Cum să rezolvi problemele de sincronizare a mesajelor tale

Funcția Messages in iCloud pentru iPhone, iPad și Mac îți permite să păstrezi atât mesajele tale iMessages, cât și mesajele text standard în sincronizare pe dispozitivele tale. Iată cum o pornești și cum ajustezi setările:

simboluri mesagerie

Funcția Apple Messages in iCloud criptează mesajele iMessage și SMS, le păstrează în sincronizare între dispozitivele Apple și le face backup. Messages in iCloud îți permite chiar să îți păstrezi mesajele, fotografiile și alte atașamente în iCloud, oferindu-ți mai mult spațiu de stocare local.

În prezent, iMessages (și mesaje SMS) sunt trimise simultan la fiecare dispozitiv pe care îl deții și pe care l-ai autentificat în sistemul iMessage. Însă sistemul nu este perfect: mesajele nu se sincronizează întotdeauna pe fiecare dispozitiv, mai ales dacă dispozitivul a fost offline ceva vreme. În plus, dacă te conectezi la Messages cu un dispozitiv nou, fără a restaura un backup, vei vedea doar mesaje noi trimise către iPhone, iPad sau Mac și nu vei primi mesajele mai vechi.

simbol imessages

Messages pentru iCloud elimină aceste probleme: dacă alegi să îți sincronizezi mesajele cu iCloud, vei păstra o arhivă cu backup pentru mesaje. Când te conectezi la un dispozitiv nou, chiar dacă nu ai restaurat backup-ul, vei putea obține acea arhivă în scurtă vreme. Dezavantajul este că dacă ștergi accidental o conversație într-un singur loc, aceasta va fi ștearsă peste tot.

Cum să pornești Messages in iCloud

Dorești să utilizezi serviciul de sincronizare Apple pentru Messages? Va trebui să îl activezi manual.

Notă: Vei avea nevoie de autentificarea în doi pași pentru ID-ul tău Apple pentru a activa comutarea pentru sincronizarea mesajelor.

iphone pe fundal alb

Pe iPhone sau iPad

  • Deschide Settings pe iPhone sau pe iPad
  • Apasă pe bannerul Apple ID
  • Selectează iCloud
  • Activează comutatorul de lângă Messages

screenshot imessages pe mac

Pe Mac

  • Deschide Messages din Dock sau folderul Applications
  • Apasă click pe Messages
  • Apasă click pe Preferences
  • Apasă click pe Accounts
  • Apasă click pe căsuța de lângă Enable Messages in iCloud
  • Apasă click pe Sync Now

iphone negru pe fundal alb

Cum să rezolvi problemele de sincronizare

Dacă descoperi că iMessages nu se sincronizează pe iCloud, în general, cel mai bun mod de a repara problema este oprirea și repornirea. Prin aceasta, mă refer la dezactivarea sincronizării Messages iCloud pe toate dispozitivele tale, iar apoi reactivarea acesteia din nou.

Un alt mod de a încerca să remediezi o problemă de sincronizare, mai ales dacă doar unul dintre dispozitivele tale pare să fie afectat, este să oprești complet dispozitivul.

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, poți deconecta ID-ul Apple de pe dispozitiv, iar apoi îl poți conecta din nou.