Apple a lansat un joc inspirat de Warren Buffett

Cei de la Apple iau jocurile extrem de în serios, astfel că nu au mai lansat un joc nou din 2008. Cu toate acestea, de dragul lui Warren Buffett, unul dintre cei mai importanți investitori ai companiei, în acest an, au lansat unul.

Întâlnirea anuală a investitorilor care fac parte din Berkshire Hathaway a fost organizată weekendul trecut în Omaha, Nebraska. Gigantul condus de Warren Buffett este interesat doar de companii ca American Express, Coca Cola sau Duracell.

Cu toate acestea, cea mai interesantă investiție a fondului Berkshire este la Apple, unde investitorii dețin aproximativ 250 de milioane de acțiuni AAPL, adică în jur de 5% din total. Tocmai de aceea, fondul este considerat unul dintre cei mai importanți acționari ai companiei. Nu ar trebui deci să ne surprindă faptul că Tim Cook a fost prezent la evenimentul de weekendul trecut.

Întâlnirea cu Warren Buffett

Întâlnirea a început cu un video scurt și simpatic al cărui protagonist era chiar Warren Buffett. Conform zvonurilor, liderul BH a vizitat unul dintre laboratoarele super secrete Apple și a discutat cu inginerii. Evident, o mașină a timpului care să-l ajute pe tânărul Buffett să cumpere mai multe acțiuni Apple ar putea fi o invenție destul de utilă. Totuși, sesiunea de brainstorming a fost întreruptă de Tim Cook care a venit cu ideea unui joc nou despre ziare.

Pe vremea când era doar un copil, Buffett distribuia ziarele. Cu banii adunați cu ajutorul acestei slujbe, el a reușit să-și cumpere prima fermă la vârsta de 14 ani. De aceea, la toate întâlnirile sale Buffet își folosește abilitățile dobândite în acea perioadă. Acest talent a inspirat aplicația denumită Warren Buffett’s Paper Wizard.

Nu, nu e o glumă, aplicația este acum disponibilă în App Store. Deși dezvoltatorul este Wildlife Design, toate drepturile sunt deținute de Apple. Și chiar și website-ul subliniază contribuția Apple la crearea jocului. Este un eveniment important în Cupertino. Apple nu a mai lansat niciun joc de 11 ani. In 2008, au sărbătorit lansarea App Store cu un joc care mai târziu a dispărut fără urmă.

Din Omaha în Cupertino. Pornim la drum?

Ce poate face Paper Wizard? Pe scurt, trebuie să tragi într-o țintă. De fapt, mai multe ținte. Trebuie să ajungi din Omaha, Nebraska, la sediul Apple din Cupertino și să arunci ziarul corect în fiecare clădire pe care o întâlnești. Ești mereu în mișcare, ținetele pot avea dimensiuni diferite, iar uneori stolurile de păsări complică situația. Întreaga călătorie durează doar câteva minute, dar merită să încerci din moment ce la finalul călătoriei poți intra în sediul Apple. După ce pășești în holul principal trebuie să atingi ținte aflate la diferite etaje în clădire.

Pentru fiecare țintă atinsă vei primi “Warren Bucks” care la final vor deveni punctajul tău. Pentru cei mai competitivi dintre noi, există un clasament unde Buffett conduce cu 15 350 de puncte. Deși ni se pare destul de îndoielnic ca investitorul în vârstă de 88 de ani să fi reușit acest scor, adevărul e că nu vom ști niciodată.

Jocul este perfect optimizat, nu există reclame sau plăți în interiorul aplicației care ar putea să distrugă experiența. E un joc simpatic, dar suntem siguri că noul serviciu Apple Arcade va include titluri mult mai atrăgătoare.