Cele mai bune aplicații ale anului 2020 pentru meditație și relaxare

În perioade de stres mare și incertitudine, trebuie să rămâi pozitiv și calm. Chiar dacă nu ești sigur de viitorul tău și de ceea ce se va întâmpla, va fi întotdeauna mai ușor să treci peste provocări dacă ești concentrat și relaxat.

imagine de pe plaja cu hamac

Am avut întreaga serie Best 2020 planificată în avans. Dar cum spune un proverb Omul planifică, Dumnezeu râde. Și acest lucru este valabil mai ales pentru acest prim trimestru al anului 2020. Așadar, să aruncăm o privire pe acest articol referitor la cum putem readuce un simț al ordinii în sufletele și în mințile noastre.

Cum te poate ajuta iPhone-ul tău să obții o stare zen, chiar și în perioadele de mare agitație? Am compilat o listă de aplicații care folosesc muzică, cuvinte rostite și ritmuri binaurale pentru a-ți induce o stare de relaxare. Majoritatea aplicațiilor sunt gratuite pentru descărcare și utilizare, dar oferă și abonament premium pentru mai multe tipuri de sesiuni și un alt conținut. De obicei, datele sunt conectate cu aplicația Health, fiind notate ca minutele Mindfulness.

Aplicația The mindfulness

aplicatia the mindfulness

Începe călătoria către o stare de spirit mai relaxată și mai sănătoasă cu această aplicație folosită de milioane de meditatori din peste 130 de țări. Aplicația oferă o practică ghidată pe o perioadă de cinci zile și o introducere în mindfulness. Dacă ai puțin timp la dispoziție, poți asculta meditații ghidate și silențioase timp de doar 3 minute.

Meditația personalizată îți permite să adaugi introducere ghidată și clopoței. Configurarea amintirilor și a notificărilor te ajută să fii atent pe tot parcursul zilei. Secțiunea premium îți oferă 250 de meditații și cursuri suplimentare ghidate de unii dintre cei mai influenți profesori din lume (abonament disponibil sau achiziție unică).

Headspace

aplicatia headspace

Cu numărul șase în Health și Fitness în App Store, Headspace te ajută să fii mai fericit, mai puțin stresat și să dormi bine. Headspace este ghidul tău pentru mindfulness, în doar câteva minute pe zi, cu ajutorul a sute de meditații ghidate despre orice; de la gestionarea stresului și a anxietății până la somn, productivitate, exerciții fizice și sănătate psihică. Dacă vrei să începi ziua mult mai motivat, opțiunea Wake Up oferă scurte povești din viața reală și sfaturi din partea experților care te vor face să zâmbești și să îți păstrezi inspirația pe tot parcursul zilei. Cu Move Mode, exersează-ți mintea și corpul în același timp cu olimpicii Kim Glass și Leon Taylor, prin antrenamente rapide, cardio și meditații de odihnă.

Headspace Plus oferă acces la întreaga bibliotecă de conținut, inclusiv Sleep by Headspace, cu emisiuni originale pentru somn și sunete relaxante care te ajută să te relaxezi la culcare.

Calm

aplicatia calm

Calm este aplicația numărul 1 pentru somn, meditație și relaxare, oferind meditații ghidate, povești de somn, programe de respirație, exerciții de întindere și muzică relaxantă. Calmul este recomandat de psihologi, terapeuți și experți în sănătate psihică.

Calm este aplicația perfectă de mindfulness pentru începători, dar include și sute de programe pentru utilizatorii intermediari și avansați. Ședințele de meditație ghidată sunt disponibile în lungimi de 3, 5, 10, 15, 20 sau 25 de minute. De asemenea, Calm are peste 100 de povești de somn pentru adulți și copii. Topicurile Mindfulness au o gamă largă de opțiuni, de la somn profund până la mindfulness la serviciu. Un exemplu de exercițiu Daily Calm original: un program de 10 minute zilnic pentru a-ți ușura ziua sau pentru relaxare înainte de culcare. Aplicația oferă programe de mindfulness de 7 și 21 de zile, atât pentru utilizatorii începători cât și pentru cei avansați, Calm Masterclass - clase audio cu experți de renume mondial sau Calm Body, stretching și mișcare pentru a relaxa corpul în timpul zilei. De asemenea, poți profita de muzică, peisaje, exerciții de respirație și meditație.

Relax Melodies: Sleep Sounds

aplicatia relax melodies

Preia controlul somnului cu Relax Melodies și alătură-te comunității de milioane care dorm mai bine în fiecare zi. Selectează sunetele și melodiile care îți plac, combină-le și reglează volumul fiecărui sunet pentru a crea un mix. Adaugă una dintre meditațiile special concepute pentru somn, ascultă și bucură-te de somn. Este atât de simplu și funcționează. Aplicația oferă 52 de sunete și melodii gratuite pentru a crea o ambianță plăcută ce te ajută să atingi stări specifice de somn.

