Prin lentila camerei de iPhone: imagini video din jurul lumii

Galeria de filmulețe ca de cinema, realizate cu iPhone-ul, oferă imagini foarte interesante cu unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Iată o selecție exclusivă de imagini video începând cu iPhone SE până la iPhone XS Max.

A trecut vremea turiștilor cu aparte uriașe la gât. În prezent se pot obține imagini incredibile doar cu un telefon, un gimbal și un dram de creativitate. Dacă nu ai posibilitatea să călătorești atât cât ți-ar plăcea, aceste scurte clipuri realizate cu iPhone-ul îți oferă șansa de a compensa această lipsă.

Imagini video din Dubai Marina, Emiratele Arabe Unite – iPhone SE

Nu e niciun fel de truc. iPhone SE din 2016 deține un excelent set de abilități video. Asta pentru că e echipat cu camera modelului iPhone 6S. Capturile realizate în Dubai de Richard Lackey sunt mărturia perfectă. Cea mai interesantă parte a filmulețului e după minutul 1:30, unde se compară filmările raw cu cele editate.

Maroc – iPhone 6S

Doar pentru că am menționat mai sus modelul 6S… ar fi păcat să ratăm aventurile din Nordul Africii ale lui Andrea Ceccarini. Călătorul internațional s-a săturat să care după el echipamentul greu, iar drona i-a fost confiscată la graniță. Așadar, s-a trezit în situația de a utiliza doar modelul de top al companiei Apple din 2015. Filmulețul de anul trecut e puțin lent și se pot observa câteva imagini granulate. Cu toate astea, atmosfera creată se apropie de perfecțiune.

Italia – iPhone 7

Designerul japonez Yuta Takahashi a călătorit în Italia și a creat un set de imagini fantastice în Milano, Bellagio și la Lacul Como. În afară de iPhone 7 și aplicația FiLMiC Pro, designerul a mai utilizat și stabilizatorul DJI OSMO Mobile. Rezultatele sunt fantastice. Imaginile au reușit să ne trezească o dorință aprinsă pentru un sejur în Italia…

Los Angeles, S.U.A. – iPhone 8 Plus

Matteo Bertoli e videograf de meserie. În afară de spoturi comerciale, el realizează și scurte filmulețe. Pe lista clienților cu care a colaborat poți găsi nume precum McDonald’s și Nike. În 2017, când a fost lansat iPhone 8 Plus, el a testat dispozitivul, iar rezultatul a fost miraculos. În clip apar toate scenele obligatorii pentru Los Angeles, de la tinerii care joacă basket la apusul văzut de pe digul Santa Monica.

Imagini video din Hong Kong – iPhone X

Clipul postat pe travel9to5 a fost realizat de Eric. Nu avem prea multe informații despre autor, dar știm că în afară de iPhone X, s-au mai folosit lentile Lemuro și o dronă DJI Mavic Pro. A ieșit un clip destul de dinamic, cu anumite părți mai lente, plin de timelaps-uri și zoom-uri.

Chicago, S.U.A. – iPhone X

Andi To e un împătimit al capturilor video. Pentru clipul despre Chicago, el a utilizat un iPhone X montat pe un stabilizator de imagine. Dacă te uiți atent, poți identifica și un „monstru” uleios din paste făinoase pe care localnicii îl numesc pizza.

Toronto, Canada – iPhone X

Aceste imagini incredibile cu orașul Toronto au fost realizate de un tip pe nume Jamie. Clipul a fost realizat cu ocazia testării dispozitivului DJI OSMO Mobile 2. Dispozitivul gimbal alături de iPhone X au produs rezultate excelente. Cel mai mare oraș din Canada arată fantastic în acest clip. Filmulețul a fost creat cu FiLMiC Pro și editat cu Final Cut Pro X.

Gold Coast, Australia, iPhone XS

Scurtul film realizat de Jackson Chang aduce la viață coasta Autraliei. Pentru a crea acest clip romanțat, el a utilizat aplicația nativă Apple, FiLMiC Pro și un stabilizator. Pentru a obține cele mai bune rezultate, Chang a adăugat efecte audio de valuri dintr-o colecție online.

Gran Canaria, Insulele Canare – iPhone XS Max

Pe YouTube sunt multe clipuri video mai bune decât cel realizat de Anmar Agha, dar locația vorbește de la sine. Clipul nu e supra-editat, ci este mai degrabă rezultatul muncii unui amator entuziast. Însă imaginile ilustrează perfect modul în care oricine poate obține rezultate excelente cu dispozitive Apple.