Cum funcționează iPad 5 după trei ani de utilizare

A 5-a generație de iPad a fost lansată în martie 2017 și a fost cea mai bună alegere posibilă de atunci.

ipad 5 pe birou de lemn

Aparatul dispune de un ecran LCD de 9,7 ”, 32 GB de stocare și 2 GB de memorie, folosind un procesor A9 dual core de la iPhone 6S. Nouă ne folosește ca dispozitiv multimedia și ne ajută la gestionarea tuturor mailurilor din companie.

ipad 5 pe un birou de lemn

Are în spate trei ani de utilizare zilnică activă. Nu a fost niciodată oprit decât în timpul actualizării. A petrecut aproape în fiecare noapte conectat la o sursă de alimentare și a fost folosit fără o cutie de protecție și folie până la capăt. Când vine vorba de software, nu a fost aplicată nicio instalare sau resetare hard.

A fost folosit la fel ca orice alt dispozitiv mediu. Deci, după trei ani de utilizare grea, vom verifica ce a mai rămas din experiența inițială. Hardware-ul nu a fost de primă calitate chiar și atunci când a fost lansat. Este mai lent acum? Cum influențează afișajul mii de ore de atingere? Timpul bateriei este redus după toate acele multe nopți în încărcător?

ipad 5 si un controller xbox pe o masa din lemn

A 5-a generație de iPad funcționează surprinzător de rapid acum. Pot apărea scurte lag-uri, dar numai pentru o secundă; spre exemplu, atunci când rotești ecranul în timpul redării unui videoclip. Cu toate acestea, sistemul în sine funcționează bine. Aplicațiile merg repede și animațiile rulează fără probleme.

Acesta este motivul pentru care îndrăznim să mai instalăm câteva jocuri. Grid Autosport rulează pe o grafică medie. La performanțe maxime, munca sa a fost mai mult decât acceptabilă. COD Mobile a rulat corect setările recomandate, iar Grimvalor a efectuat perfect setările maxime. Încălzirea vine în mod egal cu utilizarea excesivă, dar asta nu ne surprinde în cazul unui hardware mai vechi.

ipad 5 si un iphone pe birou de lemn

Procesorul A9 își face treaba perfect, având în vedere că atât iPadOS 13, cât și toate jocurile alese au funcționat bine. Să ne îndreptăm atenția asupra bateriei. Există o tabletă care avea inițial iOS 10 și o baterie originală de aproape trei ani. De atunci sistemul de operare a devenit mai complex și prea multe cicluri de încărcare nu au făcut bine bateriei. Nu este de mirare că această tabletă are nevoie de reîncărcare pe tot parcursul zilei. Bateria ține câteva ore bune, dar nu poți sta două zile consecutive fără încărcător.

După toate aceste cicluri de încărcare, putem spune că este o performanță. Ceea ce ne-a surprins a fos starea excelentă a afișajului după toate acele atingeri. În calitate de utilizatori obsedați ai foliilor de protecție, ne-am așteptat cu siguranță la mai multe zgârieturi.

ipad

Per total este un gadget excelent. Chiar dacă o folosim și acum, tableta încă pare nouă și funcționează fără probleme. În scopuri de consum media rămâne o alegere imbatabilă, însă nu se recomandă pentru editare video și multitasking masiv de jocuri performante.