tvOS 13: Experiență cinematografică personalizată pe Apple TV

Recent lansata versiune tvOS 13 oferă o experiență Apple TV mai personalizată. De asemenea, a primit și un facelift drăguț, care pare cumva familiar…

Desigur, primul nostru gând a fost „ei bine, arată exact ca Netflix”. Însă apoi ne-am gândit la toate serviciile de streaming pe care le cunoaștem și am ajuns la concluzia că toate au cam același home screen. Pictograme mari, clipuri video de preview uriașe și recomandări personalizate. E posibil ca pe viitor să apară anumite inovații, însă pentru asta va mai trebui să așteptăm.

Noul layout se potrivește perfect cu planurile Apple și e un precursor excelent pentru viitoarele servicii Apple TV+. Acestea vor apărea în toamna acestui an (cel puțin în SUA), așa că nu ne așteptăm la alte updateuri până atunci. În afară de noul layout, au mai existat câteva îmbunătățiri. Hai să le luăm pe rând.

Suport Multi-user pe Apple TV

Iată că această opțiune de bază a fost implementată și pe Apple TV. Suportul multi-user poate fi accesat din Control Center. Cu această opțiune, recomandările și setările personale vor fi separate. Serialele pe teme de război ale lui tati nu vor fi amestecate cu serialele lui mami sau cu desenele animate ale celor mici.

Apple Music

S-a implementat aceeași funcție de recomandări ca la filme. Fiecare poate avea propriul profil de muzică și opțiunea de a afișa versurile pe ecran. Suntem doar la un pas de a transforma Apple TV într-un aparat de karaoke mai scump.

Suport Apple Arcade și controllere Xbox + PlayStation

Și înainte te puteai juca pe Apple TV, însă telecomanda dispozitivului nu era cea mai confortabilă opțiune. Așadar, hai să vorbim despre cele două noi funcții introduse recent de Apple. Pe lângă iPhone, iPad, iPod touch și Mac, de acum te poți juca pe Apple Arcade și de pe Apple TV. Cealaltă nouă funcție e că de acum poți conecta prin Bluetooth controllerele wireless de la Xbox și DualShock 4 de la PlayStation. Așa mai stăm de vorbă.

Screensavere noi pentru Apple TV

Inițial nu ni s-a părut mare lucru. Însă când ne uitam prin poze, am văzut că noile screensavere sunt realizate în cooperare cu BBC Natural History. Vorbim despre echipa din spatele cunoscutei serii de documentare Blue Planet. Pe lângă faptul că sunt foarte cool, acestea arată extrem de bine (mai ales pe un display pe măsură).

La fel ca toate celelalte noi sisteme de operare, tvOS 13 va fi disponibil pentru public din luna septembrie. Sistemul va fi disponibil pe Apple TV 4K și Apple TV HD.