Notificările pentru bătăi neregulate ale inimii pe Apple Watch

  Funcția ECG e un privilegiu rezervat doar posesorilor de Apple Watch Series 4. Cu toate astea, notificările pentru bătăi neregulate ale inimii (Irregular Rhythm Notifications) sunt disponibile pe toate modelele de Apple Watch, începând cu Seria 1.

  Cu privire la această funcție, Apple a făcut următoare a afirmație:

  Utilizând senzorul optic pentru monitorizarea inimii din Apple Watch Series 1 sau modelele ulterioare, funcția notificărilor pentru bătăi neregulate ale inimii va verifica ocazional ritmul cardiac. Dacă se detectează fibrilații arteriale, utilizatorul va primi o notificare. Notificarea va fi trimisă dacă se detectează bătăi neregulate pe parcursul celor cinci verificări realizate într-un interval minim de 65 de minute.

  Pentru a fi notificat imediat în privința oricărui tip de problemă, configurează notificările pentru bătăi neregulate ale inimii pe ceas și telefon.

  Iată ce pași trebuie să urmezi:

  • Deschide aplicația Watch de pe iPhone,
  • Selectează My Watch și alege Heart
  • La secțiunea Heart Rate Notifications activează Irregular Rhythm

  Dacă ai activat Irregular Rhythm, dispozitivul va începe să înregistreze informațiile cerute.

  Pentru a vedea rezultatele:

  • Accesează aplicația Health și alege tab-ul Health Data
  • Dă scroll până la Heart
  • Caută Irregular Rhythm Notifications

  Alegând opțiunea Show All Date, poți vedea informațiile înregistrate. Iar dacă adaugi această opțiune la Favorites, vei putea vedea rezultatele imediat.

  Parcurgând întregul proces de configurare, vei fi informat despre toate măsurătorile realizate de watch. Pentru a le trece în revistă, accesează meniurile: About Irregular Rhythm Notification, How It Works, Four Things You Should Know și Receiving a Notification.

  Apple face următoarele precizări despre notificările pentru bătăi neregulate ale inimii:

  • Apple Watch nu poate detecta atacul de cord. Dacă se experimentează dureri în piept, presiune sau orice simptom despre care crezi că ar putea fi un atac de cord, vă rugăm să sunați imediat la serviciile de urgență.
  • Apple Watch nu monitorizează permanent eventualele fibrilații arteriale. Asta înseamnă că Apple Watch nu poate detecta toate fibrilațiile arteriale. Astfel, e posibil ca oamenii care experimentează acest simptom să nu primească notificarea.
  • Dacă se experimentează stări anormale, trebuie consultat un doctor, chiar dacă nu se primește vreo notificare. Simptome precum bătăi rapide sau puternice ale inimii, palpitații, amețeli sau senzații de leșin pot indica afecțiuni serioase.
  • Nu se recomandă schimbarea medicamentelor fără consultul medicului.
  • În anumite cazuri, notificările pot indica prezența unei bătăi neregulate a inimii, care nu e neapărat o fibrilație arterială.