Logitech Crayon – un Apple Pencil care nu e de la Apple | Test

Chiar avem nevoie de Apple Pencil atunci când și un producător terț a reușit să realizeze o soluție? Am încercat să răspundem la această întrebare pe durata testării Logitech Crayon și vă vom spune căror categorii de utilizatori la recomandăm acest tip de alternativă.

Apple a mai cooperat cu producători externi anterior, atunci când încerca să acopere anumite lacune existente pe piață, iar o intrare directă pe piață ar fi părut inautentică. De asemenea, acest lucru s-a mai întâmplat atunci când a trebuit să adapteze o anumită tehnologie propriilor standarde. Am putea oferi o listă cu mai multe exemple, dar probabil unul dintre cele mai memorabile dintre ele este telefonul iTunes, care a precedat iPhone-ul cu câțiva ani.

Cu toate acestea, în acest caz, lucrurile s-au întâmplat invers: Apple a prezentat produsul, iar apoi Logitech a încercat să îl adapteze nevoilor unui alt grup de utilizatori. În această primăvară, cu ocazia călătoriei educaționale Apple, a fost lansat iPad Generația 6 la un preț accesibil, pentru care Apple a creat un stylus împreună cu Logitech, exclusiv în scopuri educaționale. Cu toate acestea, acum toată lumea îl poate cumpăra. Dar care sunt diferențele comparativ cu prima generație de Apple Pencil?

Compatibilitatea

În timp ce prima generație de Apple Pencil este compatibilă cu primele două generații de iPad Pro și cu modelul iPad Generația 6, Crayon poate fi folosit doar cu acesta din urmă. De fapt, stylusul include aceeași tehnologie ca dispozitivul Apple, deci aici putem vorbi despre o restricționare intenționată din partea celor din Cupertino.

Designul

Designul oferă o senzație de robustețe când vine vorba de material, iar Logitech Crayon pare mult mai mare. Totuși, când îl folosești, pare un Apple Pencil mai plat, unul dintre avantajele oferite de acest design fiind faptul că nu se poate rostogoli de pe tabletă și poți evita cu ușurință accidentele de la școală.

Învelișul

Spre deosebire de Apple Pencil, Crayon de la Logitech are la baza sa un material din cauciuc care protejează dispozitivul de șocuri atunci când acesta cade, astfel că este destul de sigur și pentru copii. Dacă îl examinăm puțin mai de aproape, acest înveliș este de asemenea prezent și la celălalt capăt al dispozitivului: nu ai un capac pe care l-ai putea pierde sau pe care l-ar putea înghiți un copil.

Indicatorul LED

Acest indicator semnalizează existența unei conexiuni și a nivelului bateriei. Când LED-ul este verde înseamnă că nivelul bateriei se situează mai sus de 10%, în timp ce lumina roșie indică un nivel de energie sub acest prag. În cazul în care acest LED emite o lumină intermitentă, dispozitivul este la un nivel critic și trebuie încărcat imediat.

Încărcarea

Portul Lightning lipsește din partea de sus a stylusului, deci nu îl mai poți încărca în mufa de la iPad. De aceea, acum încărcarea funcționează diferit: iPad Generația 6 recunoaște imediat dispozitivul atunci când îl deschizi, astfel că îl poți încărca ușor folosind cablul Lightning.

Vârful

Cei care folosesc stylusuri frecvent, s-au confruntat probabil cu o problemă semnificativă. Acestea se uzează relativ ușor din când în când și trebuie înlocuite. În cazul Apple Pencil, putem înlocui cu ușurință vârful, din moment ce cutia în care primeai Apple Pencil Generația 1 conținea de asemnea 3 vârfuri suplimentare, pe care le puteai cumpăra apoi și separat. Creatorii Crayon au avut grijă și în acest caz ca dispozitivul să fie sigur pentru copii, astfel că ai nevoie de un instrument special pentru a îndepărta vârful.

Acuratețea

Atunci când îl folosești sesizezi imediat anumite diferențe. Logitech Crayon a fost creat exclusiv pentru luarea de notițe și nu pentru desen. De accea, dispozitivul nu este sensibil la presiune, și, chiar dacă descarci aplicația care îl însoțește, nu vei putea să desenezi linii mai subțiri sau mai groase în funcție de cât de tare apeși pe Crayon. Totuși acesta poate fi folosit pentru a crea umbre, din moment ce este ușor de mișcat.

Verdict

Oare putem afirma că toată lumea are nevoie de un Apple Pencil și nu de un Logitech Crayon? Cu siguranță, nu. Deși Crayon a fost conceput exclusiv pentru copii, poate fi o alternativă pentru toți cei care nu desenează de obicei pe iPad. Este o soluție bună atunci când vrei să subliniezi texte, să comentezi pe marginea unui document sau să iei notițe.

Acest instrument a fost realizat în colaborare cu Apple și acest lucru se vede. Procesul de pairing este mai simplu folosind Crayon. Utilizatorii au la dispoziție o soluție software care le permită să folosească imediat dispozitivul alături de iPad fără să îl conecteze, dacă acesta era deja pornit în prealabil. În plus, prețul este mai atrăgător. Este un produs de calitate pe care cei de la Logitech l-au fabricat cu grijă, și îl recomandăm tuturor celor care intenționează să îl ofere unul copil sau care ezită să achiziționeze un Apple Pencil.