Obosit, dar prea agitat – Aceste aplicații pentru somn te vor ajuta să adormi

Cu toții am avut nopți în care corpul nostru era obosit, însă mintea noastră se încăpățâna să rămână trează, ținând somnul la distanță. Dar nu îți face griji, soluția pentru un somn odihnitor este mai aproape decât crezi – poți instala câteva aplicații pentru somn.

Ne petrecem aproape o treime din viață dormind, ceea ce însemnă că somnul este activitatea care ne ocupă cel mai mult timp. Iar motivul pentru care petrecem atât de mult timp dormind este faptul că astfel reușim să ne păstrăm sănătatea. Calitatea somnului influențează starea de bine și sănătatea. Cercetările au demonstrat că un somn insufficient poate avea efecte negative nu doar pe termen scurt când poate cauza instabilitate emoțională și creșterea nivelului anxietății, ci și pe termen lung, stând la baza unor afecțiuni cum ar fi obezitatea, diabetul sau bolile cardiace.

Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că între 16-31% din populația Europei are probleme cu somnul, insomnia fiind cea mai comună afecțiune întâlnită. Fie că te-ai învârtit în pat toată noaptea sau pur și simplu îți este foarte greu să adormi de săptămâni întregi, lipsa unui somn odihnitor este o problemă care afectează tot mai mulți oameni. Înainte să pui mâna pe somnifere, cel mai bine ar fi să testezi câteva aplicații speciale concepute să te ajute să adormi. Tu alegi dacă este vorba despre meditație ghidată, sunete naturale, relaxare progresivă sau hipnoză. Important este să ajungi cât mai rapid în tărâmul viselor.

Relax Melodies: Sleep Sounds

Începem lista noastră de aplicații pentru somn cu Relax Melodies: Sleep Sounds. Scapă de orele de insomnie, ascultând sunetele incluse într-o selecție de 64 de melodii ambientale de înaltă calitate. Poți alege sunetele și melodiile care îți plac, ajustând volumul pentru fiecare melodie, iar apoi poți suprapune una dintre sesiunile de meditație pentru somn. Pe lângă tonurile binaurale, sistemul de alarmă și cronometrul, această aplicație liniștitoare include și Sleep Modes – exerciții odihnitoare pe care le poți face cu ajutorul pernei și care te vor ajuta să ai un somn sănătos în fiecare noapte. Bucură-te de cele 52 de sunete și melodii gratuite care vor crea mereu o ambianță nouă pentru diferite tipuri de somn.

White Noise Deep Sleep Sounds

Poți păși lin spre lumea viselor ascultând sunetele ploii, torsul unei pisici sau zgomote de tren. Poți chiar combina mai multe sunete pentru a îți crea o ambianță personalizată. În plus, ai la dispoziție 24 de scheme de culori. Chiar ne place faptul că, datorită unei actualizări recente, poți auzi aplicația în background în timp ce asculți material audio de la o altă aplicație. O poți asocia și cu un audiobook. Versiunea de bază este gratuită, însă, dacă te abonezi, vei avea acces la și mai multe sunete odihnitoare.

Relax & Sleep Well

Luptă împotriva insomniei cu ajutorul celor mai recente tehnici de hipnoză, mindfulness și meditație.

Glenn Harrold este un expert în hipnoză cu mai bine de 20 de ani de experiență. Aplicația sa pentru meditație și hipnoză oferă gratuit 4 înregistrări pentru terapie prin hipnoză și meditație. În plus, poți cumpăra până la 80 de înregistrări pentru a scăpa de insomnie, fobii, stress, anxietate sau chiar de kilogramele în plus. Încearcă o sesiune de terapie prin hipnoză care include efecte de sunet ce prin notele și frecvențele atinse favorizează o relaxare totală, deopotrivă mentală și fizică. Aceasta te va ajuta să spui adio insomniei.

Sleep by Headspace

Aplicația noastră favorită pentru mindfulness și meditație a dedicat o mulțime de atenție unui somn odihnitor. Headspace include o librărie interesantă cu podcasturi pentru somn, muzică specială și exerciții ghidate care ajută utilizatorii să se pregătească pentru somn. Toate aceste podcasturi pentru somn sau „sleepcasts” îți oferă posibilitatea de a personaliza volumul sunetelor ambientale și al vocii, pentru ca tu să poți alege ce este important pentru tine și să poți crea o atmosferă pe placul tău. Muzica pentru somn include o gamă largă de sunete, de la sunete ambientale subtile, notele delicate ale unor instrumente musicale, la așa-numitul white noise, astfel încât fiecare poate găsi ceva care îl va ajuta să se cufunde în lumea somnului. Poți încerca Headspace în mod gratuit, și poți decide mai târziu dacă dorești un abonament lunar sau anual.

Pzizz

Dacă îți dorești cu adevărat să scapi de problemele cu somnul, Pzizz ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Această aplicație pretinde că este remediul pentru insomnie. Pzizz îmbină tehnici cu rezultate susținute de studii științifice cum ar fi NLP (programarea neurolingvistică), sunetele binaurale și efectele sonore. Mai mult, aplicația are chiar un modul special pentru somnul de după-amiază, oferind câteva narațiuni care te vor ajuta să tragi un pui de somn. De asemenea, există și un modul pentru concentrare intensă pe care îl poți asculta atunci când ai mult de lucru. Bineînțeles, îți poți personaliza experiența selectând durata somnului, volumul, efectele 3D și tipul de voce. Și bonus: aplicația poate fi integrată cu Apple Health!

Folosești o aplicații pentru somn? Pe care o preferi?