15 aplicații pentru iPhone care îți vor face viața mai ușoară

Descărcarea unei aplicații noi este o loterie. Citești un articol, te entuziasmezi, investești câțiva euro… și apoi ștergi aplicația neutilizată după câteva luni de la instalarea ei. Există o cale mai bună! Lăsați-ne să facem toată munca murdară de testare a aplicațiilor și să alegem crema. Iată mai jos lista de aplicații testate și verificate de iStyle.

Cum să îți aranjezi desktop-ul?

Există două abordări: în grupuri sau individual, folosind o diviziune bazată pe culori sau funcționalitate. Raționamentul este simplu: dorești să pierzi cât mai puțin timp și să dai cât mai puține clicuri pentru căutarea unei aplicații. Pentru unii, asta înseamnă să aibă mai multe pagini de aplicații individuale, fără grupări anume, ceea ce le permite ca după maximum trei swipe-uri să ajungă la aplicație. Dacă nu poți trăi fără 50 sau chiar mai multe aplicații, este logic să le grupezi după funcție sau culoare, ținând cont de opțiunea ta pentru o coerență rațional-estetică. Noi, de exemplu, avem prima pagină dedicată majorității aplicațiilor care sunt folosite zilnic, iar acestea sunt aranjate într-un curcubeu colorat, ceea ce stimulează artistul interior din noi.

Cealaltă pagină este plină de foldere grupate funcțional, pentru acele aplicații pe care le folosim doar sporadic. 

Prima pagină

Aici poți găsi toți “suspecții de serviciu”: aplicații pentru comunicare (de la mesaje, la Slack sau Viber), aplicații de lucru (Google Drive), practice (appstore, setări, ceas, note), vizionare, Spotify și social media în general. Nimic deosebit căci probabil că așa arată pagina principală a tuturor! Haide să aruncăm acum o privire asupra tuturor aplicațiilor non-native, care nu sunt evidente și care au ajuns la gloria de a fi instalate atât pe iPhone-ul managerului nostru de proiect, cât și pe cel al traducătorului nostru. Aceste aplicații au fost împărțite în funcție de productivitate, sănătate, cultură, caracter personal și practic.

Cum să alegi o aplicație

Strategia comună este testarea aplicațiilor. Descarci o aplicație, de exemplu un manager de sarcini, și începi să o utilizezi. Apoi găsești un articol despre o aplicație nouă cu funcții grozave, recomandate de guru-ul tău preferat în ale productivității. Ce faci? Desigur, descarci aplicația, te cufunzi adânc în aceasta și începi să o utilizezi. Până când dai de următorea aplicație grozavă și ...repeți același proces. Coerența este cheia. Dacă ai ales o aplicație, rămâi la ea cel puțin câteva luni, obișnuiește-te cu ea și mențineți-ți experimentele la minimum. Acest lucru este valabil mai ales pentru aplicațiile care își dovedesc valoarea în timp, cum ar fi cele pentru alergare, sarcini, calendar sau orice aplicație care îți facilitează urmărirea unui obiectiv. Aplicațiile care îți oferă informații generale sau servicii (vreme, enciclopedie, taxi, livrare la domiciliu) pot fi schimbate după cum dorești.

Unde și cum cauți aplicația? Depinde dacă știi ceea ce cauți, de exemplu, o aplicație pentru setarea unor  obiceiuri. App store și listele sale ar fi prima noastră alegere, un blog dedicat eficienței aplicațiilor ar fi o a doua opțiune, iar pentru a treia i-aș ruga pe prietenii mei să-mi recomande ceva. Dar ce să faci dacă nu știi ce cauți? Există mai multe categorii precum life tracking despre care, până nu demult, nici măcar nu știam că există. Mai jos găsești lista întocmită de noi cu aplicații pe care le-am descoperit de-a lungul mai multor ani de muncă zilnică cu Apple și cu produsele sale.

Productivitate

Productivitatea reprezintă una dintre cele mai populare categorii, dar este supusă, totodată, multor modificări. Am rămas după mai multe încercări cu câteva aplicații. Termină-ți de îndeplinit sarcinile cu Bear. Această aplicație apreciată este locul unic pentru sarcinile tale, de la note, scrieri sau schițe. O aplicație frumoasă și minimalistă. Ori de câte ori întâlnești un articol interesant, doar salvează-l pentru mai târziu, în „coșul” dedicat pentru așa ceva al aplicației Pocket. Când vine vorba de aplicațiile pentru scanare, nu suntem deciși. TurboScansau Scannable? Dacă utilizezi Evernote, aplicația pentru notițe, dar și planificatorul și organizatorul, ar trebui să mergi cu siguranță pe mâna aplicației Scannable care trimite documentele scanate direct în aplicația dorită. Și dacă trebuie să te concentrezi asupra muncii tale, încearcă FocusKeeper. Versiunea electronică a temporizatorului de bucătărie te va face ultra productiv și concentrat. De asemenea, ne-am jucat cuAgenda,o aplicație hibrid între calendar și carnet de notițe. Juriul încă deliberează în privința acesteia.

Sănătate 

După cum poți vedea, luăm în serios sportul! Cu toții avem Apple Watch și ne contorizăm pașii făcuți cu ajutorul aplicației PodoMeterși alergăm cu Nike Run Club, după o scurtă aventură cu Runtastic. Moovnu doar că îți contorizează mișcarea, dar îți oferă și serviciile unui antrenor personal. Contorizarea hidratării cu ajutorul WaterMinder funcționează foarte bine dacă pur și simplu urmezi sfaturile și bei atunci când aplicația îți recomandă să faci asta. Period tracker Clue este o aplicație simplă și gratuită, iar AutoSleep este contracost, dar funcționează bine pe Apple Watch. Acum câțiva ani, foloseam SleepCycle care este probabil cea mai bună aplicație gratuită pentru somn. După ce am scris un articol despre toate aplicațiile de yoga, am ajuns la concluzia că DownDog este prima în top și își merită banii. Undeva între productivitate și sănătate se află regatul obiceiurilor, atât pozitive, cât și negative. QuitThat este cea mai bună aplicație care te ajută să scapi de vicii, indiferent la ce vrei să renunți (alcool, țigări, cumpărături...). Aplicația Yaziopentru dietă, calorii și contorizarea meselor zilnice acoperă secțiunea de lifestyle. 

Sperăm sincer că vei găsi o nouă adiție grozavă pentru iPhone-ul tău, iar dacă nu ai un iPhone, dă fuga la iStyle și ia-ți unul!

 În următorul articol îți vom împărtăși aplicațiile noastre preferate din zona culturală, personală și practică!