Silenz – Dacă ai nevoie de liniște la birou

Dacă împarți biroul cu mulți colegi, zgomotul și conversațiile celor din jur îți pot distrage cu ușurință atenția de la munca ta. Mulți dintre noi alegem să ascultăm muzică, însă, în acest mod, putem rata informații importante. Soluția este o aplicație extrem de simplă, Silenz!

Bineînțeles, totul depinde de modul tău de a lucra, dar noi nu ne putem concentra la muncă dacă este zgomot în jur. Cineva își prepară cafeaua sau ia prânzul, alții vorbesc, ușa se deschide și se închide constant, aerul condiționat zumzăie – iată cum sună de obicei o zi obișnuită de muncă. Într-o astfel de situație căștile par singura soluție pentru a te izola de zgomotul din jur.

Este o soluție bună, însă, se poate întâmpla să nu auzi atunci când cineva vorbește cu tine, iar, după un timp, s-ar putea să observi că faptul că ești nevoit să-ți pui și să-ți scoți căștile constant poate deveni o corvoadă. Dar este un inconvenient pe care cei mai mulți dintre noi ni l-am asumat. Dar poate nu ar trebui să ne conformăm. Întâmplător, am dat peste o aplicație care oferă o soluție sofisticată pentru această problemă.

Silenz pentru Mac este o aplicație care a fost creată special pentru acei oameni care încearcă să se concentreze mai bine, folosindu-și căștile. Aplicația folosește microfonul computerului pentru a monitoriza sunetele ambientale. Iar tu poți configura ce se întâmplă cu muzica ta atunci când sunt identificate anumite sunete.

Ce se întâmplă exact? Să vedem un exemplu. Să spunem că lucrezi la birou și asculți la căști muzică, cu volumul la maximum. Pe fundal, se aud computerele și aerul condiționat. Totuși nu ai vrea să nu auzi dacă cineva ți se adresează. Cu ajutorul Silenz poți alege o limită (în decibeli), iar dacă nivelul este depășit aplicația va reacționa reducând volumul sau închizând muzica.

Cu alte cuvinte, sunetele ambientale nu te vor deranja, dar dacă unul dintre colegii tăi va dori să îți spună ceva, muzica se va opri și tu vei putea comunica fără să mai fie nevoie să-ți dai jos căștile. Iar atunci când conversația se va încheia, muzica va reîncepe în mod automat. Ce invenție genială!

Poți alege între două moduri predefinite: manual și automat. În mod evident, cea de-a doua opțiune este cea cu adevărat magică, întrucât funcționează cu diferite valori predefinite și nu necesită intervenția utilizatorului. Pe lângă acest lucru, mai există și o opțiune care îți permite să auzi zgomotele mai tare în paralel cu muzica.

Chiar merită să dedici puțin timp explorării setărilor, din moment ce acestea sunt responsabile pentru experiența ta cu aplicația. Dacă alegi un prag prea înalt, muzica nu se va opri niciodată, iar dacă pragul este prea jos, se va aopri tot timpul. Ar trebui să experimentezi și să descoperi valorile cele mai potrivite pentru mediul tău de lucru.

Și ai multe opțiuni dintre care să alegi. Începând cu configurarea procentului cu care vrei ca volumul muzicii să scadă, încheind cu alți parametri care îți desăvârșesc experiența. Și, de asemenea, Silenz va opri muzica dacă îți scoți căștile, blochezi ecranul computerului sau ai un apel prin Skype.

Aplicația este compatibilă cu foarte multe playere media inclusiv: iTunes, Spotify, Deezer, VLC sau VOX, totuși pentru a le folosi (singura excepție fiind iTunes) trebuie să cumperi o anumită opțiune în aplicație. Poți cumpăra fiecare player în parte sau poți cumpăra un pachet cu mai multe playere la un preț redus. Prețul de bază al aplicației Silenz for Mac este rezonabil, dacă te gândești la confortul pe care aplicația ți-l asigură.

Așadar, chiar îți recomandăm Silenz dacă îți place să asculți muzică acasă sau la muncă, dar vrei să te concentrezi și în același timp să nu ratezi nicio informație importantă.