O ultimă finisare – La ce este bun iPhone 8 acum?

Pentru orice, dar așteaptă să vezi!

iphone 8 black

Atunci când iPhone 8 și iPhone 8 Plus au fost introduse în toamna lui 2017, lumina reflectoarelor se îndrepta spre noul dispozitiv fără buton Home și  fără Face ID, mai exact iPhone X. Pe atunci piața tocmai începea să se deschidă pentru dispozitivele cu rame mai mici, așa că noul iPhone 8 arăta destul de retro chiar în momentul lansării. Designul exterior provine de la iPhone 6, însă sub capotă, cipul A11 Bionic pompa la fel ca la iPhone X.

banner iphone 8 pe fundal rosu

Deși nu a fost în centrul atenției și mulți nu au apreciat designul „reciclat”, iPhone 8 s-a dovedit a un super deal, iar luni de zile numărul de vânzări a fost cu mult mai mare decât la modelul X. iPhone X trebuia să-și ia rămas bun având în vedere lansarea modelelor iPhone XS și XS Max în 2018. Între timp, iPhone 8 și 8 Plus sunt încă disponibile ca modele entry level.

De atunci au trecut aproape 3 ani și au apărut zvonuri despre un iPhone SE sau iPhone 9 mai puțin scump, care ar putea înlocui perfect seria iPhone 8. Așadar, este o ocazie bună de a arunca o privire asupra dispozitivului, ghidându-i pe toți cei care doresc să își cumpere acum.

Subiectul testului nostru este un iPhone 8 de 16 luni, cu spațiu de stocare de 256 GB. În primul rând: dacă fațetele te orbesc, acest telefon nu este cu siguranță cea mai bună alegere pentru tine. A trecut ceva vreme din 2017, iar raportul de afișaj de 65,4% al dispozitivului nu este chiar actualizat.

iphone 8 in cutie ambalaj

Cea mai importantă întrebare este despre viteza. Ce zici de A11 Bionic? Procesorul iPhone 8 a obținut 922 de puncte la testul de referință al lui Geekbench 5 și 2 245 puncte în performanța multi-core. În comparație cu A13 Bionic, rezultatele sale sunt 1 330 și 3 435 puncte. Există o mulțime de alți factori care ar putea juca un rol esențial în performanța procesorului și putem spune că A11 nu este deloc în urmă.

Poți vedea clar acest lucru atunci când utilizezi telefonul. IPhone 8 gestionează cu ușurință toate sarcinile fără întârzieri sau lag-uri și nu se încinge nejustificat. În ceea ce privește GPU, A11 poate ține pasul cu noile jocuri ce necesită un hardware mai puternic.

În ceea ce privește afișajul, în mod evident, panoul LCD al iPhone 8 nu poate fi comparat cu afișajele OLED ale noilor dispozitive emblematice, însă, în comparație cu un iPhone 11 actual, nu este deloc rău. 326 ppi (sau 401 în cazul modelelor Plus) funcționează perfect pentru acest preț.

iphone 8 pe un stand

Când vine vorba de afișaj, trebuie să menționăm că ecranul său de 4,7 ”este acum considerat mic. Cei care au iubit dimensiunile iPhone 5, 5S sau SE pot spune că acest ecran este imens. Ba chiar este o dimensiune confortabilă pentru utilizarea și pentru consumarea produselor media.

Nu trebuie uitată nici camera. În iPhone 8 există un singur obiectiv care este capabil să tragă cu 12MP. Pe atunci, scorul DxOMark al aparatului foto a fost de 92 de puncte, comparativ cu cele 97 de puncte ale iPhone X. În cazul fotografiilor obișnuite, funcționează perfect, însă lipsa modului portret sau a fotografiilor de noapte poate fi o problemă pentru mulți. Din fericire, versiunea Plus dispune de un sistem de camere cu lentile duble, care nu numai că este capabil de fotografii în modul portret, dar are și zoom optic de 2x inclus.

În ceea ce privește designul telefonului, acesta urmează în continuare schema iPhone 6. Cu toate acestea, panoul de sticlă din spate ascunde toate benzile de antenă care au fost un defect imens de proiectare a modelelor anterioare. Abandonarea carcasei din aluminiu a fost un lucru bun, menținerea dispozitivului fiind mai sigură. Grosimea de 7,3 mm pare extrem de mică în comparație cu 8,3 mm a iPhone 11 și 8,1 mm din 11 Pro.

iphone 8 pe un stand

Pierderea în greutate are întotdeauna un preț. Apple a trebuit să sacrifice bateria pentru ca această serie să fie atât de subțire. Bateria de 1 821 mAH poate dura cu ușurință o zi, dar în comparație cu modelele emblematice, se simte clar diferența. Dispozitivul pe care l-am testat are o baterie de 91% și a fost readus la încărcător la sfârșitul fiecărei zile, cu circa 20% putere. Acest model acceptă, de asemenea, încărcare rapidă și wireless.

În concluzie, iPhone 8 încă rezistă, chiar dacă va împlini 3 ani curând. Singurul dezavantaj este că aspectul nu este actualizat. Dar este un deal bun atunci când ai nevoie de un telefon excelent pentru un preț bun