Surpriză – MacBook Pro a fost actualizat

Puternicele notebookuri Apple MacBook Pro de 13” și 15” au devenit și mai performante. Designul lor a rămas același, însă tastatura a fost schimbată. Era MacBook-urilor 8 core e aici!

De nicăieri, Apple a decis să-și actualizeze selecția pentru MacBook Pro. WWDC ne dă târcoale iar Apple obișnuia să anunțe astfel de schimbări cu ocazia acestui eveniment anual.

Nu trebuie să ne așteptăm la schimbări uriașe în ce privește aspectul dispozitivelor, deoarece designul a rămas același din 2016. Totuși, cei care erau dornici să aibă un computer puternic și portabil pot fi mulțumiți. Tom Boger, directorul principal de marketing pentru produsele Mac, a spus următoarele despre dispozitivele actualizate:

Indiferent dacă este vorba de studenți care își iau notițe pentru curs, de dezvoltatori care construiesc aplicații de clasă mondială sau de editori video care creează filme de lung metraj, suntem mereu uimiți de ceea ce fac clienții noștri cu MacBook Pro. Acum, odată cu procesoarele 8 core, create pentru un extra impuls de performanță, cu uimitorul ecran Retina, cu depozitarea rapidă, cu o autonomie de o zi întreagă și sistemul MacOS, MacBook Pro reușește să fie cel mai bun notebook din lume. De abia așteptăm ca acesta să ajungă în mâinile clienților noștri pentru a vedea ce vor face cu dispozitivele noastre.

MacBook Pro: noutăți hardware

Cea mai mare schimbare cu adevărat semnificativă a noului MacBook Pro este procesorul menționat mai sus. Noile procesare sunt Intel de a 8-a și a 9-a generație. Cele două noi modele de 13″ se bazează pe o tehnologie Intel Core i5 de generația a 8-a, în timp ce noile modele de 15″ sunt disponibile cu procesoare Intel Core i7 6 core sau cu procesoare Intel Core i9 8 core. Potrivit măsurătorilor Apple, versiunea cu 8 core a performat de două ori mai bine decât versiunea cu 4 core și cu 40% mai bine decât cea cu 6 core.

Când vine vorba de aspect, singura schimbare se referă la tastatură. Potrivit celor de la Apple, au reușit deja să rezolve toate problemele tastaturii Butterfly. Însă acum au schimbat unul dintre materialele folosite în producerea tastaturii. Se pare că această schimbare va duce la înjumătățirea situațiilor în care este apăsată din greșeală o altă tastă. Cu această îmbunătățire, am ajuns la a patra generație a tastaturii Butterfly. Nu știm dacă va fi inclusă și pe alte MacBook-uri.

Per ansamblu, a fost o actualizare mai degrabă minimală. Ar putea fi totuși exact ce trebuie pentru cei care sunt dispuși să cumpere un dispozitiv mai puternic. Deși, au existat zvonuri în legătură cu producerea unui MacBook Pro cu o dimensiune de 16.5″, actualizarea nu a fost despre așa ceva. Să sperăm că vom vedea un nou Mac Pro și un display propriu pentru Apple cu ocazia evenimentului anual din toamnă.