Căștile AirPods: procesul de încărcare

  Cât durează să încarci căștile AirPods generația a 2-a de la 0 la 100%? Care e ordinea de încărcare a dispozitivelor? Câtă energie e necesară? Grație unui utilizator entuziast, avem toate răspunsurile.

  Căștile AirPods au revoluționat complet piața căștilor wireless. Iar în cel mai recent raport Earnings, Tim Cook a precizat că acestea au devenit un fenomen cultural. Și într-adevăr, pe stradă poți vedea din ce în ce mai multe persoane purtând căștile AirPods (adevărate sau false). Acestea au devenit rapid gadgetul preferat al multor fani Apple.

  Vorbim practic de un dispozitiv destul de simplu, care îți permite să controlezi câteva funcții și care îți oferă diferite tipuri de feedback. Funcționează simplu și sunt ușor de folosit. Cu toate astea, e destul de dificil de vorbit despre specificațiile tehnice. Asta pentru că Apple oferă foarte puține informații pe această temă.

  Căștile AirPods: procesul de încărcare

  Unul dintre aspectele principale e procesul de încărcare. Cum se realizează acesta? Ar trebui să utilizezi un încărcător mai rapid? Sau e suficient să ai unul simplu? Ce fel de algoritmi se utilizează? Acestea au fost întrebările pe care și le-a pus utilizatorul colinstarter pe Reddit. Mai întâi, el a consumat toată energia căștilor și a carcasei, apoi le-a reîncărcat monitorizând întregul proces. A utilizat căștile AirPods generația a 2-a cu un cablu original standard Apple Lightning și un adaptor de 5W. Iată în continuare graficul rezultat și cele mai importante deducții.

  Ce am aflat:

  • În primă fază, sistemul încarcă doar căștile, iar când acestea au ajuns la 20%, începe și încărcarea carcasei.
  • Ciclul complet de încărcare pentru căștile AirPods e de 30 de minute, iar în 20 de minute se ajunge la 90%.
  • Carcasa are nevoie de două ore pentru a se încărca complet.
  • În primele 3.5 minute, căștile au avut parte de o încărcare „turbo” de 2.35W.
  • Căștile și carcasa au avut parte împreună de o încărcare de 2.5W.

  De ce sunt importante acestea aspecte? Pentru că demonstrează limpede că utilizarea unui încărcător rapid nu va contribui cu nimic la timpii de încărcare. Un încărcător de 5W e mai mult decât suficient, iar un încărcător USB pentru mașină își va face treaba perfect. Nu e de mirare că funcția de încărcare wireless a fost implementată pe acest dispozitiv, de vreme ce această tehnologie ceva mai puțin eficientă funcționează excelent în acest caz. Deși nu suntem obișnuiți să ne încărcăm iPhone-urile wireless, pentru AirPods noi am utilizat un charging pad wireless.

  Concluzii

  E bine de știut că primele se încarcă AirPods-urile. Asta îți permite să le utilizezi după doar câteva minute, dacă au fost complet descărcate. E foarte interesant că dacă deschizi chiar și pentru o secundă capacul carcasei în timpul încărcării, procesul va avea nevoie de mai multă energie pe o durată de 3-4 minute.

  Iată însă și două întrebări care nu au încă un răspuns clar. Căștile se încarcă mai rapid dacă pe charging pad se află și carcasa? Noi credem că da, dar nu știm exact cu cât. Iar o carcasă cu 90% energie încarcă AirPods-urile mai rapid decât o carcasă cu un procent mai scăzut de energie?

  Tu cum îți încarci căștile AirPods? Separat de carcasă? Împreună cu aceasta? Le încarci oricând sau doar atunci când sunt complet consumate? Ți s-a întâmplat vreodată ca sunetul să nu mai livreze aceeași calitate sub procentul de încărcare de 20%? Dacă ai trecut la a 2-a generație, ai simțit vreo diferență?

  Sursa: Reddit, iDownloadBlog