Brainwaves

brainwaves

Aplicația oferă peste 90 de programe de unde cerebrale care îți induc o stare de spirit diferită, modificând frecvența creierului cu muzică și sunete specifice. Nu sunt necesare practici extinse pentru a simți efectele în câteva minute. Beneficiile Brainwaves includ relaxarea totală a corpului din cap până în picioare, reduce anxietatea, ameliorează stresul și sporește capacitatea cognitivă.

Buddhify

aplicatia buddhify

Dacă ai 5 dolari de rezervă, Buddhify este aici pentru a te ajuta să aduci mai mult calm, claritate și bunătate în toate părțile vieții tale. Indiferent dacă vrei să reduci stresul și anxietatea sau să ai un somn mai bun, există meditații ghidate ușor de urmărit pentru a te ajuta să fii mai fericit și mai sănătos.

Sunt disponibile peste 200 de meditații și exerciții de mindfulness ce se pot face oriunde, în categorii precum călătorii, la serviciu, trezirea, mâncarea. Poți alege între sesiuni pentru începători și cei cu mai multă experiență, sesiuni ce sunt cuprinse între 3-40 minute, cu o gamă de profesori experimentați, astfel încât să alegi vocea și stilul potrivit pentru tine. Aplicația oferă chiar și sesiuni pentru copii.

Sattva Meditations & Mantras

aplicatia sattva meditations

Autentice, profunde și care se bazează pe principiile vedice ale meditației de care milioane de oameni au beneficiat de mii de ani, meditațiile, sunetele sacre și muzica de pe Sattva sunt livrate de savanți sanscriti care au stăpânit lucrările interioare subtile ale minții.

Dacă ești nou în meditație, vei găsi sesiuni simple, dar profunde, începând de la doar șase minute.

Pentru meditatorii experimentați există peste 100 de meditații ghidate, sunete sacre (cântare și mantre) și piese de muzică. De asemenea, poți să stabilești provocări, să câștigi trofee și să urmărești prin statistici călătoria de meditație.

Sattva oferă colecții și playlist-uri pentru a elimina orice confuzie, astfel încât trebuie doar să închizi ochii și să meditezi în funcție de dispoziție, sentiment sau moment al zilei.

Stop, Breathe & Think

aplicatia stop, breathe & think

Stop, Breathe & Think este o aplicație de meditație și mindfulness care te ajută să găsești pacea oriunde. Îți permite să te conectezi cu emoțiile tale și îți recomandă meditații ghidate scurte, videoclipuri de yoga și acupresiune, în funcție de cum te simți. De asemenea, oferă peste 55 de meditații personalizate, cronometru de meditație personalizabil, peisaje sonore și cronometru de respirație personalizabil pentru concentrare și calm.

Insight Timer

aplicatia insight timer

Numărul 1 de aplicație gratuită de meditație, Insight Timer constă în meditații ghidate și discuții conduse de cei mai buni experți din meditație și mindfulness din lume, neurologi, psihologi și profesori din Stanford, Harvard, Universitatea din Oxford și multe altele. Piesele muzicale ale artiștilor de renume mondial te ajută să îți calmezi mintea, să reduci anxietatea, să gestionezi mai bine stresul, să dormi profund și să îmbunătățești starea de fericire.

Aplicația oferă mii de meditații ghidate de diferite lungimi, mii de piese muzicale și sunete ambientale pentru a calma mintea, a te concentra, a dormi mai bine și a te relaxa. Aplicația creează, de asemenea, o comunitate cu mii de grupuri de discuții și funcții ale comunității. Îți poți urmări progresul cu statistici și repere.

10% Happier

aplicatia 10% happier

Vrei să dormi mai bine, să fii mai atent, să îmbunătățești relațiile și să fii cu aproape zece la sută mai fericit? Aceasta este aplicația pentru tine. Meditațiile ghidate, videoclipurile, discuțiile și conținutul pentru somn te vor ajuta să construiești (sau să stimulezi) practica de meditație și să rămâi la ea.

Compozițiile video și de meditație fac aplicația distractivă și simplu de utilizat. O bibliotecă de peste 500 de meditații ghidate pe teme care variază de la anxietate la părinți până la focalizare, asigurându-te că poți găsi exact meditația potrivită pentru tine. Există o secțiune specială pentru somn, plină cu meditații relaxante care te ajută să adormi.

Tu cum faci față pandemiei și urmărilor carantinei?

Sursa: Guideintech.com, Healthline.com