Totul despre noul watchOS 6

Noul watchOS 6 va fi lansat în luna septembrie cu o mulțime de noi aplicații și un App Store propriu.

Se pare că Apple va acorda în continuare importanță sănătății, iar cel mai recent software creat de companie pentru Apple Watch vine cu câteva inovații importante în acest domeniu. Noul watchOS nu te surprinde cu schimbări radicale ca noile iOS, iPadOS și macOS. Cu toate acestea, există o serie elemente care dovedesc încă o dată faptul că Apple Watch este în continuare o prioritate pentru companie.

Deci hai să vedem la ce fel de inovații software ne putem aștepta începând cu luna septembrie!

Sănătate și Fitness

A fost lansată o nouă aplicație numită Cycle Tracking. Aceasta se adresează femeilor și încearcă să ofere o aplicație nativă care să le înlocuiască pe cele folosite în prezent pentru monitorizarea ciclului menstrual. Acum poți face acest lucru cu ajutorul ceasului care va avea un echivalent al aplicației Health din iOS 13. Chiar le-ar putea fi de ajutor doamnelor, din moment ce dezvoltatorii au acordat atenție și celor mai mici detalii pentru a crea o aplicație de încredere care să cuprindă toate informațiile necesare.

În plus, compania a anunțat lansarea unei noi aplicații numite Noise. Ei bine, chiar dacă nu avem probleme cu auzul, credem că această aplicație ar putea fi utilă. Cu siguranță că, dacă vom merge la un concert sau la o petrecere în luna septembrie, vom folosi ceasul pentru a vedea care este nivelul de zgomot. Cei preocupați de impactul zgomotelor asupra auzului lor vor fi cu siguranță încântați de noua aplicație.

În al treilea rând, acum există un nou tab în aplicația Activity special pentru Activity rings. În acest fel, în acest mod vei putea nu doar să vezi inelele, ci și să verifici cum evoluează nivelul tău de activitate în anumite intervale orare. Acest lucru ar putea să le ofere un plus de motivație pentru a-și completa inelele utilizatorilor foarte organizați.

App Store și aplicațiile

Vor apărea schimbări radicale și în cazul App Store. Știm că există deja un App Store pentru smartwatch-ul Apple în cadrul aplicației Watch. Însă, până acum, trebuia să descarci aplicații pentru ceas pe iPhone. Acest sistem nu va mai funcționa, din moment ce App Store-ul pentru watch și și cel pentru iPhone vor fi separate. Astfel, nu va trebui să îți mai instalezi aplicațiile pentru Watch pe iPhone.

Alte noutăți

  • Au fost prezentate noi watch faces, pe care le vei putea personaliza în multe moduri. Ne referim la Compact, Solar Dial, California, Gradient și Numeral.
  • Aplicația Voice Memos, pe care o cunoaștem din iOS și macOS, va fi disponibilă pe Apple Watch. Acest lucru înseamnă că vei putea dicta orice, oricând, dispozitivului tău.
  • Poți de asemenea asculta cărțile preferate cumpărate din Audio Book în noua aplicație Audiobooks.
  • Aplicația nativă Calculator va fi de asemenea disponibilă și în watchOS. Astfel, vei putea calcula bacșișul sau cât trebuie să plătească fiecare pentru masă atunci când ieși în oraș cu prietenii.
  • Căutările cu ajutorul lui Siri vor apărea exclusiv pe ceas.

Noul sistem watchOS 6 este compatibil cu aproape toate dispozitivele Apple Watch (mai precis, începând cu Seria 1 – din păcate, dispozitivele Seria 0 nu vor putea folosi noul sistem).

Ce alte noi modificări ai propune pentru watchOS?