Funcția ECG din Apple Watch a sosit și în România!

Ultimul update pentru watchOS a adus una dintre cele mai anticipate funcții ale modelului Apple Watch Series 4 în mai multe țări europene. Printre acestea se numără atât România, cât și Ungaria.

Cea de-a patra generație de Apple Watch a adus o mulțime de noi funcții: designul s-a schimbat întrucâtva, displayul a fost mărit, iar în afară de monitorizarea inimii, acum avem și funcția ECG (electrocardiogramă). Astfel, cei din Cupertino au făcut un pas uriaș în direcția creării unuia dintre cele mai importante accesorii medical-tech.

Din păcate, funcția a fost prezentată în septembrie, și a fost lansată oficial în decembrie, exclusiv în Statele Unite. În prezent, cu noua versiune de watchOS, lista țărilor în care această funcțe e disponibilă s-a extins la 23. Vestea bună e că printre acestea se numără și România!

Iată întreaga listă: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Guam, Hong Kong, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Puerto Rico, România, Spania, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite și Insulele Virgine. După cum se poate observa, pe lângă țările vest-europene, din Europa de Est apare atât România, cât și Ungaria.

De asemenea a devenit disponibilă și funcția Irregular Rhythm Notifications. Potrivit celui mai mare studiu din domeniul cardiac, aceasta e considerată una dintre cele mai utile funcții

Update-ul include și suport pentru noul model de AirPods.

Așadar, dacă ai un Apple Watch Series 4, fă-ți update-ul și testează noile funcții!

Sursa: Apple