Ce iPad ar trebui să alegi?

Selecția tabletelor Apple nu este atât de variată și complicată, dar am comparat toate dispozitivele existente pe piață pentru a te ajuta să iei o decizie.

colectia ipad pe fundal galben

Deși ideea liniei de produse este simplă și clară, diferențele dintre cele patru dispozitive principale nu pot fi la fel de evidente la prima vedere. În recenzia noastră, îți vom prezenta toate iPad-urile disponibile în prezent pentru a îți face decizia mai ușoară.

iPad

ipad

Când vine vorba de denumire, există o regulă simplă: dacă nu este adăugat un alt atribut la numele iPad-ului, putem spune că este un model entry-level. Cel mai ieftin dispozitiv disponibil în prezent în selecția iPad a fost introdus vara trecută și, pe lângă suportul pentru Apple Pencil, poate fi echipat și cu Smart Keyboard. Aceasta este a 7-a generație de iPads, îmbunătățită cu un procesor A10 Fusion și 3 GB de memorie RAM. Comparativ cu generația 6, are 1 GB RAM suplimentar și dimensiunea display-ului Retina a devenit mai mare (de la 9.7 ”la 10.2”).

Stocarea de bază de 32 GB nu este atât de mare, iar cu toate acestea, noul iPadOS 13 acceptă utilizarea hard-urilor externe cu iPads. Un alt dezavantaj ar putea fi procesorul A10, care în viitor poate avea probleme cu rularea jocurilor pe motoarele 3D.

Să vedem selecția noastră pentru iPad:

iPad mini 

ipad mini

Nu trebuie să lași influențat de dimensiunea sa. Acest mini-dispozitiv de 7,9” are o stocare de bază de 64 GB, comparativ cu 32 GB în cazul iPad-ului și este susținut de procesorul introdus cu iPhone XS și XS Max, A12 Bionic, care, comparativ cu A10, a avut performanțe mai bune cu 40-50% în timpul testelor de performanță. .

Putem susține că iPad mini este un gadget adevărat cu o dimensiune extrem de mică. Deci, cel mai mic iPad poate fi o alegere perfectă pentru cei care pot găsi alte dispozitive cu dimensiuni mari, dar ar dori să aibă performanțe reale și o portabilitate sporită. Actualul mini model - introdus în primăvara anului 2019 - acceptă prima generație de Apple Pencil (la fel ca iPad și iPad Air), dar nu are suport pentru Smart Keyboards.

Compensând acest lucru, afișajul are o acoperire antireflexie și are o densitate de pixeli de 326 ppi, care întrece cei 264 ppi regăsiți în iPads Pro. Rezultă o afișare a imaginii ușor mai clară, dar nu reprezintă o diferență extraordinară. De asemenea, display-ul mini este laminat, ceea ce înseamnă că display-ul în sine este mai aproape de suprafața sticlei, făcând scrierea de mână și desenul mult mai realist.

iPad Air

ipad air

Esența iPad Air poate fi ușor rezumată într-o propoziție: putere maximă în dimensiuni compacte. Acest dispozitiv are cipul A12 Bionic, împreună cu 3 GB RAM. Față de iPad este mai puternic și în comparație cu mini-ul este mult mai mare. Este recomandat pentru acei utilizatori cărora le-ar plăcea să aibă un dispozitiv care să reprezinte viitorul, fără să coste o avere. IPad Air entry-level are 64 GB spațiu de stocare și suportă prima generație Apple Pencil și Smart Keyboard

Afișajul este puțin mai mare față de iPad-ul (10.5” față de 10.2”) și are un finisaj laminat, la fel ca mini-ul. Densitatea sa de pixeli este de 264 ppi și are un panou LCD îmbunătățit inclus cu culori rafinate, dar cu toate acestea nu are opțiunea True Tone disponibilă.

iPad Pro

ipad pro

Diferența notabilă față de alte iPad-uri, este aceea că modelele Pro sunt disponibile în două dimensiuni, cu diagonala de 11” și varianta de 12,9”. Designul său este ușor diferit de toate celelalte tablete Apple, în principal din cauza lipsei butonului Home și a unei crestături. Cu toate acestea, principala atracție a dispozitivului este tehnologia Pro Motion, care face posibilă rata de refresh a display-ului de 120Hz. În practică, înseamnă că toate animațiile arată mai bine.

Când vine vorba de performanță, noile dispozitive Pro sunt livrate cu un A12X mai puternic, iar memoria a crescut de la 3 GB la 4 GB (6 GB în cazul variantei de 1TB de stocare). Camera iPad Pro oferă o rezoluție de 12MP, cu un singur obiectiv.

În ceea ce privește accesoriile, acesta are și echipament avansat. Acestea sunt singurele iPad-uri care acceptă a doua generație de Apple Pencil și versiunea actualizată a Smart Keyboard: Smart Keyboard Folio. De asemenea, trebuie să adăugăm că noile pro-iPad-uri vin cu intrare USB-C, care este, de asemenea, un pas înainte pentru următoarea generație de încărcare și transfer de date.

În cele din urmă, în selecția Apple există un iPad pentru fiecare nevoie. Pentru cei care ar dori să aibă performanțe la un preț accesibil, există iPad. Pentru design compact și atribute pro, există iPad mini. IPad Air reprezintă o investiție mai puțin costisitoare pentru viitor, în timp ce pentru cei care vor să aibă totul, iPad Pro este o soluție excelentă.