Apple lansează un nou iPad Pro!

Apple anunță noi modele iPad Pro. Exteriorul este în mare parte neschimbat, dar sub carcasă regăsim noile caracteristicile.

ipad

Apple și-a anunțat noua serie iPad Pro. Mărimea și aspectul general al noilor dispozitive rămân în mare parte neschimbate, având dimensiuni de 11 și 12,9″, cu un minim de 128 GB stocare.

Ce este nou, însă, este noul procesor A12Z Bionic cu 8 nuclee, scanerul LiDAR cu sistem de camere cu lentile Wide și Ultra Wide, care funcționează cu aparatul foto și alți senzori pentru a face tot felul de lucruri interesante. Noile dispozitive sunt deja echipate cu suport LTE și 5G, iar compania promite cel puțin 10 ore de viață a bateriei.

Ceea ce a apărut în urma presupunerii noastre este noua tastatură numită Magic Keyboard pentru iPad Pro. Compania spune că trackpad-ul va aduce o experiență complet nouă pe noua tastatură pliantă. Întregul control al gesturilor a fost complet reproiectat. Acest lucru este arătat în ambele videoclipuri.


Magic Keyboard for iPad Pro

IPadOS 13.4, care vine pe 24 martie, vine cu suport trackpad pentru iPads, deschizând un mod cu totul nou de interacțiune cu tabletele. Pe măsură ce utilizatorul își mișcă degetul pe trackpad, micul indicator se mișcă interactiv pe ecran, făcându-l mult mai ușor de utilizat, deoarece până acum, trebuia să ridici mâinile de pe tastatură pentru a atinge ecranul.

ipad pe fundal alb

Tastatura recondiționată cu folie diferă în multe privințe de tastaturile care se conectează la iPad-urile anterioare. Conectate magnetic la iPad, carcasa și tastatura sunt compatibile cu generațiile 1 și 2 de iPad Pro de 11 ″ și iPad Pro de generații 3 și 4 de 12,9″. Are propriul conector de încărcător USB-Cs și poate fi încărcat separat.

A12Z Bionic Chip

Dispozitivele Pro Performance vin cu noul procesor A12Z Bionic, care face tableta capabilă să efectueze sarcini mai solicitante de înaltă performanță: editare video 4K sau modelare 3D. Noul GPU cu 8 nuclee, combinat cu procesorul cu 8 nuclee și Neural Engin, oferă cele mai bune performanțe.

Pro Display

Datorită gamei de culori P3, display-ul funcționează cu o fidelitate extraordinară a culorilor. De asemenea, dispozitivul acceptă tehnologia ProMotion, care permite debitul obișnuit de actualizare de 120 Hz și asigură tehnologia True Tone. Și totul de pe pământ este bun: un ecran laminat, anti-strălucire și luminozitate de 600. A doua generație de Apple Pencil rămâne neschimbată.

ipad pro pe fundal alb

Camera System

Noul sistem de camere dispune de camere cu unghi larg de 12 megapixeli și 10 megapixeli cu unghi larg. Camera cu unghi larg permite înregistrarea video 4K, în timp ce camera cu unghi larg oferă zoom optic de 2x, cu un unghi de vizualizare mult mai larg.

În plus, pe partea frontală există o cameră True Depth de 7 megapixeli care funcționează cu înregistrare video 1080p HD la 30 sau 60 fps și, desigur, Face ID rămâne.

Scanerul LiDAR

ipad pro pe fundal alb

Am vorbit mult despre un fel de cameră 3D care poate intra în iPad. Îți prezentăm scanerul LiDAR. Noul scaner poate determina distanța obiectelor pe o rază de 5 metri în jurul nostru (atât la interior cât și la exterior) la nivelul fotonului, funcționând la viteze de nanosecunde. Noul cadru de adâncime al IPadOS combină punctele scanate cu scanerul LiDAR și face o imagine foarte detaliată a camerei și a altor date ale senzorilor de mișcare, aducând experiența AR la un nivel cu totul nou.

În același timp, s-a dovedit că iOS și iPadOS 13.4 nu vor trebui să aștepte prea mult, iar actualizarea va fi lansată pe 24 martie.