Să îți pierzi iPhone-ul sau să îți fie furat – Ce e mai probabil?

Potrivit unui raport recent, e mult mai probabil să ne pierdem telefoanul prin casă, decât să ne fie furat.

Prey dezvoltă soluții-multiplatformă de urmărire în caz de furt integrate în aplicațiile pentru laptopuri, tablete și telefoane mobile. Mai mult de 8 milioane de oameni le utilizează deja în întreaga lume. Compania este activă în industria urmăririi dispozitivelor furate de peste 10 ani. Prin urmare, a decis să realizeze un raport bazat pe propriile date.

Pornind de la povestirile pe care cei de la Prey le-au aflat de la utilizatori, compania a selectat un eșantion de 829 de cazuri de pierdere sau furt. În final, a reușit să creeze un document foarte interesant care să sporească conștientizarea privind aceste cazuri.

Compania a identificat în total 6 tipuri de cazuri: pierdere, furt din buzunar, spargerea locuinței, jaf, spargere de mașini, intrare prin efracție la locul de muncă. Pe scurt, descoperirea principală a companiei Prey în urma raportului este foarte simplă:

În cele mai multe cazuri, oamenii pur și simplu uită unde și-au lăsat telefonul.

După cum ne arată raportul, noi suntem principalii noștri dușmani. În 69.12% din cazuri, pierderea telefonului s-a produs din vina utilizatorului, în timp ce doar în 30.88% din cazuri a fost vorba de un furt. În mod cert, ar trebui să găsim un loc sigur pentru dispozitivul nostru acasă, mai ales când avem invitați. Oricum, trebuie să fim atenți și pe stradă, în mijloacele de transport în comun, la școală sau la locul de muncă. Nu te lăsa păcălit de confort. De obicei, în locurile unde ne simțim cel mai confortabil, avem tendința de a fi mai puțin atenți. De aceea, necazurile de genul acesta pot apărea de exemplu acasă. Este normal să ne simțim confortabil, în Europa există mai multă ordine pe străzi comparativ cu alte părți ale lumii.

Prey a dezvăluit totodată care sunt acele locuri unde este cel mai probabil să ne aflăm într-una dintre cele 6 situații mentionate mai sus. În cazul pierderii, putem de vina pe locuința proprie, însă și celelalte locuri amintite sunt de asemenea demne de luat în seamă.

Unde riști să îți fie furat telefonul

În caz de furt, cele mai des întâlnite medii sunt, cum era de așteptat, mijloacele de transport în comun și străzile. În mod dezamăgitor, acestora li se alătură școala și locul de muncă.

Când vine vorba de jaf, situația este un puțin diferită. Jafurile care au loc în case sau pe stradă constituie mai mult de jumătate din cazuri.

Desigur, chiar și în astfel de situații serioase putem descoperi povești amuzante sau de necrezut. Colegii celor de la Prey au relatat următoarele întâmplări:

  • Un utilizator în stare de ebrietate și-a uitat telefonul în frigider după o noapte în oraș (amuzant)
  • Un fost-angajat și-a înscenat decesul, dar a furat laptopul companiei (incredibil)
  • Un elev de gimnaziu a furat telefonul profesorului (nu știm ce a urmat, dar ar fi interesant să aflăm)
  • O persoană nervoasă i-a aruncat telefonul unui prieten peste gard (sfat:păstrați-vă într-un loc sigur telefoanele cand mergeți la un grătar!)

Ei bine, fiecare poate trage propriile concluzii, însă un lucru trebui ținut minte: aveți grijă de dispozitivele proprii. Asigurarea nu vă va despagubi daca uitați unde le-ați pus. Până acum nu auzisem despre aplicația companiei Prey, însă acum o vom încerca în mod sigur. Daca se va dovedi că este mai bună decât Find my iPhone, o sa vă povestim în detaliu despre ea, promitem!

Ți-ai pierdut vreodata iPhone-ul? Cum te-ai simțit în această situație?

Source: Prey blog