Învățarea continuă, chiar și de la distanță.

Suntem cu toții conștienți că există diferențe între predarea în sala de clasă și învățarea la distanță - în special interacțiunile sociale și medierea dintre profesori și studenți. Totuși, contextul actual aduce noi provocări pentru care trebuie să găsim soluții și să profităm de oportunitățile oferite de mijloacele digitale de învățare.

educatia digitala

Adevărata provocare e aceea de a consolida creativitatea prin intermediul cursurilor online. Fiecare copil se naște plin de creativitate, iar dezvoltarea acesteia este una dintre cele mai importante misiuni ale educatorilor. Creativitatea face ca elevii să devină mai buni comunicatori, să pună bazele unor relații de colaborare și să rezolve problemele. Îi pregătește să prospere în lumea de azi și să modeleze ziua de mâine.

Produsele Apple oferă o libertate de exprimare completă. Studenții iubesc să învețe cu iPad fiindcă este portabil, puternic și ușor de folosit. Iar împreună cu Apple Pencil, iPadOS și uimitoarele aplicații din App Store, iPad-ul devine un mod extraordinar de a inspira, crea și învăța, fiind conceput pentru toate stilurile de învățat. Aceștia pot să creeze și să colaboreze cu ajutorul aplicațiilor incorporate precum Pages, Keynote și Numbers sau chiar suita Microsoft Office.

Apple creează constant resurse pentru a ajuta educatorii să facă procesul de învățare cât mai eficient și plăcut. Nu numai produse puternice, ci și instrumente și aplicații pentru a crea experiențe magice de învățare și pentru ca fiecare moment petrecut în fața ecranului să merite.

Aplicația Classroom transformă dispozitivul iPad sau computerul Mac într-un puternic asistent de predare, care ajută un profesor să îndrume elevii care au dispozitive iPad de-a lungul unei lecții, să le vadă progresul și să se asigure că aceștia rămân în pas cu procesul de învățare. Prin intermediul acestei aplicații poți să lansezi cu ușurință, simultan aceeași aplicație pe dispozitivul fiecărui elev sau poți să lansezi aplicații diferite pentru fiecare grup de elevi. Aceasta ajută profesorii să se concentreze pe procesul de predare, astfel încât elevii să se poată concentra pe procesul de învățare.

Unele dintre cele mai utile materiale educaționale se găsesc în aplicații. Profesorii pot să răsfoiască aplicațiile compatibile, pentru a găsi conținut adaptat programei școlare și apoi să partajeze activitățile specifice aplicației cu elevii. Cu o singură atingere, aceștia pot naviga direct la activitatea potrivită.

IT și implementare

Dispozitivele iPad și Mac sunt ușor de configurat, întreținut și utilizat. Apple School Manager eficientizează gestionarea acestora. Împreună cu mii de aplicații puternice concepute pentru predare și învățare, profesorii pot construi o experiență de învățare personalizată pentru fiecare student.

Jamf School este o soluție de gestionare a dispozitivelor mobile (MDM) destinată școlilor. Ea se bazează pe interfața sa intuitivă, făcând ca implementarea, administrarea și securizarea produselor Mac, iPad, iPhone și Apple TV să fie mai simplă ca niciodată. Jamf School oferă posibilitatea de a implementa și de a gestiona dispozitivele Apple cu ușurință, astfel încât să vă puteți concentra pe misiunea dvs. de a preda. Utilizatorii, grupele de utilizatori și grupele de dispozitive sunt ușor de creat și gestionat.

Educația digitală în România

Procesul de educație este într-o continuă transformare, încercând să aducă în rândul elevilor, studenților și profesorilor tehnici cât mai utile și atractive pentru a eficientiza învătământul.

În calitate de Apple Premium Reseller, iSTYLE este implicat activ în acest demers, venind în întâmpinarea studenților și a cadrelor didactice cu oferte educaționale dedicate și dezvoltând parteneriate de-a lungul timpului în zona de educație digitală.

Unul dintre cele mai importante parteneriate este cel realizat cu Edusoft Technologies, promotor al educației digitale, colaborare ce a lansat primele proiecte Apple Education în România.

În momentul de față, proiectele noastre se regăsesc la școli de top din București și nu numai. Internațional School of Bucharest, Avenor College sau Liceul Internațional de Informatică sunt doar câteva din școlile care folosesc educația digitală, peste 1500 de elevi beneficiind de acest sistem performant. Totodată, acestea sunt și cele care adaugă anual în palmaresul lor olimpici recunoscuți la nivel internațional pentru rezultatele obținute cât și studenți acceptați la universități de top din întreaga lume.

În cazul Internațional School of Bucharest proiectul de digitalizare a fost început în anul 2016, iar în acest moment toți elevii școlii, începând cu clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a, beneficiază la clasă, de sistemul educațional digital bazat pe utilizarea de tablete.

Liceul Internațional de Informatică a dat startul programului de digitalizare în anul 2018 cu un proiect pilot pentru elevii din clasa a VI-a. Datorită rezultatelor obținute și a reacției pozitive a profesorilor și elevilor, programul a fost extins în anul următor în tot ciclul gimnazial, urmând că anul acesta programul să se extindă și la celelalte școli din grupul Lumina Instituții de Învățământ.

În cadrul Avenor College a început de asemenea un proiect pilot de digitalizare în anul educațional 2019-2020, proiect de care beneficiază elevii claselor de gimnaziu și liceu. Printre beneficiile oferite de digitalizarea procesului de învățare, beneficii observate de fiecare dintre aceste școli, se regăsesc :

  • Stimularea creativității și a colaborării.
  • Personalizarea procesului educațional.
  • Eliminarea manualelor fizice.
  • Pregătirea competențelor digitale pentru job-urile viitorului.
  • Acces nelimitat la resurse online.

Soluțiile digitale implementate de Edusoft Technologies SRL împreună cu iSTYLE au fost primite cu mult interes și entuziasm de către elevi, profesori și părinți, deoarece tehnologia face procesul educațional mai ușor și mult mai captivant.

Pentru școlile care doresc să-și digitalizeze procesul educațional și să ofere cea mai bună experiență de învățare atât elevilor cât și profesorilor, Edusoft Technologies împreună cu iSTYLE pot oferi consultanță în implementarea proiectelor de transformare a procesului educațional, începând de la dimensionarea corectă a infrastructurii rețelei IT până la instruirea profesorilor în folosirea dispozitivelor și a aplicațiilor.

Experiența și rezultatele obținute recomandă soluțiile implementate de noi pe piața managementului educațional, unde venim permanent cu soluții tehnologice noi, inovative, adecvate mediului școlar. Soluțiile digitale simplifică muncă profesorilor, îi ajută pe elevi în procesul de învățare și asigură o comunicare excelentă între școală și părinți.

Pentru mai multe informații puteți să ne scrieți pe office@edusoftech.eu sau corporate@istyle.ro.

Surse:

https://support.apple.com/ro-ro/education/tools-for-teaching
https://apps.apple.com/ca/story/id1388041638/