Backup pentru poze și videoclipuri folosind iCloud Photos pe macOS Catalina

Fotografiile și videoclipurile sunt unele dintre cele mai prețioase date digitale pe care niciodată nu le dorim să le pierdem. Acesta este motivul pentru care macOS Catalina include aplicația Photos, care vine cu un serviciu încorporat pentru backup al galeriei foto. iCloud Photos este cel mai simplu mod de a-ți gestiona galeria foto personală.

mai multe fotografii pe ecranul unui macbook

Cum funcționează

iCloud Photos sincronizează fotografii și videoclipuri între toate dispozitivele tale, inclusiv modificările și albumele. De exemplu, dacă faci o fotografie pe iPhone, aceasta apare automat pe iPad sau Mac.

colaj macbook, iphone, ipad pe fundal alb

Managerul de fotografii cloud Apple nu este excelent doar pentru sincronizarea unei galerii foto între toate dispozitivele, ci este extrem de util și pentru backup-uri. Dacă îți pierzi iPhone-ul în ocean, fotografiile și videoclipurile tale nu vor fi pierdute.

Ce trebuie să știi

iCloud Photos funcționează cu ID-ul Apple, astfel încât identitatea ta este aceeași pe toate dispozitivele (același e-mail și aceeași parolă pe care le utilizezi pentru App Store). Funcția face parte din serviciul Apple iCloud. Asta înseamnă că iCloud Photos nu folosește stocarea pe dispozitiv, ci varianta de stocare în Apple cloud, deși pot fi utilizate ambele variante.

macbook account settings

Lucrul important de știut este că trebuie să ai suficient spațiu de stocare iCloud pentru întreaga ta galerie de fotografii. Când începi să folosești iCloud Photos, spațiul tău de stocare pentru iPhone sau iPad nu mai reprezintă o limitare. Majoritatea utilizatorilor vor trebui să plătească o taxă lunară pe spațiul de stocare în cloud pentru a utiliza iCloud Photos. Nivelul potrivit feicăruia depinde de dimensiunea galeriei tale foto și poți oricând să schimbi planul de tarifare.

Planurile de stocare

doua telefoane iphone pe fundal alb

Planurile și tarifele de stocare iCloud variază de la o țară la alta. În Statele Unite, planurile variază de la 0,99 USD pe lună la 9,99 dolari pe lună. Iată fiecare opțiune, facturată lunar:

Free - 5GB

$0.99 - 50GB

$2.99 - 200GB

$9.99 - 2TB

Poți vedea planurile din întreaga lume. Nu știi de cât spațiu de stocare ai nevoie? iCloud te va avertiza dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare.

Noțiuni de bază

aplicatia icloud pe mac

Iată cum poți activa iCloud Photos pe iPhone/iPad:

  • Deschide aplicația Settings
  • Selectează numele tău din partea de sus a listei
  • Apasă pe iCloud > Photos > Toggle on iCloud Photos
  • Repetă acest proces pe fiecare dintre dispozitivele tale pentru a începe sincronizarea galeriilor foto. Asigură-te că ai cea mai recentă actualizare software și același ID Apple pentru iCloud pe fiecare dispozitiv.

colaj macbook, iphone, ipad pe fundal alb

iCloud Photos funcționează și cu aplicația Photos de pe Mac:

  • Deschide System Preferences
  • Selectează iCloud
  • Apasă click pe opțiunea de lângă Photos
  • Toggle on iCloud Photos
  • Computerele Windows pot accesa fotografiile iCloud cu ajutorul Apple’s iCloud Control Pane. Fotografiile și videoclipurile sunt de asemenea vizibile pe web de pe icloud.com/photos

Ce se întâmplă dacă ștergi accidental o fotografie? iCloud Photos va șterge acea fotografie de pe toate dispozitivele tale, dar ai timp 40 de zile pentru a recupera fotografia din secțiunea Recently Deleted, din aplicația Photos.