie că ai deja ceva experiență atunci când vine vorba de meditație sau ești doar un novice dispus să înceapă să mediteze și să practice mindfulness, Headspace îți oferă ajutorul de care ai nevoie. Tehnici de meditație susținute de știință și cercetători, animații instructive și frumoase, sute de meditații și exerciții pe diferite teme, toate aceste elemente transformă Headspace într-o experiență unică și frumoasă.

Practicarea meditației sau a tehnicilor de mindfulness este tot mai răspândită în zilele noastre. Tot mai mulți oameni simt nevoia de a găsi un mod de a se liniști și de a face față stresului vieții aglomerate de zi cu zi. De asemenea, tot mai multe studii atestă beneficiilor meditației și ale mindfulness. Printre cele mai importante beneficii se numără: reducerea stresului și a anxietății, menținerea sănătății emoționale, dezvoltarea empatiei, îmbunătățirea conștiinței de sine, a atenției, a calității somnului. De asemenea, aceste tehnici sunt creditate și cu îmbunătățirea abilității de a suporta durerea și cu scăderea tensiunii arteriale. Pe scurt, știința susține că meditația și practicile mindfulness ne pot face, mai sănătoși, mai fericiți și mai buni.

De ce să folosești o aplicație?

Trebuie să mai adăugăm un aspect esențial. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii este necesar să practicăm meditația și tehnicile de mindfulness în mod regulat. Și aceasta este buturuga care ne răstoarnă carul proverbial de cele mai multe ori. E mai ușor să găsești câteva minute ici, alte câteva minute colo, dar să transformi aceste practici în obiceiuri regulate este mai dificil.

Sfatul nostru: nu porni la drum singur. Dacă nu ai o voință de oțel, este o idee bună să ceri ajutorul unei aplicații motivante și inteligente. Aceasta te va ghida în zilele când vei face primii pași în lumea meditației și a mindfulness, iar apoi îți va prezenta tehnici mai avansate. De exemplu, o astfel de aplicație ți-ar putea arăta cum poți gestiona situațiile dificile sau cum poți include mindfulness în activitățile zilnice. Dacă te interesează o astfel de aplicație, avem ceva pentru tine.

Începe călătoria Headspace

Există mii de aplicații pentru meditație. Totuși, foarte puține își susțin abordarea prin cercetări testate clinic, așa cum se întâmplă în cazul Headspace. Natura laică a Headspace ajută aplicația să fie accesibilă tuturor, indiferent de viziunea asupra lumii sau religie.

Unul dintre fondatorii aplicației și totodată vocea care narează o mare parte din conținutul aplicației, Andy Puddicombe, este un fost călugăr budist care a petrecut 10 ani în mănăstirile din Nepal, India, Tibet și Rusia. După întoarcerea sa în Marea Britanie, el a devenit un instructor de meditație și mindfulness renumit și și-a asumat o misiune dificilă. Puddicombe dorea să aducă beneficiile meditației și ale mindfulness mai aproape de o audiență cât mai mare. De atunci, Headspace a devenit una dintre cele mai populare aplicații pentru meditație, cu peste un million de abonați.

Ce oferă Headspace?

Ai decis să încerci să meditezi? Poți descărca aplicația Headspace. Beneficiezi de o perioadă de testare gratuită de 10 zile. Aplicația se deschide cu prima serie de sesiuni Basic, care te va învăța elementele de bază. Vocea plăcută și ciudat de reconfortantă a lui Puddicombe te va ghida în timpul fiecărei sesiuni. Fiecare sesiune începe cu o scurtă introducere care îți prezintă elemente esențiale ale practicării meditației. Ghidajul continuă pe parcursul sesiunii. Tehnicile Headspace pe care le vei învăța includ exerciții de respirație, scanarea propriului corp, concentrarea atenție, observarea detașată a propriei experiențe, exerciții de vizualizare și de meditație.

Dacă, după expirarea celor 10 zile de testare și după ce încerci în mod gratuit mostrele de un minut din diferite meditații tematice, decizi să achiziționezi un abonament lunar sau anual, adevărata bogăție a aplicației îți va fi dezvăluită. Librăria sa frumos organizată îți oferă o mulțime de meditații ghidate la alegere. Acestea sunt împărțite în două categorii: pachetele de sesiuni sau sesiunile individuale.

Pachetele sunt cursuri pe o anumită temă care durează 10 sau 30 de zile și se concentrează pe subiecte cum ar fi relațiile, încrederea în sine, generozitatea, anxietatea și stresul. Sesiunile individuale pot fi practicate în orice moment și au fost concepute să trateze subiecte specifice vieții de zi cu zi. Pentru majoritatea sesiunilor putem alege între variante de 3, 5, 10, 15 sau 20 de minute.

Tot conținutul este împărțit în 12 categorii + categoria Featured, astfel că este extrem de ușor să navighezi direct la tema care te preocupă în mod curent. Animațiile scurte și simpatice sunt un mod grozav de a explica anumite idei sau principii care stau la baza meditației și a practicării mindfulness. Acestea ne arată că meditația nu trebuie să fie un obicei plictisitor, ci unul plăcut și relaxant.

Sleep by Headspace

Nu trebuie să suferi de insomnie pentru a putea aprecia o librărie liniștitoare plină de conținut pentru un somn odihnitor: muzică pentru somn și exerciții de relaxare care pregătesc trupul și mintea pentru somn. Toate zgomotele de fundal pentru somn (cu nume evocatoare cum ar fi Rainday Antiques sau Desert Campfire) îți oferă posibilitatea de personalize volumul sunetului ambiental și al vocii. Astfel, poți alege ce anume se află în prim-plan și să creezi o experiență audio pe placul tău. Muzica pentru somn include o gamă variată de sunete: de la muzică ambientală delicată, la muzică instrumentală, white noise și sunetul vântului. Fiecare poate găsi ceva care să-l ajute să alunece lin în lumea visului.

Cele mai cool caracteristici

  • Sute de sesiuni de meditație dintre care să alegi.
  • Durata unei sesiuni poate fi personalizată pentru a dura 3, 5, 10, 15, sau 20 de minute
  • Perioadă de testare gratuită de 10 zile.
  • O interfață sofisticată și prietenoasă, cu conținut și statistici personalizate.
  • Animații simpatice care te ajută să înțelegi conceptele.
  • Poți descărca sesiunile pentru a te bucura de ele offline.
  • O abordare modernă și laică a meditației și a mindfulness.
  • Are la bază cercetări științifice.
  • Prietenos cu întreaga familie – oferă conținut special pentru copii și oferă suport pentru Family sharing.
  • Opțiuni pentru comunitate – îți poți adăuga prietenii și puteți medita împreună.

Ți-am stârnit curiozitatea? Dacă ești pregătit să înveți să te relaxezi și să fii mai echilibrat, mai calm și mai conștient de ceea ce se întâmplă în viața ta, încearcă tehnicile de meditație și mindfulness. Headspace este fără îndoială unul dintre cele mai simple moduri de a începe.

Folosești Headspace sau o altă aplicație pentru mindfulness? Pe care o preferi?

Descarcă Headpace din App Store (iPhone, iPad – Free, include plăți in-app)