Trimite mesaje audio în aplicația Messages

Mesajele audio din aplicația Messages sunt moduri minunate de a comunica fără text. Poți spune cuiva că îl iubești, să-i trimiteți un videoclip sau să întrebi doar ce mai face, totul cu propria vocea.

microfon pe fundal alb

Deși textul este cea mai populară formă de comunicare în aceste zile, uneori ai atât de multe de spus încât nu o poți face printr-un mesaj text.

Din fericire, iPhone-ul tău oferă posibilitatea de a trimite mesaje vocale către contactele tale, astfel încât acestea să poată auzi ceea ce ai de spus.

Poți folosi funcția numai atunci când persoana care primește mesajul vocal utilizează un alt dispozitiv Apple, cum ar fi un iPhone, iPad sau chiar un MacBook cu iMessage instalat.

iphone pe fundal alb

Cum să trimiți un mesaj vocal pe iPhone

  • Deschide aplicația Messages
  • Începe o nouă conversație iMessage atingând pictograma stilou și hârtie dn colțul din dreapta sus al ecranului Mesages sau deschide o conversație existentă iMessage
  • În partea dreaptă a casetei de text iMessage, apasă și menține apăsată pictograma microfonului mic și începe să înregistrezi mesajul vocal.
  • Când ai terminat, eliberează butonul de înregistrare. Vei vedea apoi două pictograme lângă mesaj: un buton de redare în formă de triunghi orientat spre dreapta și o săgeată orientată în sus
  • Apasă butonul de redare pentru a asculta ceea ce tocmai ai înregistrat sau atinge săgeata orientată în sus pentru a trimite mesajul vocal.

În mod implicit, acestea expiră după două minute de la trimitere sau ascultarea lor. Acest lucru este bun pentru unii, dar nu și pentru alții.

Dacă intri în categoria “others” și dorești să păstrezi acele clipuri, iată cum să împiedici expirarea mesajelor audio în aplicația Messages de pe iOS.

iphone pe fundal alb

Modifică timpul de expirare al mesajele audio

Păstrează mesajele audio cât timp dorești, urmând acești pași pentru a modifica timpul de expirare:

  • Deschide Settings și selectează Messages
  • Glisează în jos și selectează Audio Messages
  • Apasă pe Never

Aceasta schimbă expirarea implicită de două minute, astfel încât să poți reda mesajele audio oricând dorești.

Un lucru de care trebuie să ții cont atunci când oprești expirarea mesajelor audio este că acestea pot începe să ocupe spațiu pe dispozitiv. Prin urmare, dacă dorești să o schimbi înapoi, trebuie doar să urmezi pașii de mai sus și să selectezi 2 minute la pasul 3.