Cum să îți cureți Apple Watch-ul în siguranță

Știai că există o modalitate corectă și greșită de a curăța majoritatea dispozitivelor tale portabile? Apple Watch nu face excepție. Folosirea instrumentelor greșite pentru această treabă ar putea deteriora ceasul, anula garanției sau iritarea pielii tale.

apple watch scufundat in apa

Pasul 1: Demontează cureaua

Pentru a curăța minuțios fiecare parte a ceasului, va trebui să scoți întâi cureaua. În partea din spate, caută cele două butoane de lângă punctul în care se întâlnesc ceasul și cureaua (vezi fotografia de mai jos).

apple watch

Folosind unghia sau un obiect subțire, apasă fiecare dintre aceste butoane și trage cureaua în mișcare orizontală. Butoanele dezactivează magneții din cadrul ceasului, dar este posibil să fie nevoie să aplici o anumită forță pentru a scoate cureaua.

Pasul 2: Curăță ceasul

Este timpul să începi curățarea cu ceasul tău separat de curea, Ceea ce este cel mai important este să eviți să folosești orice lucru care îți poate deteriora ceasul. Spre exemplu:

  • Săpunuri și produse de curățare chimice
  • Spray-uri de curățare a locuinței
  • Materiale abrazive
  • Canistre cu aer comprimat
  • Mașini de curățat cu ultrasunete
  • Surse de căldură externe (de exemplu, abur)

apple watch sub aba

Toate modelele Apple Watch sunt rezistente la apă până la un anumit grad. Modelele timpurii (cum ar fi ceasul original “Series 0”) sunt considerate ca fiind rezistente la stropi, dar vor supraviețui sub robinet sau unui duș rapid. Modelele mai noi au o rezistență la apă de până la 55 de metri. Aceste modele pot gestiona submersiunea în apă dulce și sărată (cu condiția să le clătești ulterior).

În primul rând, activează water lock pe ceasul tău glisând în sus din partea de jos a ecranului și atingând pictograma picăturii de apă. Acest lucru blochează ecranul tactil și ajută la eliminarea apei din sistemul de difuzoare atunci când ai terminat curățarea (doar seria 3 și 4).

Ține Apple Watch sub apă curgătoare caldă timp de 10-15 secunde, apoi curăță-l cu o cârpă umedă. Ecranul ar trebui să se curețe destul de ușor, dar poate fi necesar să acorzi o atenție suplimentară spatelui ceasului unde se află senzorii inimii.

Cu partea din față și partea din spate curată, este timpul să îți îndreptați atenția către margini. Este posibil ca reziduurile să se formeze în jurul butonului Digital Crown. Pentru a remedia acest lucru, ține butonul Digital Crown direct sub apă caldă timp de aproximativ 15 secunde, în timp ce rotești pentru a înlătura orice murdărie.

Pasul 3: Curăță cureaua

ceas curatat cu o carpa

Nu toate curelele sunt construite la fel și nici nu sunt toate rezistente la apă. Curelele din piele și oțel inoxidabil Apple nu sunt clasificate ca rezistente la apă. În acest caz, nu ar trebui să înoți sau să le alergi sub apă pentru a le curăța.

În schimb, trebuie să le ștergi cu o cârpă moale umedă pentru a îndepărta murdăria. Evită să înmoi cureaua din piele în apă. Ar trebui să aștepți până când cureaua este complet uscată înainte de a o reda la ceas.

Pentru nylon, siliciu și alte curele durabile, nu trebuie să ai prea mare grijă. Siliconul este ușor de șters și îl poți băga sub robinet timp de câteva minute pentru a înlătura orice murdărie încăpățânată.

Pasul 4: Reasamblarea Apple Watch

apple watch tinut in mana

Cu ceasul și cureaua strălucitoare, este timpul să îți reasamblezi ceasul. Pentru a face acest lucru, poziționează cureaua în punctul de cuplare din partea de sus și de jos a feței Watch. Dacă ai o curea cu cataramă, ai grijă să conectezi capătul cataramei la partea superioară a ceasului. Pentru curelele sport, asigură-te că Velcro este în partea de jos a ceasului atunci când cureaua este complet extinsă.