Cum să creezi Smart Groups în aplicația Contacts

Dacă utilizezi Smart Folders în Finder și Smart Playlist în Music, atunci o să îți placă Smart Groups din Contacts. Cu această funcție poți configura anumite criterii, apoi contactele care se potrivesc criteriilor sunt adăugate automat în grup. Apoi, poți contacta întregul grup simultan.

smart groups

Acesta este un mod minunat de a organiza persoanele fără a fi necesar să adăugi de fiecare dată contacte noi la un grup existent. Îl poți folosi pentru grupuri cu membrii de afaceri, membrii ai familiei sau chiar prieteni care se alătură cercului tău de apropiați.

Ca să profiți de această super funcție pentru Mac Contacts, îți arătăm mai jos cum poți crea grupuri inteligente.

smart groups

Creează Contacts Smart Group

Pentru a configura un nou grup inteligent, deschide aplicația Contacts pe Mac și apoi urmează acești pași

  • Click pe File> New Smart Group din bara de meniu.
  • Când se deschide fereastra mică, completează câmpul Smart Group Name cu o etichetă pentru grupul tău
  • În secțiunea Contains cards vei introduce criteriile pentru grup.

smart groups

Începe din partea stângă și alege o variantă în prima casetă derulantă. Vei alege dintre opțiuni precum card, companie, departament, e-mail, URL și multe altele.

După aceea, completează câmpurile din dreapta. Acestea vor varia ușor în funcție de ceea ce alegi în prima casetă.

smart groups

De exemplu, dacă selectezi Company, poți alege Contains sau Is și apoi introduci numele companiei. Dacă alegi o opțiune pentru dată, cum ar fi aniversare, zi de naștere sau pur și simplu data, poți selecta un număr de zile, săptămâni sau luni.

  • Dacă ai nevoie de mai mult de un set de criterii, apasă clic pe butonul + din extrema dreaptă pentru a adăuga încă unul. După ce adaugi un alt rând, vei vedea un drop-down pentru Any sau All. Any înseamnă că orice criteriu poate fi îndeplinit în timp ce All înseamnă că toate criteriile trebuie îndeplinite.

Dacă decizi mai târziu să elimini un set, trebuie doar să apeși butonul minus pentru linia respectivă din partea dreaptă.

smart groups

Când ești gata, apasă click OK.