AirPods: Conectează-te dintr-o mișcare la alte dispozitive Apple

Una dintre funcțiile magice ale căștilor AirPods e că se conectează instantaneu la dispozitivele utilizate, grație cipurilor integrate W1 și H1.

airpods cu carcasa

Cipul W1, lansat inițial pentru modelele de căști Beats X, Beast Solo3 Wireless, Beats Studio3 Wireless și Apple AirPods, permiteau conectarea imediată între căști și dispozitivele Apple. Chip-ul gestionează conexiunea dintre cele două căști și semnalul audio primit de la dispozitiv.

Acesta gestionează, de asemenea, conexiunea Bluetooth și senzorii integrați, precum accelerometrii și senzorii optici, care detectează dacă dispozitivele se află în urechi; când anume trebuie să se conecteze și când ar trebui să pună pe pauză conținutului audio.

castile airpods

Noul cip H1 cu care e echipată a doua generație de AirPods realizează toate aceste sarcini. Însă le realizează mai bine (în unele cazuri, mult mai bine). H1 suportă o versiune mai nouă de Bluetooth, permite un timp de conversație telefonică superior celui obținut de W1 și suportă comenzi vocale „Hey Siri”.

Deși cipurile W1 și H1 oferă o conexiune excelentă, utilizarea căștilor AirPods cu mai multe dispozitive poate fi ceva mai complicată. De îndată ce MacBook intră în joc, apare situația în care trebuie să comuți căștile de la un dispozitiv la altul.

Chiar dacă ambele dispozitive știu că aparțin aceluiași utilizator pentru că împart același cont iCloud, căștile nu pot face tranziția automat. Nu îți pot citi gândurile ca să afle ce dispozitiv vrei să utilizezi în fiecare moment. Iar acest aspect cam spulberă magia cipurilor W1 și H1.

Utilizează AirPods cu Mac

Dacă utilizezi AirPods (a 2-a generație), asigură-te că Mac-ul rulează macOS 10.14.4 sau vreo versiune mai nouă.

tim cook

Dacă configurezi perechea de AirPods cu iPhone-ul iar Mac-ul e conectat la iCloud cu același Apple ID, căștile AirPods pot fi utilizate imediat cu Mac-ul. Introdu AirPods-urile în urechi și alege fie meniul Bluetooth, fie cel de volum din bara de meniu a Mac-ului. Apoi alege AirPods din listă.

Dacă nu vezi perechea de AirPods în meniul Bluetooth sau cel de volum, urmează pașii de mai jos?

  • De pe Mac, accesează System Preferences din meniul Apple, apoi selectează Bluetooth.
  • Asigură-te că Bluetooth e activat.
  • Plasează ambele AirPods în carcasa de încărcare și lasă capacul deschis.
  • Ține apăsat butonul de configurare de pe spatele carcasei până când lumina de status devine albă.
  • Selectează AirPods din lista de dispozitive, apoi alege Connect.

ToothFairy

Iată că a sosit și momentul să vă recomandăm o aplicație ce poate fi de real ajutor. ToothFairy este o aplicație care se instalează pe bara de meniu a Mac-ului. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe ea, iar perechea de AirPods se va conecta imediat. Și asta-i tot. Opțional, poți adăuga și o combinație de taste prin care să conectezi automat căștile. Toate problemele se risipesc ca prin minune.

Aplicația costă 24,99 lei și face toți banii. E simplă și funcționează perfect.

Descarcă ToothFairy din Mac App Store (24,99 lei)