Fiecare pas contează – Activează funcția pedometru pe iPhone

Să ai un stil de viață mai sănătos nu trebuie să fie dificil sau complicat. Te poți oricând bucura de beneficiile minunate oferite de mersul pe jos. Și poți număra pașii în fiecare zi cu iPhone-ul tău. În acest articol îți vom prezenta funcția pedometru incorporată în iPhone.

Mersul pe jos este în topul recomandărilor medicilor dacă vrei să-ți îmbunătățești sănătatea fizică și mentală sau starea de spirit în general. Mai ales atunci când ai un job sedentar și îți petreci zilele în fața unui computer sau a unui ecran, efortul fizic regulat este foarte important. Și ce ar putea fi mai natural ca o plimbare. Este foarte simplu, indiferent de nivelul tău de condiție fizică și nu ai nevoie de mai mult decât de o pereche de pantofi. Poți avea un program flexibil și este gratuit.

De ce să folosim o funcție pedometru?

Printre numeroasele beneficii ale mersului pe jos se numără întărirea sistemului imunitar, scăderea glicemiei, reducerea riscului de a dezvolta o boală cardiacă, arderea de calorii, îmbunătățirea stării de spirit, amplificarea gândirii creative și multe alte lucruri. Te-am convins deja? În acest caz, vei dori cu siguranță să știi cum îți poți monitoriza numărul de pași zilnic. Deși o plimbare rapidă de 30 de minute în fiecare zi este un sfat bun, de cele mai multe ori, nu ne mișcăm continuu atât de mult timp atunci când ieșim în oraș, facem cumpărături, sau ne vedem de treburile zilnice. Totuși, fiecare pas contează, așa că ar fi bine să îi numărăm pe toți. Vestea bună este că nu ai nevoie de un dispozitiv special pentru acest lucru. Poți număra pașii folosind doar iPhone-ul.

Cum poți monitoriza pașii folosind iPhone-ul?

Există două opțiuni principale dacă vrei să îți contorizezi pașii: 1. Folosind funcția pedometru a aplicației native Health sau 2. Alegând una dintre numeroasele aplicații terțe disponibile.

Avantajele soluției native sunt evidente: este deja incorporată în sistem, integrată în aplicația Health, foarte ușor de folosit și de încredere. Mai mult, se sincronizează perfect cu hardware-ul – cipul M responsabil pentru colectarea datelor de la senzorii, accelerometrele, giroscoapele și busolele din iPhone. Cu ajutorul acestui cip, iPhone-ul tău poate măsura în mod eficient și precis câți pași faci. Trebuie doar să activezi această funcție ascunsă în aplicația Health.

Cum folosești aplicația Health pentru numărarea pașilor?

Pentru început, va trebui să activezi monitorizarea mișcării pe iPhone, dacă nu este deja activată.

Este foarte simplu, doar urmează acești pași:

  1. Deschide Settings> Privacy> Motion & Fitness.
  2. Activează opțiunea Fitness tracking.

De acum încolo, iPhone-ul îți va număra pașii. Mai trebuie să activezi funcția pentru numărarea pașilor în aplicația Health. Dacă nu ai făcut deja acest lucru, completează și datele despre înălțimea ta, pentru ca iPhone-ul să poată estima mai ușor lungimea unui pas.

Iată ce trebuie să faci:

  1. Deschide aplicația Health.
  2. Apasă pe butonul Health data din stânga jos.
  3. Derulează până la Body Measurements.
  4. Apasă pe Height, și apoi pe butonul +, și adaugă-ți înălțimea. Dacă dorești poți adăuga și greutatea.

Adaugă funcția Steps în Dashboard-ul aplicației Health

Pentru a adăuga numărul pași în secțiunea Today View a aplicației Health, trebuie să o adaugi printre Favorites.

  1. Apasă pe butonul Health data din stânga jos.
  2. Selectează Activity.
  3. Derulează până la Steps și selectează.
  4. Apoi activează opțiunea Add to Favorites.

Acum, poți vedea numărul de pași în Dashboard-ul aplicației Health. Din păcare, nu există un widget pentru Today View pe iPhone, deci, dacă ți-ar plăcea să vezi numărul de pași fără să deschizi aplicația Health, poți folosi o aplicație terță cu funcție pedometru care îți oferă această posibilitate. Printre acestea, una dintre cele mai populare aplicații este Pedometer++.

Folosește Pedometer++ pentru a-ți număra pașii

Pedometer++ este o aplicație gratuită grozavă care îți numără pașii. Aceasta folosește datele furnizate de senzori, și afișează pașii sub forma unui grafic, și – dacă dorești acest lucru – poți avea acces la informații direct în Today View, printr-un widget. Trebuie doar să dai swipe din ecranul home screen.

Mai mult, aplicația pedometru îți permite să îți setezi un obiectiv zilnic (obiectivul predefinit este de 10.000 de pași zilnic). Realizările tale vor fi afișate foarte clar într-un grafic, care devine roșu dacă ești cu mult sub obiectivul stabilit. Atunci când te apropii de obiectiv graficul devine oranj, iar atunci când reușești să îți atingi obiectivul acesta devine verde. În fiecare lună, ai o nouă provocare, care împreună cu marcarea seriilor de zile în care ți-ai îndeplinit obiectivele și a premiilor, te va monitoriza să mergi mai mult. Pentru a folosi Pedometer++, nu uita ca după instalare să-I dai aplicației acces la datele despre mișcare înregistrate de iPhone.

Câți pași ar trebui să faci într-o zi

Pedometer++ și câteva alte aplicații sau dispositive pentru fitness cum ar fi Fitbit au ca obiectiv implicit 10.000 de pași zilnic. Este acest număr de pași, atât de greu de atins zilnic, un obiectiv adecvat? Deși cifra pare aleasă în mod firesc, 10.000 de pași este un număr selectat în mod destul de arbitrar de o companie de marketing japoneză la mijlocul anilor 1960. Anunțarea acestuia a coincis cu lansarea primului pedometru care se numea chiar manpo-kei (10 000-pași metru). De atunci, acest număr a fost contestat din ce în ce mai mult.

Cu toate acestea, secretul pentru o viață sănătoasă nu constă în a te chinui zilnic să realizezi un anumit număr de pași. Ideea este să adopți un stil de viață mai sănătos. Dacă mergi pe bicicletă, înoți sau practice yoga în mod regulat, nu trebuie să îți faci probleme dacă mergi suficient. Astfel că ar trebui să îți setezi un obiectiv cu care să te simți confortabil și pe care să îl poți realiza frecvent. Apoi, poți mări numărul de pași. Trebuie doar să te obișnuiești să fii mereu în mișcare. Ridică-te frecvent de la birou, redu timpul petrecut în fața TV-ului, urcă scări în loc să iei liftul, mergi pe jos în loc să iei tramvaiul. Dacă îți vei folosi iPhone-ul pentru a măsura numărul de pași pe cari îi faci zilnic, vei știi întotdeauna cât de mult te-ai mișcat într-o anumită zi. Iar în cee ace privește sănătatea, fiecare pas contează.

Câți pași vrei să faci în fiecare zi și ce aplicație folosești pentru a-i număra?