Utilizează Smart Annotations pe iPhone și pe iPad

Adăugarea de notițe pe documente digitale poate fi dificilă. În multe cazuri, atunci când efectuezi modificări pe pagină, marcajele tale rămân fixate în locul inițial și trebuie mutate. Pentru a elimina această problemă, Apple a introdus notițele inteligente pentru documente în iOS.

pictograme smart annotation

Ceea ce este grozav în ceea ce privește notițele inteligente este faptul că marcajele tale rămân în text. Poți utiliza fie creionul Apple de pe iPad, fie degetul pentru a marca documentele de pe iPhone/iPad.

Dacă nu ai încercat încă această caracteristică, tutorialul nostru îți va arăta cum să utilizezi Smart Annotations în paginile de pe iOS.

screenshot iphone smart annotations

Show Smart Annotations pe iOS

Pentru a lucra cu notițele inteligente din pagini, întâi trebuie să te asiguri că acestea nu sunt ascunse:

  • Deschide un document în Pages pe iPhone-ul/iPad-ul tău
  • Apasă pe butonul More (pictograma cu trei puncte)
  • Selectează Smart Annotation și alege Show Smart Annotations
  • Apasă Done

Nu uita, poți să te întorci mai târziu în această zonă dacă dorești să ascunzi, să editezi sau să ștergi marcajele.

smart annotations pe iphone

Adaugă notițe

Utilizarea notițelor inteligente este exact ca instrumentul de marcaj pe care l-ai folosit sau văzut în cazul atașamentelor din aplicația Mail.

  • Apasă click pe butonul More și selectează Smart Annotations
  • Vei vedea ecranul cu instrumente în partea de jos: pix, creion, marker,etc. De asemenea, poți utiliza instrumentul lasso pentru a selecta mai multe elemente simultan
  • La final apasă click pe Done

Dacă decizi să adaugi mai multe notițe sau să le modifici pe cele existente, atinge butonul More > Smart Annotations > Edit Smart Annotations.

meniul view pe iphone

Vizualizarea Smart Annotations pe Mac

Dacă deschizi pe Mac-ul tău un document cu notițe inteligente creat pe iPhone/iPad, poți vedea acele însemnări.

Apasă click View > Show Smart Annotations din bara de meniu sau apasă click pe View > Hide Smart Annotations pentru a le ascunde.

De asemenea, poți să ștergi un marcaj pe Mac selectându-l și apăsând tasta Delete. Dacă adaugi mai mult text în pagină, notițele se vor muta cu textul original, la fel ca pe iOS.