Cum să schimbi Refresh Rate pe display-ul MacBook Pro de 16”

MacBook Pro de 16 inci este primul notebook Apple care oferă o rată de refresh reglabilă. Acest lucru este deosebit de util pentru fluxurile de lucru în editarea video. Pentru prima dată, poți sincroniza display-ul MacBook Pro la frame rate-ul videoclipului pe care îl vizualizezi sau pe care îl editezi.

fotografie pe display-ul unui macbook pro 16 inci

Refresh rate” se referă la cât de des se reîmprospătează imaginea pe display și se măsoară în Hertz. Cele mai multe display-uri de notebook se reîmprospătează de șaizeci de ori pe secundă, sau 60 Hertz. Ecranul Retina de pe MacBook Pro de 16 inci îți permite să comuți între mai multe rate de refresh.

ecranul unui macbook pro pe fundal verde

Apple recomandă selectarea unei rate de refresh care se împarte uniform la rata frame-urilor conținutului pe care îl vizualizezi. De exemplu, dacă conținutul pe care îl vizualizezi este afișat la 24 de cadre pe secundă, alegerea ratei de refresh de 48 Hertz asigură afișarea de două ori pentru fiecare cadru al conținutului.

Cum să schimbi refresh rate-ul MacBook Pro-ului tău:

  1. Selectează System Preferences din meniul Apple
  2. Apasă click pe pictogragma Displays din fereastra System Preferences
  3. Apasă și ține apăsat pe Option și selectează butonul Scaled
  4. Se va afișa meniul pentru Refresh Rate, pe care-l poți modifica după preferințe

setari display retina

Poți seta una dintre următoarele rate de refresh pentru display-ul Retina:

  • 60Hz
  • 59.94Hz
  • 50Hz
  • 48Hz
  • 47.95Hz

Reține că, deși o rată de refresh mai mare duce la o imagine și o animație mai cursivă, acest lucru se face în detrimentul utilizării resurselor și a bateriei notebook-ului.