Cum poți reveni la setările din fabrică ale dispozitivului tău iOS

Deși sistemul iOS este cunoscut pentru stabilitatea sa și pentru ușurința cu care poate rezolva problemele întâlnite, uneori pot apărea erori ce pot fi rezolvate doar prin revenirea la setările din fabrică.

Dacă alegi să revii la setările din fabrică, vei reinstala sistemul de operare. Îți poți restaura iPhone-ul conectându-l la computer folosind un cablu USB, deschizând iTunes și apoi apăsând pe butonul "Restore".

Poți alege să-ți restaurezi iPhone-ul pentru a-l repara, a-i îmbunătăți performanța sau pentru a permite unei alte persoane să se autentifice folosind iCloud. Procesul de restaurare va instala în mod automat cea mai nouă versiune a sistemului.

 

Ar putea fi indicat să optezi pentru restaurarea iPhone-ului în cazul în care ai instalat o versiune instabilă de iOS și întâmpini dificultăți, ai probleme cu instalarea unei aplicații, ai probleme de software sau hardware.

Totuși, înainte să alegi varianta restaurării setărilor din fabrică, poți încerca și metode nedistructive soft (să deschizi și să închizi telefonul) sau hard (ține apăsat simultan pe butoanele Home și Power până când dispozitivul se resetează și apare logo-ul Apple).Te sfătuim să revii la setările din fabrică ale dispozitivului doar după ce încerci și metodele de mai sus.

Dacă nu ai acces la computer iar dispozitivul tău este functional, poți șterge toate informațiile și poți reveni la setările din fabrică intrând în Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings. În acest mod vei avea un OS curat, fără informații salvate, însă folosind această metodă nu va fi instalată automat cea mai nouă versiune a sistemului.   

Dacă dispozitivul tău nu mai funcționează, poți încerca să revii la setările din fabrică folosind iTunes:

  1. Deschide iTunes pe Mac sau PC.
  2. Conectează-ți iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul la computer folosind cablul pe care l-ai primit odată cu dispozitivul.
  3. Dacă este afișat un mesaj care îți cere să introduce codul de autentificare sau să acorzi încredere acestui computer urmează pașii necesari pentru a realiza acest lucru.
  4. Selectează iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul atunci când acesta devine vizibil în iTunes. Dacă dispozitivul nu se deschide sau nu este vizibil în iTunes, cere ajutorul unui specialist.
  5. În Summary, apasă pe Restore [dispozitiv].
  6. Apoi, apasă din nou pe Restore pentru a confirma comanda. Acum, iTunes va șterge informațiile din dispozitivul tău și va instala cea mai nouă versiune de iOS sau de software pentru iPod.
  7. După ce dispozitivul tău va reveni la setările din fabrică, acesta va reporni. Acum este ca nou.

Descoperă cele mai noi oferte iSTYLE.