YAZIO – Mai mult decât un simplu contor de calorii

  Odată cu sosirea primăverii, simțim adesea noi energii și motivații pentru a face schimbări către un stil de viață mai sănătos. Indiferent dacă dorești să pierzi din greutate, să te menții în formă sau să ții evidența a ceea ce mănânci în fiecare zi, o aplicație bună te poate ajuta să iei decizii informate despre alimentație și să trăiești mai sănătos. Îți prezentăm YAZIO – jurnalul tău de mâncare și nu numai.

  Dacă ai decis să urmezi o dietă mai sănătoasă, urmărirea consumului zilnic de alimente reprezintă primul pas. Prin înregistrarea a ceea ce mănânci în fiecare zi, poți înțelege mai bine ce schimbări trebuie să faci. App Store oferă mii de aplicații orientate spre sănătate și fitness. Însă găsirea celei care se potrivește cel mai bine necesităților personale poate fi o provocare.

  Nu e nevoie să descarci o aplicație pentru urmărirea caloriilor, o alta pentru urmărirea activităților de fitness și o a treia pentru planuri de alimentație. Le poți avea pe toate într-o singură aplicație. YAZIO combină urmărirea nutriției, contorul de calorii și planificarea meselor într-un pachet ușor de utilizat și bine conceput.

  Determină-ți obiectivul

  Când descarci aplicația și creezi un cont, primul lucru care ți se va cere este să-ți determini obiectivul. YAZIO este una dintre puținele aplicații care nu sunt doar pentru cei care vor să piardă în greutate. Aceasta se adresează și celor care sunt mulțumiți de greutatea lor actuală și doresc să o mențină. Funcționează chiar și pentru cei care doresc să câștige în greutate.

  După completarea informațiilor de bază, cum ar fi înălțimea, greutatea, sexul sau nivelul activității fizice obișnuite, ești pregătit să te îmbarci în aventura alimentară. Aplicația îți va prelua greutatea inițială și greutatea țintă și, pe baza informațiilor furnizate, va calcula un plan individual pentru a-ți atinge obiectivul și, de asemenea, îți va spune cât va dura. Folosind cursorul poți ajusta greutatea pe care dorești să o pierzi/câștigi pe săptămână, însă aplicația te va avertiza dacă ai ales un progres nerealist sau nesănătos.

  Versiunea gratuită de bază a aplicației oferă o modalitate clară și ușoară de a-ți înregistra toate alimentele și băuturile în patru categorii: Mic dejun, Prânz, Cină și Gustări. Dacă ai făcut o sesiune de mișcare, o poți adăuga selectând dintr-o listă alfabetică de activități. Introducerea, de asemenea, a duratei sesiunii va face posibilă contorizarea caloriilor arse, care vor fi apoi deduse din consumul zilnic recomandat. Panoul de comandă de bază include și o serie de sugestii de rețete cu valori calorice și nutriționale precise.

  Cum să-ți înregistrezi aportul de hrană

  Înregistrarea alimentelor și băuturilor nu poate fi mai simplă de atât. Începi să tastezi, și sugestiile apar imediat. Alegi articolul corespunzător, specifici mărimea porției și gata. Alimentele sunt înregistrate și valoarea lor energetică va fi adăugată la aportul zilnic. În cazul în care alimentele nu se află pe listă – care conține mai mult de două milioane de produse alimentare ale căror tabele de calorii sunt integrate în aplicație – le poți crea cu ușurință scanând codul de bare sau introducând manual valorile nutriționale.

  Înregistrarea a tot ce mănânci sau bei zilnic poate fi o provocare. Însă YAZIO simplifică totul, permițându-ți să creezi propriile mesele. Procesul poate economisi foarte mult timp. (De exemplu pentru înregistrarea micului dejun, care tinde adesea să nu varieze prea mult.)

  Motive pentru upgrade la YAZIO Pro

  Aportul alimentar general este împărțit pe categorii în funcție de macro-nutrienți: carbohidrați, proteine și grăsimi. Trecând la versiunea Pro, vei putea urmări și categorii precum fibrele alimentare, sarea sau lipidele poli-nesaturate. De asemena, poți alege și anumite tipuri de dietă, cum ar fi, de exemplu, Low Carb sau High Protein, cu proporții ajustate în funcție de macro-nutrienți.

  Deși versiunea de bază gratuită a aplicației este excelentă pentru început, beneficiile complete ale aplicației se vor dezvălui numai după trecerea la abonamentul Pro. Acesta îți va oferi acces la mai mult de 400 de rețete, o mare varietate de planuri de masă, sfaturi nutriționale, urmărire automată conectată direct la diferite trackere de fitness, statistici extinse și informații nutriționale detaliate, parametri corporali suplimentari și multe opțiuni de personalizare.

  • Aspecte pozitive ce recomandă aplicația YAZIO
  • Design vesel și ușor de navigat.
  • Prezentare generală clară a progresului.
  • Adăugarea de alimente și mese cu doar câteva atingeri.
  • Scaner integrat pentru coduri de bare.
  • Liste de cumpărături alimentare.
  • Contor de apă integrat.
  • Provocări simple pe care le puteți accepta, cum ar fi: complet fără zahăr, nicio pizza etc.
  • Sfaturi ale antrenorilor pentru o motivație suplimentară.
  • Integrarea datelor de la trackerele de fitness.
  • Colecție mare de rețete cu date nutriționale și compatibilitatea acestora cu anumite restricții dietetice, cum ar fi regimul fără gluten sau vegetarian.
  • Suport pentru Family Share.


  Care sunt aplicațiile tale preferate pentru menținerea unei diete sănătoase?