Ce faci dacă uiți codul de acces de la Apple Watch

Am vorbit deja despre soluțiile pe care le ai la îndemână dacă uiți codul de acces de la iPhone. Dar cum rămâne cu Apple Watch?

codul de acces de la Apple Watch

Ei bine, soluția e similară, însă diferă puțin procedura. Deși Apple Watch e dependent în foarte mare măsură de iPhone, acesta rămâne totuși un dispozitiv separat, care stochează o mulțime de date personale. De asemenea, dispozitivul are acces și la datele tale bancare, prin intermediul Apple Pay. Evident, aceste date au nevoie de protecție.

Când conectezi Apple Watch-ul la iPhone, ți se cere să configurezi un cod de acces pe care îl poți schimba sau dezactiva oricând.

apple watch

Iată cum îl poți schimba:

  1. Deschide aplicația Settings pe Apple Watch.
  2. Selectează Passcode, apoi alege Change Passcode și urmărește instrucțiunile de pe display.

Poți de asemenea deschide aplicația Apple Watch pe iPhone. De aici trebuie să selectezi My Watch, să alegi Passcode, apoi Change Passcode și să urmărești instrucțiunile de pe display.

Pentru a utiliza un cod de acces mai lung de patru cifre, deschide Aplicația Apple Watch pe iPhone, alege My Watch, selectează Passcode, apoi activează opțiunea Simple Passcode.

Iată cum poți dezactiva codul de acces:

  1. Deschide aplicația Settings pe Apple Watch.
  2. Alege Passcode, apoi selectează opțiunea Turn Passcode Off.

Acesta poate fi dezactivat și din aplicația Apple Watch de pe iPhone. De aici, selectează My Watch, alege Passcode, apoi selectează opțiunea Turn Passcode Off.

Dacă dezactivezi codul de acces, nu mai poți utiliza Apple Pay pe Apple Watch.

watch face

Ca setare implicită, Apple Watch îți va cere codul de acces imediat ce îți pui dispozitivul la încheietura mâinii sau când îl dai jos. Astfel, dacă îți pierzi dispozitivul, acesta va fi protejat de ochii curioși. Dacă întâmpini o astfel de problemă, tot ce poți face e să ștergi tot conținutul telefonului și să îi dai restore dintr-o copie de backup. Copia de backup a Watch-ului e inclusă în cea a iPhone-ului. Hai să recapitulăm aici unul dintre articolele precedente despre cum se reinstalează o copie de backup pe Apple Watch.

Înainte de a începe, asigură-te că iPhone-ul și Apple Watch-ul sunt conectate la rețeaua Wi-Fi și că ai conectat Apple Watch-ul la o sursă de energie electrică.

Apoi caută meniul Settings pe Apple Waatch și dă Reset dispozitivului ștergând tot conținutul și setările (Erase Apple Watch Content and Settings). Sau deschide aplicația Watch de pe iPhone, alege My Watch > General > Reset > Erase Apple Watch Content and Settings.

După resetarea dispozitivului, conectează-ți din nou Apple Watch-ul la iPhone și recuperează datele prin Safety Backup din contul personal de iCloud.