Aplicații plătite și achiziții in-app

Apple știe că nimic nu e mai important decât satisfacția clienților. Acesta e motivul pentru care conținutul din App Store e selecționat cu cea mai mare grijă. Cu toate astea, dacă oferi un serviciu sau un produs, e foarte probabil să nu poți mulțumi pe toată lumea...

iconita app store

Se poate întâmpla să plătești pentru o aplicație sau pentru o opțiune suplimentară de tip in-app care să nu îți ofere experiența pe care o așteptai. În astfel de cazuri, pe baza unei relații de fairplay, îți poți retrage achiziția. Dar ce înseamnă mai exact acest lucru?

Dacă achiziționezi toate jocurile și apoi ceri banii înapoi după câteva zile, tipii de la Apple nu doar că vor da din cap în semn de dezaprobare, dar îți vor respinge cererea, chiar dacă ai la dispoziție 14 zile să ceri restituirea banilor. Acest detaliu e menționat în toate e-mailurile pe care le primești pentru confirmarea achizițiilor.

raporteaza o problema despre aplicatii platite

Dar se poate ca cererea ta să fie reală și îndreptățită. În acest caz, caută e-mailul de verificare a comenzii în căsuța personală de e-mail, iar în partea de jos a mesajului vei găsi un link: Report a Problem.

Aici poți găsi mai multe opțiuni: aplicația e plină de bug-uri, nu ai primit experiența pe care te așteptai să o primești sau pur și simplu nu ți-a plăcut aplicația. În următoarea căsuța de text trebuie să incluzi câteva propoziții în care să explici motivele cererii. Poți invoca motive precum faptul că nu ai vrut să faci achiziția sau că ai dat pur și simplu un click greșit. Apoi, Apple îți va analiza cererea și îți va înapoia suma de bani în aproximativ 10-12 zile.

Dar cum rămâne cu achizițiile in-app?

Ce se întâmplă dacă ai cumpărat din greșeală anumite funcții suplimentare sau dacă te-ai răzgândit în privința acestora?

meniu iphone

Majoritatea dezvoltatorilor preferă să includă achiziții in-app atât în aplicațiile gratuite, cât și în cele contra-cost. Când intri să vezi detaliile unei aplicații, App Store afișează obligatoriu toate opțiunile de plată dintre care poți să alegi.  

Achizițiile in-app sunt de două feluri. Pe de o parte, îți pot permite să faci un upgrade de la o versiune gratuită/de bază la o versiune pro. Pe de altă parte, poți cumpăra elemente consumabile precum bani virtuali pentru jocuri. Aceste aplicații aparțin dezvoltatorului aplicației. Apple răspunde doar de aplicațiile plătite. Prin urmare, când vine vorba de achiziții in-app, trebuie să apelezi la dezvoltatorul aplicației. Acesta poate fi contactat cu ușurință, utilizând adresa din App Store.

De cele mai multe ori, aplicațiile includ o secțiune separată sau un meniu pentru conținutul extra, sau poți intra în Settings pentru mai multe opțiuni. De asemenea, poți intra și în magazinul virtual al jocului pentru a găsi obiectele puse la vânzare, precum bani virtuali, loot box-uri sau boostări. Aici e foarte probabil să găsești o opțiune pentru suport.